GENERAL

Cele mai groaznice ACCIDEENTE SI CALAMITATI din România

Iată o parte din cele mai mari dezastre din România, de la incendii, accidente până la camităţi naturale:

Incendii

1930: În incendiul de la biserica din Costesti, Arges, au ars 118 de oameni, cei mai multi copii, intraţi sa se roage la slujba din Vinerea Mare. Biserica era construită din lemn şi avea o uşa mică care se deschide spre interiorul clădirii, astfel că atunci când focul a izbuncnit de la o lumânare, toţi cei care se aflau mai în spate, s-au îmbulzit spre iesire, făcând imposibil pentru cei din faţa să deschidă uşa.

2010: În urma incendiului de la maternitatea Giuleşti şase bebeluşi şi-au pierdut viaţa, iar cinci au rămas cu urme adânci, din cauza unei instalaţii electrice improvizate care a cedat.

Tot în 2010, în incendiul de la centrul comercial Dragonul Roşu din Bucuresti a murit un pompier în timp ce încerca să stingă flăcările. Peste el s-a prăbuşit o structura metalică. Pompierul în vârstă de 24 ani a murit în timp ce încerca să îsi salveze un coleg, ce a ajuns apoi la spital cu arsuri usoare. Ulterior, tatăl pompierului s-a sinucis pentru că nu a putut face faţa durerii de a-şi pierde copilul.

2014: Trei fete au ars de vii după ce un incendiu a cuprins un restaurant libanez, un club şi un cazinou din munucipiul Constanţa. O singura colega de-a lor, dansatoare, a fost salvată. Alte trei persoane au fost intoxicate cu fum.

Accidente rutiere

1980: Un autobuz care circula pe ruta Suceava – Botoşani s-a răsturnat de pe un pod într-o mlaştină adâncă, la Hunţani, în judeţul Botoşani. În urma acidentului au murit 48 de oameni.

2004: În comuna Mihaileşti, la 32 de kilometri sud de Buzău, a avut loc o explozie la încărcătura unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu, în condiţii nesigure. Un crater cu adâncime de 6,5 metri şi un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăţi de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperişurile mai multor case din zonă. 18 persoane au murit iar alte 13 au fost rănite.

2009: Un microbuz cu 16 persoane la bord a fost lovit de un tren de persoane la trecerea peste calea ferată din apropierea gării localităţii Scânteia. În accident au decedat 14 persoane printre care şi un copil de 8 ani, iar alte 3 persoane au fost rănite grav.

2013: Un autocar cu turişti români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar ceilalţi 29 de pasageri fiind răniţi. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit. Potrivit martorilor, şoferul autocarului avea o viteză de circa 80-90 de km/h, în timp ce limita în zona respectivă era de 40km/h.

Accidente aviatice:

1995: O aeronava care circula pe ruta Bucureşti- Bruxelles s-a prăbuşit în apropierea localităţii Baloteşti, la numai două minute după decolare. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 60 de personae, dintre care 11 membri ai echipajului şi 49 de pasageri.

2014: Avionul care transporta o echipă de cinci cadre medicale de la Bucureşti la Oradea a fost nevoit să execute o aterizare forţată în munţii Apuseni, de la o altitudine de 1400 m. În accident au murit comandantul şi studenta la medicină Aurelia Ion, iar pilotul şi cei patru medici au fost răniţi.

Accidente chimice

1971: Dezastrul de la Certej a fost provocat de ruperea digului şi alunecarea muntelui de steril din iazul de decantare al exploatării miniere Certej, Hunedoara. Valul de acid de steril a înghiţit într-un sfert de oră şi a ras de pe faţa pământului şase blocuri de locuinţe cu 25 de apartamente fiecare, un cămin cu 30 de camere, şapte locuinţe individuale şi 24 de gospodării au fost distruse sau avariate. Dezastrul a provocat 89 de morţi şi 76 de răniţi.

1979: La Intreprinderea de Medicamente Bucureşti a explodat un vagon cisternă cu amoniac lichefiat, fiind încãrcat cu 5 tone peste capacitate. Au murit 27 de persoane şi au fost peste 175 intoxicaţi grav, iar zona a fost contaminatã pe o suprafaţã de 1,5 Km2.

1988: La Întreprinderea Chimicã din Falticeni, din neglijenţă s-au pompat 149 tone de acid sulfuric într-un rezervor cu 600 tone acetocianhidrinã. S-a produs o reacţie chimicã în lanţ care a dus la explozia rezervorului şi formarea unui nor toxic.A fost contaminat râul Siret şi a fost afectată o fermă de vaci din apropiere, unde au fost înregistrate 107 animale moarte.

Cutremure

1977: Puternicul cutremur din ’77 a avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter şi o durată de circa 56 de secunde. Au fost peste 1500 de victime majoritatea în capitală. La nivelul întregii ţări au fost circa 11.300 de răniţi şi aproximativ 35.000 de locuinţe s-au prăbuşit. Majoritatea pagubelor materiale s-au concentrat la Bucureşti unde peste 33 de clădiri şi blocuri mari s-au prăbuşit.

1986: Cutremurul din 1986, cu o magnitudine de 7,1 grade pe scara Richter, a fost simţit în opt ţări, afectând o mare parte a Europei de Sud-Est. Cutremurul s-a soldat cu cel puţin 150 morţi, 558 răniţi şi 55.000 de clădiri distruse.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.