ALERTA de la vârful G20! Varianta Delta, „o amenințare pentru întreaga lume”
Summit-ul G20 de la Veneția s-a încheiat. Reprezentantul Statelor Unite, secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a atras atenţia asupra pericolului reprezentant de variantele noului coronavirus, în special Delta, care pot bloca recuperarea globală, relatează RaiNews.
„Vreau să mulțumesc președinției italiene a G20 pentru rolul său în pregătirea pandemică. În cadrul reuniunii noastre din octombrie, G20 trebuie să urmărească un consens cu privire la resursele financiare și la planul guvernelor de a identifica și de a răspunde la viitoarele pandemii”, a declarat Janet Yellen, secretar al Trezoreriei SUA în conferința de presă de la sfârşitul summit-ului G20 de la Veneția.
„Vă rog să-mi permiteţi să mulţumesc guvernul italian, în special ministrului Franco și guvernatorul Visco, deoarece au fost gazde minunate”.
Varianta Delta poate amenința revenirea economiei globale
„Credem că varianta Delta ar putea amenința recuperarea globală, suntem o economie interconectată și, prin urmare, recunoaștem necesitatea de a accelera producția de vaccinuri, urmărind ca anul viitor să fie vaccinată 70% din populație”, a declarat secretarul Trezoreriei SUA, potrivit RaiNews.
Din acest motiv, a explicat Yellen, G20 depune atât de mult efort în eforturile coordonate pentru susține furnizarea de vaccinuri experimentale chiar și în cele mai sărace țări. „Cu siguranță” – a adăugat Yellen – ”variantele reprezintă o amenințare pentru întreaga lume”.
Acordul de impozitare globală
Acordul la care au ajuns sâmbătă miniștrii de Finanțe și guvernatorii G20 privind impozitarea globală a companiilor confirmă revenirea multilateralismului și „va pune capăt haosului diferitelor inițiative unilaterale de impozitare a serviciilor digitale, oferind, din punct de vedere fiscal, certitudine întreprinderilor noastre”, a subliniat Yellen referindu-se la acordul istoric.
„Majoritatea covârșitoare a țărilor din întreaga lume au decis să adere la acordul” privind impozitarea internațională și multinațională și summitul G20 de la Veneția, care a susținut acordul „a fost foarte productiv, acest acord va pune capăt amestecului de măsuri unilaterale” în domeniul impozitării serviciilor digitale.
„Acordul” – a adăugat Yellen – ”este crucial pentru investiții și pentru creștere”.
Franco: „Acțiunea climatică nu mai poate fi amânată”
„Pentru a atinge cu adevărat obiectivul de emisii nete zero, este nevoie de acțiuni imediate și concrete”, a declarat ministrul Economiei, Daniele Franco, în deschiderea lucrărilor Conferinței internaționale privind schimbările climatice de la sfârșitul G20 de la Veneția.
Franco a explicat că problemele schimbărilor climatice – reprezentate excelent de frumusețea vulnerabilă a Veneției – reprezintă „o amenințare pentru oameni, pentru planetă și prosperitate” şi sunt capabile să genereze șocuri și riscuri pentru stabilitatea financiară.
„Putem ghida procesul de recupera și putem lua măsuri decisive pentru a sprijini o tranziție justă, prin potenţarea productivității și promovarea prosperității comune”: însă pentru a face acest lucru, pentru a avea o tranziție justă în care „nimeni să nu rămână în urmă”, este nevoie de „o strategie generală”.
Lagarde: BCE va acționa împotriva schimbărilor climatice
BCE „va acționa în cadrul mandatului său de atenuare și prevenire a schimbărilor climatice”, a specificat preşedintele Christine Lagarde la G20 de la Veneția, președinta Christine Lagarde.
„Revizuirea strategiei ne-a oferit un cadru pentru a evalua modul în care ar putea evolua implementarea politicii noastre pentru a încorpora în continuare considerațiile climatice, fără a submina mandatul nostru de bază”, a spus Lagarde.
„În viitor, BCE va continua să evalueze toate opțiunile în raport cu acest cadru și, pe măsură ce condițiile se dezvoltă, mai multe opțiuni pot deveni viabile în viitor”, a adăugat Lagarde, menționând că „provocările cu care se confruntă deja lumea din cauza schimbărilor climatice vor crește în timp.
„De aceea, ca parte a mandatului nostru, vom continua să analizăm riscurile legate de climă, să consiliem părțile interesate și, mai ales, să luăm măsuri”, a conchis preşedintele BCE.
Sursa: capital.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: