ECONOMIC

ANUNT IMPORTANT despre pensii: Toți românii trebuie să cunoască aceste detalii

Conform legislației muncii în vigoare, angajatorii au posibilitatea să stabilească, atunci când angajează o persoană, o perioadă de probă, ce poate avea, în funcție de natura postului ocupat, durate diferite. Această perioadă de probă este menită verificării aptitudinilor persoanei angajate, dar se pote considera vechime în muncă?

Legislaţia muncii stabileşte dacă perioada de probă stabilită la angajarea unei persoane noi se consider vechime în muncă. “Perioada de probă constituie vechime în muncă”, se precizează în legea care stabileşte cadrul legal al muncii din ţara noastră, respectiv Legea nr. 53/2003.

Cei aflaţi în perioada de probă au aceleaşi drepturi pe care le au şi cei care au depăşit această perioadă. Mai exact, în timpul perioadei de probă, salariaţii se bucură de toate drepturile prevăzute de legislaţia muncii, dar au şi toate obligaţiile prevăzute în această legislaţie.

Codul muncii stabileşte perioadele maxime de probă:

-cel mult 90 de zile calendaristice pentru funcţiile de execuţie;
-cel mult 120 de zile calendaristice pentru funcţiile de conducere;
-cel mult 30 de zile pentru verificarea aptitudinilor profesionale ale persoanelor cu handicap, scrie avocatnet.ro.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.