Atenție! Măsura Guvernului care îi distruge pe zeci de mii de români. Urmează noi taxe și scumpiri
Reprezentanţii mediului de afaceri cer din nou guvernului să reconsidere Ordonanţa de urgenţă 114 privind măsuri fiscale şi să retragă prevederile care pot afecta negativ economia. Oamenii de afaceri spun că, dacă nu vor fi modificate, noile taxe vor afecta atât bugetele lor, dar şi economia în ansamblu.
Urmează scumpiri de produse după ce costurile companiilor româneşti au crescut cu 10-20 de procente. Iată anunţul făcut marţi de antreprenorii români, care susţin că Ordonanţa 114, dată de guvern la finalul anului trecut, îi loveşte din plin.
Patronii vorbesc despre faptul că şi-au amânat investiţiile programate şi că îşi refac bugetele, după ce tarifele pentru chirii, energia, internet şi transporturi s-au majorat, de la o lună la alta.
A trecut o lună şi jumătate de când Guvernul a aprobat Ordonanţa 114, care a introdus taxe în domeniul bancar şi le-a mărit pe cele din energie şi telecomunicaţii. Atunci, oficialii spuneau că măsurile vor ajuta companiile româneşti. Din contră, spun organizaţiile de afaceri de la noi.
Dragoş Petrescu, preşedintele HORA: “Suntem foarte îngrijoraţi. Această ordonanţă va avea impact asupra modului în care noi, întreprinzătorii români, ne finanţăm costul cu finanţarea va creşte şi nu numai investiţii ci la activitatea de zi cu zi, comisioanele bancare orice costuri legate de banca vor fi mai mari pentru întreprinzătorii romani. Doi, costurile cu energia – deja înregistrăm creşteri de 15%, ne aşteptam la încă 15-20%.”
“Companiile au reînceput să îşi analizeze partea de buget în loc să ne vedem de business la început de an să turăm motoarele, ne-am retras şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă, evident punând pe hold investiţii, evident cu impact negativ”, spune Dragoş Roşca, preşedinte RBL
Veştile vin după doi ani buni pentru firme, ani în care creşterea consumului a adus profituri importante. În 2018 volumul cifrei de afaceri din comerţ a încetinit la jumătate faţă de 2017, după ce am avut o inflaţie record pentru ultimii 5 ani, potrivit datelor anunţate azi de Institutul Naţional de Statistică. Iar patronii se pregătesc acum pentru noi scumpiri, dar şi pentru pierderi.
“Nu putem să creştem preţurile cu 10-15-20% pentru că românul nu este dispus să plătească pentru servicii sau produse costuri atât de mari. Inflaţia era de aşteptat să fie la 5%, probabil că va ajunge la 10-12% anul acesta.”, Dragoş Petrescu, preşedintele HORA.
Preşedintele Asociaţiei Romanian Business Leaders, Dragoş Roşca, afirmă că în ultimii doi ani guvernul a luat decizii fără consultare publică, iar Ordonanţa în discuţie influenţează mai ales activitatea companiilor mici şi medii, care au resurse limitate şi vor ajunge în imposibilitatea de a-şi mai plăti taxele.
„Există o doză mare de incertitudine pentru toţi actorii economici şi planurile de afaceri, sau mai bine zis, bugetele trebuie să le rescriem din nou, să le recalculăm totodată cu ordonanţa propusă de către guvern, evident, cu efecte majore pe investiţii, evident cu efecte majore pentru viitor. Şi care este cauza esenţială pentru toate aceste lucruri? Ea vine din lipsa de dialog între decidenţi şi ceilalţi parteneri sociali din România. Nu poate să existe un guvern închis în nişte camere şi care să ia decizii care ne privesc pe toţi.”, Dragoş Roşca.
Ordonanţa de urgenţă 114, adoptată de guvern la sfârşitul anului trecut prevede în principal plafonarea preţurilor la gaze şi energia electrică, impozitarea activelor băncilor în funcţie de evoluţia ROBOR, micşorarea comisionului Fondului de pensii private de la 2,5 la 1%.
Aproximativ 50 de profesori de economie din cadrul facultăţilor de profil din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti solicită Guvernului retragerea Ordonanţei lăcomiei. Aceştia spun că Executivul trebuie să găsească rapid alte soluţii decât supra-taxarea economiei pentru echilibrarea bugetului de stat, astfel încât să fie evitate noi taxe aplicate mediului de afaceri din România.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: