Acordul MOMENTULUI la nivel mondial, între două mari puteri. Au semnat!
Acord important la nivel mondial, între două mari puteri mondiale, Rusia şi China. Cele doi giganţi s-au înţeles, iar Beijingul profită din plin de contextul dificil în care se află acum Moscova la nivel internaţional.
Se schimbă balanţa mondială, ca urmare a războiului din Ucraina şi a sancţiunilor ce au urmat!
Reuşită importantă pentru Rusia! China cumpără tot mai mult ţiţei rusesc
Arabia Saudită nu mai este cel mai mare furnizor de petrol al Chinei, ţara arabă căzând pe poziţia a doua.
În acest moment, Rusia este cel mai important furnizor de petrol al gigantului asiatic, notează jurnaliştii de la BBC.
Preţurile spot pentru ţiţeiul rusesc au scăzut semnificativ în urma perioadă, ca urmare a sancţiunilor impuse de Occident împotriva Moscovei, aceste măsuri ducând la tăierea legăturilor comerciale dintre mai mulţi importatori de petrol şi Rusia.
Au profitat de asta firmele din China, care au majorat semnificativ achiziţiile de petrol rusesc în 2022. Potrivit datelor oficiale, importurile de petrol rusesc au urcat în luna mai a acestui an cu 55%, atingând un nivel record.
Importurile de petrol din Rusia ale Chinei au totalizat, în luna mai, aproape 8,42 milioane de tone, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Vamală Chineză.
Acestea includ livrările prin conducta Siberia de Est – Oceanul Pacific (ESPO) şi livrările pe mare.
Arabia Saudită era, până acum, cel mai mare furnizor de petrol al Chinei. În luna mai, ţara arabă a căzut pe locul al doilea, cu livrări de 7,82 milioane de tone.
Vânzările Rusiei de petrol şi gaze sunt totuşi în scădere după debutul invaziei din Ucraina
Reamintim că la începutul lunii februarie, după o întâlnire dintre preşedinţii Xi Jinping şi Vladimir Putin, cei doi lideri transmiteau, printr-o declaraţie comună:
„Prietenia dintre cele două state nu are limite, nu există zone interzise de cooperare.”
Rusia a câştigat aproape 100 miliarde de dolari în venituri de pe urma exporturilor de combustibili fosili în primele 100 de zile ale invadării Ucrainei, în pofida declinului exporturilor în luna mai, potrivit unei analize a Centre for Research on Energy şi Clean Air (CREA).
Aproximativ 61% din aceste importuri au ajuns în UE, reprezentând aproximativ 59 miliarde de dolari.
Totuşi, exporturile Rusiei de petrol şi gaze sunt în scădere, iar veniturile de pe urma vânzării de energie au scăzut de la nivelul de vârf de aproape un miliard de dolari în martie.
De asemenea, datele publicate luni arată că Beijingul a importat luna trecută 260.000 tone de ţiţei iranian, a treia livrare de petrol din Iran din decembrie.
China a continuat să cumpere petrol din Iran, în pofida sancţiunilor SUA impuse Teheranului.
Sursa: capital.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: