JUSTITIENOUTATI

Augustin Lazăr a trecut prin Școala Securității de la Bran? Răspunsul stă în mapa profesională a Procurorului General

Augustin Lazăr ar putea fi unul din absolvenții Școlii de Securitate de la Băneasa. Sau cel puțin așa rezultă dintr-un articol semnat de Ondine Gherguț în 2008, pe vremea când „vâna˝ colaboratorii fostei Securități din magistratură. Nimeni nu ajungea sef în Procuratura dacă nu era colaborator al Securității, susținea în 2008.

Cazul Procurorului General Augustin Lazăr poate căpăta o nouă turnură. Răspunsul privind legăturile sale cu Securitatea stau în mapa sa profesională. Astăzi vă prezentăm o parte din dezvăluirile care au fost făcute despre Școala de la Bran a Departamentului Securității Statului, înființată în anii 70 pentru „școlirea˝ cadrelor.

După cum știți Augustin Lazăr este acuzat că s-a opus eliberării condiționate a unui dizident anticomunist pe vremea când conducea Comisia de propuneri pentru liberare din cadrul Penitenciarului Aiud.

Într-un articol publicat în anul 2008, de cotidianul România Liberă, sub semnătura actualei activistei pro-DNA Ondine Gherguț este devoalată metoda de promovare în procuratură pe vremea comunismului:

„Numele tuturor magistraților care au terminat școlile Securității pot fi găsite în arhivele acestor școli, aflate și astăzi sub controlul SRI. De asemenea, aceste amănunte au fost inserate și în dosarele profesionale ale magistraților, pastrate până în urmă cu o luna de către Parchetul General, iar acum, de Consiliul Superior al Magistrațurii. Președintele Traian Basescu a afirmat de curând că 25% dintre magistrați sunt fosti colaboratori ai Securității. CSM și Asociatia Magistraților au criticat dur afirmatiile lui Basescu.(…)

Călăii, promovati după 1989

Pregatirea de la Bran era atât de conspirată încât membrii aceleiasi grupe de pregatire nu se cunosteau intre ei și le era interzis sa lege prietenii. Principalele metode de tortura predate au fost cele practicate de celebrul colonel tortionar Tudor Stănică, cunoscut până acum doar că a condus ancheta în cazul disidentului Gheorghe Ursu, ucis în bătăi în arestul preventiv. (…)

Fragment din interviu

Ondine Gherguț: Să intelegem că toti sefii din Procuratura erau absolventi ai școlilor Securității?

Ex-procurorul Alexandru Pantea: Da, și în plus trebuia sa aiba și scoala PCR „Ștefan Gheorghiu”. Nimeni nu ajungea sef în Procuratura dacă nu era colaborator al Securității și pregatit special de această institutie și de PCR. Procurorul era suveran pe dosarul penal si, daca nu era omul de incredere al Securității, nu putea ajunge sef. seful Procuraturii era cel care repartiza dosarele penale către procurorii simpli și care hotăra ce se intampla cu ele. Dosarele sensibile erau instrumentate numai de către procurorii pregatiti special de Securitățe. Procurorii erau mai importanti decat militienii, pentru că militienii primeau ordinele de la procurori. Ma mir că până acum nu au fost facute publice aceste informatii pentru a se realiza cu adevarat reformarea Justitiei. Normal ar fi sa se publice numele tuturor procurorilor care au urmat școlile Securității. Aceste informatii sunt trecute cu siguranta în dosarele profesionale ale procurorilor. Acum aceste dosare sunt în custodia CSM. Daca s-ar face publice aceste informatii, nu s-ar mai practica santajarea procurorilor, care probabil și acum primesc ordine de la serviciile secrete, asa cum primeam și eu cand eram procuror.”

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.