JUSTITIEȘTIRI BUZAU

Aproape jumătate dintre „agresorii” care au primit ORDINE DE RESTRICTIE le-au încălcat

Din seria „majoritatea sunt cu*ve care cer ordine de restrictie”:

Avalanșă de ordine de protecție provizorii emise de polițiștii din județul Buzău, după modificarea legislației privind violența domestică. Nu mai puțin de 50 de astfel de documente au fost întocmite de oamenii legii de la începutul acestui an, pentru a ține la distanță agresorii de victimele lor.

Cele mai multe vizează persoane din mediul rural, 34. Dintre agresori, doar două sunt femei, restul fiind soți, concubini, părinți sau chiar vecini considerați un „pericol”. Cei mai mulți agresori nu au înțeles însă rigorile legii și au încălcat dispozițiile ordinelor de protecție motiv pentru care 21 de persoane s-au ales cu dosar penal pentru în­călcarea prevederilor Legii 217/2003 privind violența domestică, cele mai multe cazuri, 14, fiind în mediul rural.

Dintre cele 50 de ordine de protecție provizorii, 30 au fost prelungite de instanțe. La Judecătoria Buzău, spre exemplu, primul ordin de protecție din acest an a fost emis în data de 3 ianuarie. Instanța a dispus evacuarea agresorului din locuința concubinei și l-a obligat pe acesta să păstreze o distanță minimă de 100 m față de aceasta și de fiica lor, dar i-a și interzis și orice contact, telefonic ori corespondență, cu cele două, pentru o perioadă de 6 luni. În plus, agresorul a fost obligat să se prezinte săptămânal la Poliția Municipiului Buzău, atrăgându-i-se atenția că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an.

Multe dintre cele 30 de ordine de protecție emise de instanță au fost contestate, iar în unele cazuri, măsurile au fost modificate de instanța de apel, respectiv Tribunalul Buzău.

Cinci zile de protecție pe semnătura polițistului

Începând cu data de 28 decembrie 2018, polițiștii pot emite ordinul de protecție provizoriu, prin care se dispune, pentru o perioadă de 5 zile, una sau mai multe măsuri de protecție a victimelor. Ordinul de protecție provizoriu se emite de către polițiștii care constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică, în scopul diminuării acestui risc.

Față de agresor, polițistul, prin ordinul de protecție provizoriu, poate dispune obligații sau interdicții, și anume: păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de membrii familiei acesteia, față de reședință, locul de muncă sau unitatea de învățământ a persoanei protejate sau, dacă este cazul, predarea către poliție a armelor deținute de acesta.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.