INTERNATIONALSTIRI

Apare o nouă FORTA DE POLITIE pentru finanțe. Dezvaluiri SOCANTE

O nouă divizie va lua naștere în cadrul Europol cu puteri de anchetă proprii. Se va ocupa cu investigații fiscale și financiare transnaționale, se arată în raportul final al comisiei parlamentare pentru deciziile fiscale.

Veniturile din spălarea banilor sub diferite forme se estimează la 110 miliarde de euro pe an în UE, adică 1% din PIB-ul total al Uniunii.

Conform eurodeputatului Luděk Niedermayer (PPE, Cehia), unul dintre coraportori, cazurile de spălare a banilor au întotdeauna o dimensiune europeană. „Din cauza lipsei de cooperare și coordonare între autoritățile din statele membre, aceste cazuri nu au fost împiedicate, abordate în timp util sau investigate corespunzător. Adesea, nu este clar cine ar trebui să facă primul pas”, a arătat dumnealui.
„Acest lucru a dus la o mulțime de lacune legislative și de supraveghere”, a adăugat celălalt coraportor, Jeppe Kofod (S&D, Danemarca).

UE scoasă la vânzare?

Raportul critică faptul că 18 state membre operează scheme „golden visa”, care pot oferi infractorilor străini bogați posibilitatea de a se stabili în Europa.

Se estimează că peste 100.000 de vize și 6.000 de pașapoarte au fost oferite în special cetățenilor ruși și celor venind din țări aflate sub influența Rusiei în schimbul unor investiții financiare în UE în ultimul deceniu.

Aceste programe implică regulat privilegii fiscale pentru beneficiari și dau acces la libera circulație, care poate fi exploatată pentru spălarea banilor și evaziunea fiscală.

Dezvăluiri șocante

Mandatul de un an al comisiei parlamentare pentru deciziile fiscale s-a încheiat recent și „trista concluzie este că Europa are o problemă sistemică legată de spălarea banilor, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale”, a arătat domnul Kofod. „Am creat cu succes cea mai bogată și cea mai atractivă piață internă din lume, cu libera circulație a capitalurilor și a serviciilor. Însă nu avem încă o cooperare eficientă în ceea ce privește supravegherea transfrontalieră, investigarea și aplicarea legilor”, a adăugat dumnealui.

Întrebat despre dezvăluirile șocante ale comisiei, domnul Niedermayer a menționat sumele de bani spălați, băncile implicate și abordarea transpunerii legislației europene în unele state membre.
„O altă descoperire șocantă este rezistența statelor membre la schimbările care au o justificare puternică și care ar aduce beneficii societății europene”, a continuat domnul Niedermayer. „Vorbesc în general despre regimul definitiv de TVA, baza fiscală comună a societăților și alte inițiative blocate sau respinse în Consiliu, precum impozitarea digitală”, a arătat dumnealui.

Parlamentul va dezbate raportul din proprie inițiativă luni, 25 martie, la Strasbourg, și va vota asupra acestuia în ziua următoare.

SURSA: europarl.europa.eu

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.