BREAKING NEWS: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE – CCR s-a RĂZGÂNDIT în cazul deciziei de revocare a Laurei Codruța Kovesi
Decizia și motivarea Curții Constituționale cu privire la revocarea șefei DNA ar urma să fie citite joi în plen, anunțau, marți la prânz, surse judiciare din cadrul CCR. Numai că, ulterior, judecătorii s-au răzgândit și au decis că citirea hotărârii să nu fie făcută publică.
Judecătorii Curții Constituționale se vor reuni joi în ședință, pentru a citi, în spatele ușilor închise, decizia CCR care stabilește că președintele Klaus Iohannis trebuie să o revoce pe șefa DNA. Motivarea va fi publicată tot joi, pe site-ul instituției.
Este o practică obișnuită sau procedura standard pentru orice decizie a CCR ca judecătorii să citească o hotărâre, într-o ședință nepublică a plenulului Curții, ulterior aceasta fiind publicată pe site-ul instituției, au precizat reprezentații Curții pentru MEDIAFAX. Astfel, cei nouă judecători vor citi între ei forma finală a deciziei, iar apoi ea va deveni publică, însă nimeni nu va ieși public să citească decizia CCR.
Motivarea CCR privind conflictul juridic între Ministrul Justiției și Președinție în privința revocării procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cât și opiniile separate, vor fi publicate joi pe site-ul Curții, ulterior citirii de către judecători a motivării în plenul CCR.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că aşteaptă motivarea CCR referitoare la revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, afirmând însă că procurorii nu trebuie să fie ”controlaţi politic” și că aceștia sunt sub autoritatea, nu în ministrului Justiţiei.
„Aștept motivarea Curții, pe care o vom citi până o înțelegem sau până înțelegem ceva din ea, după care voi comunica ce trebuie făcut sau ce voi face eu mai exact. Însă la momentul acesta pot să vă spun două-trei lucruri care țin evident de această temă. Această decizie a Curții aparent vorbește doar despre o chestiune foarte concretă de revocare sau nerevocare a procurorului șef DNA. În realitate, însă, sunt mult mai multe teme care apar, care sunt readuse în discuție și care merită discutate. Bunăoară, Statutul procurorilor. Eu, personal, sunt convins și voi acționa în consecință, evident că procurorii trebuie să fie independenți. Procurorii în niciun caz nu trebuie să fie controlați politic. Procurorii nu pot fi în subordinea unui politician, fie el și ministru. În consecință, orice am face noi, în România, ca stat, trebuie să asigure independența procurorilor pentru a garanta o justiție independentă”, a declarat Klaus Iohannis.
VEZI SI: Document-BOMBĂ! Guvernul a rămas fără bani, se împrumută de la populație!
Curtea Constituțională a României (CCR) a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministrul justiţiei şi Preşedintele României, generat de refuzul șefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.
Curtea Constituțională a arătat, în comunicatul oficial privind decizia de existență a conflictului instituțional între președinte și ministrul Justiției, că șeful statului urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruța Kovesi.
„Președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kovesi. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, Președintelui României, prim-ministrului Guvernului României și Ministrului Justiției și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, se arată în comunicatul Curții Constituționale.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: