Basescu da de pamant cu liderii AUR: „Şoşoacă ar fi bună de şefă de galerie la Dinamo…”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a adus o serie de critici dure la adresa noii formaţiuni intrate în Parlament, AUR, dar şi la adresa celor mai vocali membri ai partidului: Diana Şoşoacă şi George Simion.
„Cred că doamna senator Şoşoacă ar fi bună de şefă de galerie la Dinamo şi Simion şef de galerie la Steaua. Mărturisesc că, în ziua votului, când vedeam că nu intră PMP în alegeri, am întrebat: ‘Ce partid e ăsta? AUR ăsta? Cine sunt ei?’ Au apărut peste noapte cu un suport extraordinar în Diaspora”, a declarat Traian Băsescu. Acesta susţine că membrii partidului AUR nu au ceva de spus ţării, „în afară de vadimisme n-au mare lucru de spus”. „Însă deosebirea dintre ei şi Vadim este că Vadim era un om citit. Ei sunt semidocţi care îşi latră patriotismul şi aşa-zisul antisistem, poziţiile antisistem. Dacă i-ai pune să guverneze, n-ar fi în stare să facă nimic, ar prăbuşi ţara”, a adăugat Traian Băsescu, duminică seara pentru Realitatea PLUS.
Sursa: adevarul.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal:
Băsescu versus AUR.
Ipocrizie, predictibilitate sau pragmatism dâmbovițean?!
De obicei, la o astfel de întrebare se dă un răspuns simplu, de genul: „Din fiecare, câte puțin!.” De data aceasta, însă, citind două articole publicate pe https://playtech.ro/stiri/traian-basescu-atac-fara-precedent-la-adresa-partidului-aur și https://nationalisti.ro/basescu-da-de-pamant-cu-liderii-AUR , având ca surse Realitatea PLUS și Digi24, un astfel de răspuns nu mai este valabil. Am putea spune, mai degrabă: „Din fecare, foarte mult!”, cel puțin pentru două considerente. În primul rând că fostul președinte este un veritabil maestru în materie de atacuri dure la adresa adversarilor politici. În al doilea rând că, din scurte declarații de presă, este greu să-i descoperi toate „calitățile” pe care, incontestabil,.le are..
L-am întâlnit personal o singură dată, în Portul Constanța în anul 1994, în plină desfășurare a anchetei Corpului de Control al Primului Ministru, în cauza „FLOTA” (Eram și eu pe acolo, dar cu alte însărcinări). Îmi amintesc de o discuție plină de tupeu cu șefa echipei de control (o doamnă, în opinia mea, în adevăratul sens al cuvântului). S-a repliat repede, a cerut o țigară și și-a cerut scuze pentru „limbajul portuar”, în înțelesul său, pe care l-a folost, cea ce pe mine m-a surprins. Și-a dat probabil atunci seama că, deși era deputat, era vulnerabil.
Ce s-a ales din dosarul „FLOTA”, noi cei născuți mai devreme, știm foarte bine!
„Puterea” și-a dobândit-o, cu adevărat, după episodul „Dragă Stolo”, un veritabil circ mediatic care, din păcate, s-a bucurat de foarte mult succes și care s-a dovedit ulterior a fi „specialitatea casei”.(Mă gândesc, de exemplu, la episodul Băsescu – Geoană – Vântu, din ultima zi a campaniei elecorale pentru realegerea sa ca președinte).
Cine îi contestă fostului președinte calitățile de „maestru de ceremonii”, și nu numai, se înșeală amarnic.
Cu siguranță, după „modelul Putin”, care se pare că în parte l-a și inspirat, pentru acumulările sale politice, Băsescu ar fi fost o variantă de prim-ministru, după expirarea mandatelor sale de președinte, dacă măcar ar fi încercat să facă dovada că este un bun român și că nu îi sunt indiferente interesele românilor.și nu numai cele ale apropiaților săi, accentuând astfel și mai mult falia între pro și anti.băsiști.
Dar să revenim la recentele declarații de presă ale fostului președinte, referitoare la AUR.
Este mai mult decât evident că AUR și-a câștigat locurile în Parlament pe baza nemulțumirilor românilor și a neîcrederii acestora în clasa politică, acumulate inclusiv și mai ales în timpul „regimului Basescu”, printr-o campanie electorală inspirată, realizând un procent de 9% din voturi, surprinzător pentru foarte multă lume, promovând teme de natură preponderent naționaliste și nu neapărat legionare, cum se înceacă să li se pună în cârcă. Astăzi, dacă ești patriot, riști să fii calificat ca extremist!
