GENERAL

Breaking news! Vestea SOC pentru milioane de români. Ce se intampla cu PENSIONAREA ANTICIPATA

Vești noi pentru angajații, dar și pentru pensionarii din România. Potrivit măsurile prevăzute în Planul Național de Relansare Economică, pensionarea anticipată va fi eliminată, iar stagiul minim de cotizare va crește. Explicațiile sunt foarte simple.

Potrivit unui document obținut de profit.ro, pensionarea anticipată ar urma să fie eliminată, iar stagiul minim de cotizare va crește. În ceea ce privește cheltuielile de la buget cu pensiile, aecstea se vor menține la același nivel.

De menționat este faptul că, aceste măsuri sunt prevăzute în PNRR, planul de reforme prezentat Comisiei Europene.

Totodată, se pare că Guvernul are în vedere și revizuirea vârstei de pensionare. Mai exact, este vorba despre modificarea prevederilor privind stagiul minim de cotizare de 25 de ani, iar toate aceste aspecte, sunt prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență, se mai arată în documentul menționat anterior.

Peste 100.000 de români au ieșit la pensie anticipat
Potrivit datelor oferite de Ministerul Muncii, doar în 2020, aproximativ 125.000 de români au ieșit la pensie anticipat. În acest context, se pare că Guvernul va elabora un nou proiect al pensiilor publice, care urmează să ajungă în parlament anul acesta.

Pe lângă mențiunile anterioare, în PNRR mai este prevăzută simplificarea sistemului de pensii speciale în măsura permisă de Constituție, și introducerea unui nou sistem de calcul al pensiilor, bazat pe o formulă stabilă, și o indexare automată a pensiilor cu rata inflației, în timp ce este eliminat indicele de corecție.

Totodată, planul mai prevede și digitalizarea tuturor dosarelor de pensii fără creșterea pensiei medii (în afară de modificările generate prin creșterea adecvării echitabile pentru beneficiarii de pensii minime).

În același timp, se mai dorește ș îmbunătățirea sustenabilității pentru pilonul II, revenind la unele dintre prevederile anterioare, digitalizând sistemul și permițând o diversificare a categoriilor de active din piața locală în care este permisă investirea activelor fondurilor.

În ceea ce privește cheltuielile care urmează să fie făcute, potrivit sursei citate, Guvernul a estimat cheltuieli de 100 milioane euro pentru angajarea personalului temporar, achiziționarea unui nou sistem informatic pentru digitalizarea sistemului de pensii și asistență tehnică pentru pregătirea reformelor.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.