JUSTITIE

Alina Bica, declarații-bombă în fața judecătorilor italieni (presă)

„Fostul procuror anti-mafia român ajunge în închisoarea din Trani”, titrează „la Gazzeta del Mezzogiorno”, prezentând detalii despre audierea Alinei Bica în fața judecătorilor italieni solicitați să valideze arestarea, în baza mandatului european, scrie Gazeta Românească.

Fosta șefă DIICOT, prinsă săptămâna trecută în Italia, locuiește în Regiunea Puglia din sudul Italiei de circa un an, unde a găsit de lucru ca consultant legal pentru unele companii din zona Brescia.

Cu puțin timp înainte de carantină, Bica s-a mutat la Altamura (localitate lângă Bari), unde trăiește și lucrează partenerul ei: aici și-a declarat domiciliul și aici poliția a găsit-o.

Alina Bica s-a prezentat luni dimineață în fața judecătorilor Secției a treia penală. Ea a spus că în cazul în care rămâne definitivă condamnarea ei, vrea să o execute în Italia pentru că în România jumătate din deținutele din penitenciarul de femei au ajuns acolo în urma investigațiilor DIICOT.

„Acuzele împotriva mea sunt instrumentate – a declarat Bica în italiană -, nu am comis nicio infracțiune și am depus un nou recurs în fața Înaltei Curți a României. Sentința se bazează pe o interpretare foarte particulară a legii, asupra căreia a existat un dezacord puternic între judecători. Nu fug, dar nu vreau să mă întorc în România, iar dacă sentința este confirmată, vă voi cere să o execut aici în Italia: în România există un singur penitenciar pentru femei și mai mult de jumătate dintre deținute au fost condamnate pe baza investigațiilor efectuate de biroul meu. Sunt o persoană educată, cunosc legea și nu pot merge la închisoare: trebuie să mă confrunt cu avocatul meu pentru a studia strategia de apărare, ar fi spus Alina Bica judecătorilor, conform sursei citate.

Judecătorii (președintele completului Giovanni Mattencini) au apreciat tocmai faptul că Bica are atât domiciliul în Italia, cât și o ocupație stabilă aici.

“Doamna Bica vrea să se apere pe fondul acuzațiilor – a declarat avocatul ei, Cristian Di Giusto din Bari -, asupra cărora Înalta Curte de Justiție din România va trebui să se pronunțe din nou, și va cere o revizuire a procesului și, eventual, și un apel la CEDO, care deja s-a ocupat de caz. ”

România a fost adesea sancționată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru că nu a reformat sistemul judiciar, așa cum i s-a impus la aderarea la Uniunea Europeană: justiția este considerată încă prea dependentă de puterea executivă, iar unii observatori independenți au recomandat pentru statele membre, un moratoriu privind extrădările în România până la depășirea problemelor critice, mai notează cotidianul italian.

Stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.