Iată care au fost concluziile autorilor articolelor publicate: pe cele două site-uri și,în pralel, care sunt comentariile mele:
· Fostul președinte, Traian Băsescu a lansat recent un nou atac îndreptat spre membrii partidului AUR.
Comentariu (D.D.): Nu trebuie să ne surprindă! Fostul președinte a aplicat întotdeauna și continuă să aplice principiile „Cea mai bună apărare este atacul”, și „Divide et impera („Dezbină și stăpânește”). Din cea mai înaltă funcție în stat, pe care a deținut-o, care îl și obliga, nu a făcut nimic pentru „coagularea” intereselor românilor, ba dimpotrivă.
· Partidul AUR și-ar fi câștigat popularitatea într-un mod ascuns, dat fiind faptul că nimeni nu auzise de el până în momentul alegerilor parlamentare, subliniind modul „discret” în care au acționat membrii AUR, printr-o „campanie de o agresivitate extremă pe internet”, cu mare succes în diaspora. Nu cred că au ceva de spus țării, în afară de vadisme n-au mare lucru de spus. Însă, deosebirea dintre ei și Vadim e că Vadim era un om citit, ar mai fi afirmat Băsescu. Comentariu (D.D.): D-l Băsescu își dă „cu stângu’n dreptu” sau s-a împleticit din altă cauză, afirmând că „nimeni nu auzise de el până în momentul alegerilor parlamentare”. Cel puțin 9% dintre alegători (ceea ce nu este deloc puțin) auzise de acest partid! Se aștepta, oare, ca respectivul partid să-l fi informat că există și să-i ceară aprobare pentru strategia sa de campanie?! Nu știu în ce măsură campnia electorală a acestuia, a fot mai „agresivă” decât cea a altor partide!
Acum îi recunoaște calitatea de „om citit” lui Corneliu Vadim Tudor, după ce la toate alegerile prezidențiale la care acesta a participat, și nu numai, l-a împroșcat cu noroi și cu venin.
· D-l Băsescu critică și lipsa oamenilor de valoare, din componența partidului AUR și îi califică pe membrii acestuia ca fiind niște „semidocți”.
Comentariu (D.D.): Asta înseamnă că, din această perspectivă, AUR stă destul de bine! Aș fi tare curios să aflu măcar un exemplu de „doct” din partidele pe care domnia sa le-a „păstorit”. Nu pot să uit câți infractori (condamnați) și câți neaveniți, a promovat PD-ul (unul dintre ei, care se visa afin cu președintele, de exemplu, de curând fugar, după o condmnare definitivă cu închisoarea, și care a atras după el condamnarea a vreo 15 subordonați pe care i-a obligat să ceară și să primească mită).
Cred însă că afirmațiile fostului președinte ar trebui să constituie, totuși, un semnal de alarmă la adresa AUR referitoare la imaginea sa. Referitor la trimiterile privindu-i pe unii lideri ai AUR, pe care fostul președinte le face, la galeriile marilor cluburi Steaua și Dinamo, sunt convins că acetea au omeni mai valoroși și de mai bună-credință decât mulți politicieni.
Iar dacă AUR va avea sau nu ceva de spus în politica României, rămâne de văzut. Are cel puțin o șansă, din două. Traian Băsecu și orice partid al său nu mai au nicio șansă. S-a compromis definitiv!
Mai urât, acesta dorește să manipuleze opinia publică, prin încercarea de a acredita ideea că în alegerile parlmentare din 2020 s-ar fi implicat „agenturile străine” (Știe domia sa ceva în acest sens?!), cu „ochi oblici”.
· Cu privire la faptul că o Românie aflată sub guvernarea partidului AUR s-ar prăbuși. Comentariu (D.D.): Este o temă falsă! AUR a avut înțelepciunea să-și comensureze realist potențialul actual și să nu se arunce la guvernare, chiar dacă, pentru actuală coaliție de guvernare ar fi constituit o variantă benefică.
Fostul președinte se face că uită de prăbușirea României din 2009 – 2010, în timpul guvernării Băsescu (premierul de atunci făcea numai figurație), cu consecințe dramatice pentru oameni, cu excepția celor care prejudiciau statul cu multe miloane de euro, în timp ce propovăduiau și impuneau măsuri de austeritate.
Românii nu pot să uite!
Av. Dumitru Dumba București, 29.01.2021