ECONOMIC

Anunț important pentru romanii care au internet! Ce se întâmplă

Se pare că veniturile totale din comunicaţii electronice au rămas constante în prima jumătatea a acestui an, iar piaţa din România se menţine la venituri de 8,1 miliarde lei, anunță vineri, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

”Piaţa din România se menţine la 8,1 miliarde de lei venituri în primul semestru al anului, fiind înregistrate creşteri pe seama serviciilor de internet şi retransmisii programe televiziune, în detrimentul telefoniei, care continuă însă să aibă cea mai mare contribuţie la realizarea veniturilor. Premiera în telefonia mobilă este că, pe segmentul persoanelor fizice, numărul cartelelor cu abonament l-a depăşit pe cel al cartelelor preplătite”, a declarat Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

Veniturile generate de furnizarea serviciilor de comunicaţii electronice au fost de 8,07 miliarde de lei în primul semestru al acestui an. Veniturile din furnizarea serviciilor de internet fix şi mobil au crescut în primele şase luni ale anului 2019 cu peste 4% şi au ajuns să reprezinte 31% din total.

”Cu toate că înregistrează uşoare scăderi, veniturile din furnizarea serviciilor de telefonie mobilă continuă să deţină cea mai mare pondere în venituri, de 39%, în timp ce veniturile din telefonia fixă reprezintă 9%. Veniturile din retransmisii TV sunt în creştere cu peste 5%, ajungând să contribuie cu 14% la valoarea pieţei. Astfel, venitul mediu lunar obţinut din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice a fost de 69,3 lei per locuitor”, se arată în comunicat.

În funcţie de veniturile obţinute din furnizarea de reţele şi servicii de comunicaţii electronice în prima jumătate a acestui an, primii trei sunt Orange cu 26%, grupul Telekom cu 24% şi Vodafone cu 21%, ceilalţi furnizori cumulând 29% din piaţă.

”În prima jumătate a acestui an, erau 22,3 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă (-1,6%), dintre care 9,7 milioane erau persoane fizice pe bază de abonament, 3 milioane erau persoane juridice pe bază de abonament şi 9,5 milioane (-4,5%) utilizatori pe bază de cartele preplătite active”, se arată în comunicat.

În total, în prima jumătate a anului 2019, s-a vorbit la telefonul mobil 33,6 miliarde minute (+0,1% faţă de semestrul anterior), un utilizator vorbind, în medie, 4 ore şi 9 minute pe lună. Durata medie a unui apel a fost de 2 minute şi 45 de secunde. Menţinerea nivelurilor traficului de telefonie mobilă este realizată pe seama apelurilor naţionale către alte reţele mobile.

În funcţie de numărul de cartele SIM active la sfârşitul lunii iunie a acestui an, Orange avea o cotă de piaţă de 39%, Vodafone 30%, Grupul Telekom 18%, ceilalţi furnizori însumând 14%.

”Utilizatorii din România aflaţi în roaming în străinătate continuă să genereze ritmuri susţinute de creştere a traficului de roaming internaţional: traficul de telefonie în roaming a crescut cu 6% până la 2,6 miliarde minute apeluri efectuate şi primite, iar traficul de date în roaming a crescut cu 71%, ajungând la 10.232 TB în prima jumătate a anului 2019”, se arată în comunicat.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.