POLITICA

‘A început DESTRĂMAREA coaliției PSD-ALDE!’ SCANDAL MONSTRU


Fricţiuni serioase între PSD şi ALDE! Cele două partide ale coaliţiei de guvernare se ceartă pe modul în care să fie desemnaţi managerii marilor companii de stat.

Deputatul USR Cristina Prună a publicat o scrisoare trimisă de Ministerul Energiei, semnată de ministrul Anton Anton (ALDE) către comisia pentru industrii din Camera Deputaților. Conform documentului, Ministerul Energiei a respins oficial iniţiativa PSD de a elimina principiile guvernanţei corporative de la aproximativ 100 de companii de stat.

Tot în scrisoare, ministerul condus de ALDE anunţă că a început selecția de manageri la o serie de companii din subordinea sa, exact în baza legislației privind guvernanța corporativă. Printre acestea se numără unele dintre cele mai profitabile companii în care statul român e acţionar majoritar: Nuclearelectrica, Hidroelectrica, Romgaz, Conpet sau Oil Terminal.
Demersul ministerului controlat de ALDE este cu atât mai curios cu cât parlamentarii formaţiunii au fost inițiatori ai acestei legi, alături de cei ai PSD.

„A început destrămarea coaliției PSD-ALDE!
Ministerul Energiei, condus de ALDE, nu susține exceptările de la guvernanța corporativă. A început deja selecția la o serie de companii din subordinea sa: Oil Terminal, Conpet, Romgaz, Nuclearelectrica, Hidroelectrica, SAPE și Uzina Termoelectrică Midia.
Scrie negru pe alb în răspunsul trimis Comisiei de industrii și servicii, ca urmare a multiplelor interpelări pe care le-am făcut săptămâna trecută!
Aștept, așa cum am solicitat săptămâna trecută, ca ministrul Energiei să fie prezent la următoarea ședință a Comisiei pentru a susține acest lucru în fața tuturor deputaților!”, a scris Cristina Prună marţi, pe pagina sa de Facebook.

Legea care elimină practic guvernanța corporativă la principalele companii de stat a ajuns în dezbatere, la Camera Deputaților, for decizional.

Potrivit hotnews.ro, adoptarea unei astfel de legi ar însemna ca managerii să fie numiți după bunul plac al partidelor aflate la putere, fără respectarea nici măcar a unor minime criterii de selecție. Practic, ar putea fi numiți șefi de companii orice persoane, indiferent de pregătirea lor profesională și de experiență.

Prin aplicarea OUG 109/2011 (legea guvernanţei corporative), persoanele selectate trebuie să respecte anumite criterii clar stabilite în privința pregătirii profesionale, experienței și integrității.

Parlamentul a mai încercat și la începutul anului să adopte această lege, însă a fost declarată neconstituțională, fiind încălcat principiul bicameralismului.
Proiectul de lege ar urma să fie votat miercuri în plenul Senatului.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.