GENERAL

Informatie BOMBA despre Pfizer. Toți oamenii VACCINATI trebuie să știe

Un studiu recent, publicat astăzi, 5 octmbrie, schimbă tot ce știam despre vaccinul Pfizer. Informațiile vizează milioane de oameni și arată cât de mult ne mai protejează acest vaccin împotriva noilor variante de coronavirus, cum ar fi varianta Delta.

Un studiu publicat marți, 5 octombrie, confirmă că două doze de vaccin Pfizer/BioNTech au o eficienţă de 90% împotriva riscurilor de spitalizare legate de Covid, inclusiv în infecţiile cu varianta Delta, dar că eficacitatea scade la jumătate după 6 luni.

Studiul, publicat de prestigioasa revistă The Lancet, a analizat datele medicale de la 3,4 milioane de persoane din California de Sud. France Presse notează că Agenţia Europeană pentru Medicamente a aprobat ieri administrarea celei de-a treia doze de vaccin Pfizer pentru toţi adulţii, la cel puţin şase luni de la a doua doză, scrie CNBC.

Studiu major privind eficacitatea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfiezer/Biontech
Eficacitatea vaccinului Covid-19 Pfizer și BioNTech împotriva infecției cu coronavirus scade drastic în câteva luni, scăzând de la un vârf de 88% pe lună după ce au primit cele două doze la 47% șase luni mai târziu, conform unui studiu observațional publicat de The Lancet.

Astfel, în timp ce eficacitatea vaccinului ARNm cu două doze împotriva infecției scade, protecția sa împotriva spitalizărilor legate de Covid persistă, rămânând cu 90% eficientă pentru toate variantele de îngrijorare ale coronavirusului – inclusiv Delta – timp de cel puțin șase luni, conform studiului care a fost finanțat de Pfizer.

Constatările confirmă rapoartele timpurii ale Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și ale oficialilor sanitari israelieni care au constatat că protecția împotriva infecției scade pe parcursul a câteva luni, chiar dacă eficacitatea acesteia în menținerea oamenilor în afara spitalului a fost susținută.

„Protecția împotriva infecției scade în lunile următoare celei de-a doua doze”, a spus dr. Sara Tartof, epidemiolog la Kaiser Permanente și autorul principal al studiului. Kaiser Permanente privind cercetarea Pfizer.

Datele publicate apar la mai puțin de două săptămâni după autoritățile de reglementare în domeniul sănătății din SUA au aprobat distribuirea celei de-a trei doze de rapel a vaccinului Pfizer-BioNTech către o serie de americani, inclusiv persoanele în vârstă și alți adulți considerați cu risc crescut.

Doar un număr limitat de beneficiari care au primit inițial vaccinurile Pfizer sunt eligibili pentru a obține a treia doză în acest moment. Noua politică pune la dispoziție a treia doză de Pfizer pentru aproximativ 60 de milioane de oameni, dintre care 20 de milioane au fost imediat eligibili, conform informaațiilor transmise de Joe Biden la sfârșitul lunii trecute.

Studiu pe 3.4 milioane de oameni
Descoperirile publicate recent s-au bazat pe mai mult de 3,4 milioane de dosare medicale electronice provenite de la sistemul de sănătate Kaiser Permanente din California de Sud între lunile decembrie și august. În perioada de studiu, proporția cazurilor pozitive atribuite variantei delta a crescut de la 0,6% în aprilie la aproape 87% până în iulie.

Cercetatorii au descoperit ca eficacitatea vaccinului Pfizer impotriva infectiilor cu varianta delta a fost de 93% pe lună după a doua doză și a scăzut la 53% patru luni mai tarziu. Prin comparație, eficacitatea față de alte variante non-delta a fost de 97% după o lună și a scăzut la 67% după patru luni, potrivit studiului.

Eficacitatea împotriva spitalizărilor legate de deltă a rămas ridicată la 93% pe durata perioadei de studiu, au mai spus cercetătorii.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.