4 lucruri pe care NU este bine să le faci de Sfântul Nicolae. E MARE PĂCAT să faci aşa ceva
Cu toţii aşteptăm cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, deoarece este un bun prilej de a fi mai buni, de a ne apropia mai mult de familie şi de a ne curăţii sufletul cu gânduri şi sentimente bune.
Prima sărbătoare de iarnă este Sfântul Nicolae, aşteptat de toţii creştinii în dimineaţa zilei de 6 decembrie.
Îți spunem care sunt cele patru lucruri pe care nu este bine să le faci de Sfântul Nicolae, una din cele mai importante sărbători din luna decembrie, care pică la data de 6. Unele lucruri sunt interzise, considerate a fi un mare păcat.
Lucruri pe care să nu le faci de Sfântul Nicolae
Sfântul Nicolae este cel care le aduce cadouri copiilor cuminți în dimineața zilei de 6 decembrie. În ziua Sfântului Nicolae sau Neculai, cum este cunoscut în anumite zone ale țării, este bine să ținem cont de anumite interdicții.
Nu este bine să speli hainele cu mâna sau să faci curățenie prin casă. De altfel, treburile casnice precum și munca sunt interzise în această zi importantă. Este o zi pe care este bine să o petrecem alături de cei dragi.
Este zi de post, dar cu dezlegare la pește și vin
Totodată, pe 6 decembrie nu este bine să te cerți cu cei din jur. Se spune că sfada nu aduce lucruri bune astăzi. Cei care se iau în gură cu alții vor avea parte numai de probleme. Este o zi dedicată mai degrabă împăcărilor, momentelor plăcute, armoniei, înțelegerii cu semenii noștri.
O altă interdicție este aceea de a nu consuma produse din carne. Să nu uităm că deși este o zi de sărbătoare, suntem în Postul Crăciunului. Postul trebuie respectat și de Sfântul Nicolae, când se dă, totuși, dezlegare la pește și vin.
Ultima interdicție, de fapt o recomandare, este să nu îi uităm pe cei necăjiți. Este ziua în care ar fi indicat să ne amintim de persoanele defavorizate, de oamenii care au condiții de trai mai puțin bune decât ale noastre.
În această zi este obligatoriu să respectăm cu sfinţenie tradiţiile şi obiceiurile din bătrâni pentru a avea spor în tot ceea ce vom face la anul. În rândurile de mai jos veţi găsi cele mai importante obiceiuri de Sfântul Nicolae.
Trebuie să dăruim şi săracilor
Crescut în spiritul poveței creștine “sa împarți averea săracilor”, Sfântul Nicolae şi-a dat întreaga moștenire pentru a-i ajuta pe nevoiași
Copii neascultători primesc nuieluşă, iar cei cuminţi dulciuri şi fructe
Nicolae, ajuns, episcop de Myra este îngrijorat de o posibilă ruptură în Biserica pe care o conducea, iar pentru că responsabil ar fi fost ereticul Arie, ia dat o palmă. Astfel, potrivit bisericii, de la palma Sfântului Nicolae a rămas obiceiul ca, pe 6 decembrie, cei neascultători sa fie loviți cu nuielușa în semn de avertisment. Tot tradiția spune că nuielușa cu care este lovit neascultătorul trebuie să fie de măr, iar după aceea trebuie să fie pusă în apă. Dacă va înflori pana la terminarea anului, noul an va fi roditor şi plin de satisfacţii.
Sfântul Nicolae este ocrotitorul celor neajutoraţi, a soldaţilor şi a navigatorilor
Despre Sfântul Nicolae se mai spune că este iscoada lui Dumnezeu pe lângă rău, şi astfel el ajută văduvele şi orfanii. Tot el este stăpânul apelor şi îi salvează de la înec pe navigatori, apără soldaţii pe timp de război şi de aceea este invocat în timpul luptelor.
Sfântul vine doar iarna, pentru că îşi scutură barba
În data de 6 decembrie este obligatoriu să ningă, deoarece tradiţia spune că Moşul îşi în această zi îşi scutură barba şi astfel începe să ningă. Dar dacă nu ninge înseamnă că Sfantul Nicolae a întinerit.
În unele regiuni Moş Nicolae se sărbătoreşte pe 5 decembrie
În alte regiuni din ţară, fetele se adună în ajunul sărbătorii pentru a face plăcinte, iar seara, la ora nouă fix, flăcăii năvălesc peste ele şi petrecerea începe, astfel mai devreme.
Nu se mai pot face vrăji sau alte practici cu magie
Ziua de 6 decembrie încheie ciclul de sărbători şi practici magice care se fac de la începutul anului şi până la mijlocul lunii noiembrie, mai exact până de Sfântul Andrei. – Sursa: ExtraNews
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: