Anunțul care îngrozește Planeta: „Vorbim despre o catastrofă”
Șeful Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite avertizează că războiul din Ucraina a creat o catastrofă și va avea un impact la nivel global şi nu se poate compara cu tot ceea ce am văzut de la al Doilea Război Mondial. Totul se datorează faptului că fermierii care dețin „coșul cu pâine” al lumii, sunt în prima linie în lupta împotriva Rusiei, iar prețurile deja mari la alimente cresc vertiginos.
David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial al ONU, a declarat marți Consiliului de Securitate al ONU că agenția sa, care hrănea 125 de milioane de oameni înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie, începea deja să reducă rațiile din cauza creșterii alimentelor, costurile de combustibil și de transport maritim pentru milioane de familii din întreaga lume.
David Beasley: „Vorbim despre o catastrofă”
Șeful Programului Alimentar Mondial al Națiunilor Unite a avertizat marți că războiul din Ucraina creează o catastrofă care afectează agricultura locală și aprovizionarea globală cu alimente și cereale cum nu am mai văzut de la Al Doilea Război Mondial.
Războiul din Ucraina decimează țara, „transformând coșul lumii cu pâine” pentru milioane de oameni ai săi, a spus Beasley. Dar devastează și țări din întreaga lume, cum ar fi Egiptul, care este dependent în proporție de 85% de cerealele Ucrainei și Libanul, care era dependent în proporție de 81% în 2020.
Atât Ucraina cât și Rusia sunt cele mai mari exportatoare de cereale
Ucraina este un exportator major de grâu, porumb și ulei de floarea soarelui – iar invazia rusă este de așteptat să ducă la o adâncire suplimentară a insecurității alimentare globale. Chiar înainte de războiul din februarie 2022, multe țări din întreaga lume se luptau să obțină acces la provizii adecvate de alimente în urma recesiunii economice declanșate de Covid-19. Între 720 și 811 milioane de oameni au suferit foame în 2020, iar acest număr este de așteptat să crească în 2022.
Fermierii transformați în soldați luptă pe linia frontului în Ucraina, în loc să-și îngrijească recoltele în timpul sezonului de plantare pentru porumb și grâu. Lipsa îngrășămintelor din Rusia și Ucraina ar putea diminua recolta cu 50%.
Să nu uităm că Ucraina este cel mai mare producător mondial de ulei de floarea soarelui și, împreună cu Rusia, este responsabilă pentru mai mult de jumătate din exporturile globale de ulei de floarea soarelui. Regiunea este, de asemenea, responsabilă pentru peste o treime (36%) din exporturile de grâu, făcându-o cea mai mare exportatoare de grâu din lume.
Planul B al Rusiei a fost dezvăluit
Şi nu e totul. Pe lângă efectele asupra populației și, prin urmare, asupra forței de muncă, distrugerea fermelor și a unităților de depozitare și transformarea tractoarelor în vehicule blindate, toate contribuie la o reducere a producției de alimente. În timp de război, fermierii reduc, de asemenea, timpul pe care îl petrec la fermă din motive de securitate.
Ambasadorul Ucrainei la ONU, Sergi Kislitsya, a declarat Consiliului că Rusia intenționează să provoace o criză umanitară în toată țara sa prin distrugerea potențialului său agricol. Kislitsia a spus că acesta este Planul B al Rusiei, după ce trupele sale nu au reușit să preia rapid țara. „Este extrem de crud”, a spus el.
Sursa: evz.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: