Bomba lui Traian Băsescu
Dincolo de supararile provocate de dosarele care i se deschid aproape in fiecare saptamana pentru presupuse fapte petrecute in timpul sau inaintea celor doua mandate de presedinte, Traian Basescu ar trebui sa aiba cel putin un motiv de satisfactie autentica.
Volumul „Cronica de Cotroceni” al fostei sale purtatoare de cuvant, Adriana Saftoiu, carte care il are in centru ca personaj principal, a luat fata si a aruncat deja in uitare o alta aparitie editoriala care s-a vrut, cu siguranta, cel mai important eveniment mediatic al targului de carte recent incheiat.
Dupa parerea mea, e si meritul autorului pentru modul in care a ales si abordat subiectul, dar succesul mediatic de care s-a bucurat volumul Adrianei Saftoiu se datoreaza si mizei pe care o are in continuare personajul central al cartii – Traian Basescu. Asa ca, macar pentru asta, fostul presedinte tot are de ce sa fie mandru. Cum, necum, a ras caimacul mediatic in conditiile in care, totusi, cel mai popular presedinte de la Iliescu incoace si-a lansat cea de-a doua carte de cand este presedinte.
Dar vestile bune se termina aici pentru Traian Basescu, pentru ca o parte din atractia si succesul editorial pe care le-a inregistrat volumul „Cronica de Cotroceni” au la baza faptul ca fostul presedinte este descris in culori nu tocmai placute.
Or asta inseamna ca exista o atat de mare asteptare in randul publicului in legatura cu faptele petrecute in ultimii zece ani sub domnia fostului presedinte, incat orice descriere in amanunt a perioadei, cu atat mai mult una presarata cu picanterii si elemente de cancan, atrage imediat atentia publicului avid de confirmari si reconfirmari a ceea ce se stia, se presupunea sau se imagina deja.
Tocmai din acest motiv imi scapa de ce e atat de suparat Traian Basescu. In cazul Elenei Udrea, imi pot imagina. Dar cred ca fostul presedinte ar fi trebuit sa stie primul ca realitatea pe care o descrie acolo fosta sa purtatoare de cuvant nu reprezinta, in cel mai bun caz, nimic mai mult decat realitatea la care Adriana Saftoiu a avut acces. Ca in cazul oricarei opere de memorialistica, autorul nu are cum sa isi permita aroganta de a sustine ca imaginea pe care a creionat-o in carte reprezinta in acelasi timp adevarul ultim si suprem al trecutului recent incheiat.
Este doar modul in care scriitorul a vazut, a simtit si a inteles evenimentele la care a participat din postura in care s-a aflat. Restul e interpretarea autorului. Fix din aceasta cauza, vehementa cu careTraian Basescu a atacat-o pe fosta sa consiliera pentru ca si-a „permis” sa incalce nu stiu ce clauza de loialitate si confidentialitate te pune pe ganduri mai degraba si te obliga sa te intrebi daca nu cumva e mai mult adevar acolo decat ne-am fi putut imagina si astepta in mod normal de la un volum de memorii politice.
Apoi, fostul presedinte ar fi trebuit sa stie ca, daca povestile istorisite in carte de Adriana Saftoiu sunt atat de rupte de realitate, ele nici nu vor avea putere de convingere si se vor discredita singure. In opinia mea, din fragmentele aparute pana acum in spatiul public, pare mai degraba ca fosta purtatoare de cuvant a lucrat ingrijit si nu a distorsionat realitatea pe care oricine putea s-o intuiasca, daca era putin atent la viata politica din ultimii 10 ani.
Iar daca Traian Basescu va considera ca lucruri importante sunt inventate sau distorsionate prin minciuna si declaratii false, are oricand posibilitatea sa o actioneze in justitie.
Abia acum ajungem la adevarata bomba care ar trebui sa-l sperie pe Traian Basescu. Dupa parerea mea, panica nu ar trebui sa provina dintr-o carte de memorii, mai mult sau mai putin exacte si corecte cu adevarul istoric, ci din numarul dosarelor pe care judecatorii le deschid pe rand pe numele sau pentru fapte – presupuse deocamdata a se fi intamplat – cat se poate de concrete.
Si aici nu intra dosarele in spirit de gluma, precum cel cu acuzatiile de santaj sau de furt al unui telefon mobil inapoiat oricum doua zile mai tarziu.
Traian Basescu ar trebui sa aiba emotii, de exemplu, pentru adevarul faptelor din dosarul „casa din Mihaileanu”, proaspat redeschis si el, unde fostul presedinte este cercetat pentru abuz in serviciu, uz de fals si fals in declaratii.
Pentru fapte asemanatoare alti politicieni au fost condamnati deja la ani de puscarie. Si cine stie ce alte dosare, poate mai urate si mai grave, stau in asteptare pe numele fostului presedinte.
S-ar putea ca in timp, daca acuzatiile din anumite dosare vor deveni tot mai grave si mai serios fundamentate, amintirea cartii Adrianei Saftoiu sa se transforme in cel mai frumos moment de dupa plecarea de la Cotroceni. Sursa: Ziare.com
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal:
Speculatii, pereri imagimate, adica dat cu opinia in gard, adica bla, blabla, blablabla, blablablabla ……….