Breaking News medical! Coronavirus are 6 tulpini noi
Se pare că situația cauzată de Coronavirus este departe de a se fi încheiat. Cercetătorii chinezi au descoperit alte 6 tulpini ale Covid-19 la liliecii testați în laborator.
Cercetătorii chinezi au descoperit 6 tulpini de Coronavirus complet noi în timp ce analizau mai mulți lilieci din Myanmar, scrie MSN.
Aceste tulpini fac parte din aceeași familia ca SARS-COV-2, virusul care la momentul actual se răspândește la nivel global. Cercetătorii au declarat că noile descoperiri nu sunt foarte apropiate ca material genetic de structura Covid-19, nici măcar de celelalte două virusuri care pot provoca infecții la oameni, adică SARS (pandemia din 2002-2003) și MERS.
Cercetătorii au descoperit virusurile în timp ce observau liliecii din Myanmar, ca parte a proiectul guvernamental PREDICT, care se ocupă cu identificarea bolilor ce ar putea avea potențial de a fi transmise de la animale la oameni. Liliecii sunt „primii suspecți”, întrucât se crede despre aceste mamifere că ar purta mii de alte virusuri încă nedescoperite. SARS-COV-2, virusul care cauzează Covid-19, se presupune că ar fi pornit tot de la lilieci înainte să ajungă la oameni.
Între 2016 și 2018, aceștia au colectat sute de mostre de salivă și materie fecală de la 464 de lilieci, care fac parte din 11 specii diferite. Acestea au fost localizate în trei regiuni mari din Myanmar, locuri în care oamenii pot intra în contact cu animalele sălbatice foarte ușor, din cauza mediului înconjurător care permite acest lucru.
„Două dintre aceste locuri prezintă sisteme complexe de peșteri în care oamenii intră mereu pentru a culege guano (materie fecală de liliac folosită în agricultură pe post îngrășământ), au declarat cercetătorii studiului publicat pe 9 aprilie în jurnalul PLOS ONE.
Continuarea cercetărilor este crucială pentru a descoperi potențialul ascuns în aceste noi 6 tulpini, întrucât ele s-ar putea transmite și la alte specii, având un impact devastator asupra omenirii.
„Multe coronavirusuri s-ar putea să nu aibă niciun impact asupra oamenilor, dar dacă identificăm din timp aceste infecții la animale, avem o oportunitate foarte de a investiga un posibil pericol”, a declarat co-autorul studiului, Suzan Murray, directorul de la Programul Global de sănătate Smithsonian.
„Observarea vigilentă a acestor tulpini, cercetările și educația sunt cele mai bune arme pe care le avem pentru a preveni o pandemie înainte ca aceasta să înceapă”, a mai declarat Suzan.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: