Bombă cu ceas. Care este Următorul oraș care va deveni focar de coronavirus. Zeci de persoane, depistate pozitiv. Se cere intervenția Armatei
După dezastrul înregistrat la Suceava, oraș carantinat acum de autorități datorită exploziei de cazuri confirmate, alte orașe ar putea deveni următoarele focare de coronavirus din România. După ce 37 de persoane au fost depistate pozitiv în ultimele zile și tot mai multe se prezintă la medic având simptome specifice, cadrele medicale de la spitalul din Țăndărei vorbesc de cel puțin șapte persoane decedate din cauza coronavirusului, deși statisticile arată doar cinci morți în tot județul Ialomița!
Orașul ialomițean Țăndărei, celebru, amintește G4MEDIA, pentru rețelele de trafic de carne vie ai căror șefi au scăpat de justiție după ani de procese, s-a transformat într-un focar de infecție cu coronavirus, iar prefectul cere carantinarea totală a orașului, după modelul Sucevei.
Focarul a izbucnit în comunitatea de romi din Țăndărei, care nu au respectat izolarea după întoarcerea de peste hotare, anunță GÂNDUL. Situația este tot mai gravă și autoritățile cer ajutorul Armatei, pentru a-i disciplina pe cei care nu respectă nicio regulă. Pe străzile din oraş a fost suplimentat numărul forţelor de ordine, iar prefectul judeţului Ialomiţa, Toniţa Manea, a trimis joi, 2 aprilie, către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă o propunere privind carantinarea la Ţăndărei.
„Vorbim despre 4 decese provocate de noul coronavirus. Se vor lua măsuri suplimentare pentru că este o localitate cu flux continuu de persoane care vin din străinătate. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit astăzi la prânz a transmis la nivel central propunerea privind carantinarea”, a explicat pentru ADEVĂRUL prefectul judeţului Ialomiţa, Toniţa Manea.
Pe de altă parte, o femeie de afaceri infectată cu Covid-19, acum internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj, în stare gravă, ar putea fi calul troian cu care noul coronavirus să fi pătruns în spitalele din Baia Mare. LIBERTATEA scrie că femeia a mințit că nu a fost în străinătate când s-a prezentat, cu simptome, la trei spitale din oraș, unde a venit în contact cu zeci de persoane, între care medici și asistente.
Focarul de coronavirus din Suceava, unde sunt cele mai multe cazuri dintre cele raportate până acum la nivel național, a pornit de la patroana unei pensiuni, care a ajuns la Spitalul Județean cu simptome de pneumonie, după o vacanță în Mauritius, Seychelles.
Dezastrul de la Suceava se poate repeta și la Arad! O spune chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, într-un interviu pentru EVENIMENTUL ZILEI. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: „Este o transmitere locală, nu la nivelul Sucevei, dar dacă nu se iau măsuri poate ajunge la nivelul Sucevei. Avem o apropiere și de punctele de trecere de la Nădlac. Acolo avem un aflux important, în care cei care intră, la un moment dat, acuzând fenomene sunt duși la spitalul din Arad. Afluxul este mai mare, dar dacă este foarte bine controlat putem stăpâni și menține ritmul pe care îl avem acum“.
Ministrul de Interne Marcel Vela a declarat la DIGI24 că decizia de a carantina Suceava s-a luat după o analiză amplă și după consultarea cu specialiștii. Ministrul a precizat că în prezent nu există niciun proiect în sensul de a se închide o altă localitate. „Decizia de a carantina Suceava a fost luată după o analiză amplă. (…) În București, nu pot estima acum că se închide sau nu, sunt reguli foarte clare. Nu există azi vreun proiect, pot să vă garantez că nu vom închide mâine – poimâine o altă localitate. Aceste lucruri, dacă se vor face, doar în funcție de cazurile înregistrate”, a declarat Marcel Vela.
Între timp a intervenit și o schimbare de macaz în cazul spitalului-focar de la Suceava, constată COTIDIANUL. Va avea conducere militară. Patru ofiţeri din Ministerul Apărării Naţionale vor asigura managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu este de joi managerul interimar al Spitalului.
”Patru militari din Ministerul Apărării Naţionale vor asigura managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Echipa care va asigura managementul medical şi operaţional al unităţii sanitare, va fi constituită din manager – colonelul medic Daniel Derioiu, director medical – locotenent-colonel medic Dinu Chioralia, şef al logisticii – maior Lupaşcu Bebi, iar ofiţer de stat major locotenent-colonel Cristian Mihoci”, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, citat de ADEVĂRUL, a subliniat că în ciuda faptului că Suceava este focarul cu cele mai multe cazuri de îmbolnăvire din ţară, pe străzi sunt în continuare foarte mulţi oameni. „Sunteţi cel mai mare focar aici în Suceava, trebuie avut grijă, pentru că nu contează numai partea medicală, ci şi partea umană din municipiul Suceava. Când am intrat în Suceava am văzut foarte multe persoane la stradă”, a precizat Nelu Tătaru. Asta în condiţiile în care municipiul Suceava a fost izolat prin Ordin Militar.
Ordonanţa de urgenţă care prevede amenzi mai mari pentru persoanele care nu respectă regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă a intrat în vigoare de vineri, de la ora 00:00, anunță NAȚIONAL. Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare au crescut şi au următoarele valori: minim 2.000 lei şi maxim 20.000 lei, faţă de minim 100 şi maxim 5.000 de lei, cât erau până acum. Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanţele militare a crescut de la 1.000 de lei, cât era până acum, la 10.000 de lei.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: