MEDICAL

Alerta medicala. Noua tulpina de COVID-19 pune lumea pe jar!

Lumea întreagă aşteaptă debutul campaniilor de vaccinare împotriva COVID-19, însă, în acest context de speranţă, vine o veste teribilă despre o nouă variantă a virusului ce ar putea fi mult mai periculoasă.

Şeful serviciilor medicale din Anglia, Chris Whitty, a precizat, sâmbătă, că noua tulpină de COVID-19 identificată în Marea Britanie se poate răspândi mai repede decât versiunea deja cunoscută şi se depun eforturi urgente pentru a se confirma că aceasta nu provoacă o rată de mortalitate mai ridicată.

„Aşa cum s-a anunţat luni, Marea Britanie a identificat o nouă variantă a COVID-19”, a spus Whitty într-un comunicat.

El a afirmat că, deşi nu există dovezi actuale că noua variantă a coronavirusului provoacă o rată mai mare a mortalităţii sau că ar afecta eficienţa vaccinurilor, autorităţile britanice lucrează în regim de urgenţă pentru a confirma aceste lucruri.

„Am alertat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi continuăm să analizăm datele disponibile pentru a ne îmbunătăţi modul de înţelegere”, a mai spus oficialul britanic în comunicat.

Guvernul britanic a declarat luni că o creştere a numărului de infecţii în Londra şi sud-estul Angliei ar putea fi legată de o variantă nouă, mai transmisibilă a virusului, scrie Agerpres.

Marea Britanie a raportat vineri, 18 decembrie, 28.507 de noi cazuri de COVID-19 şi 489 de decese, cu rata de reproducere R estimată între 1,1 şi 1,2, ceea ce înseamnă că numărul cazurilor creşte rapid.

Ce spune profesorul Rafila despre mutaţia virusului din Marea Britanie?
Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a comentat informaţia privind apariţia unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie, care ar fi dus deja la sute de îmbolnăviri. El consideră că nu poate fi vorba despre o evoluţie diferită a bolii şi a explicat de ce acest tip de mutaţii nu ar trebui totuşi să ne îngrijoreze.

„Nu cred că este o evoluție diferită a bolii. Din ceea ce am citit eu, nu există o evoluție diferită a bolii. Aș vrea să vă dau un alt exemplu care demonstrează, de fapt, că aceste mutații până în momentul de față nu sunt îngrijorătoare: faptul că reinfecțiile cauzate de noul coronavirus sunt rare, sunt foarte – foarte rare, adică omul poate să elimine timp de mai multe săptămâni virusul”, a declarat Alexandru Rafila la începutul acestei săptămâni pentru Antena 3.

Profesorul Rafila recunoaşte că există cazuri documentate de reinfecţie, puţine ce-i drept, însă nu este o situaţie neaşteptată, având în vedere că este vorba despre persoane cu deficienţe imune.

„Atunci, asta demonstrează că aceste mutații nu sunt relevante din punct de vedere al imunității, pentru că dacă ar fi relevante și îmbolnăvirile ar fi mult mai frecvente, iar până în momentul de față nu sunt raportate un număr mare de îmbolnăviri, de reinfectări la persoane care au trecut deja prin boală”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.