Cine nu mai poate da de permis din 2020? Se schimbă Codul Rutier
GATA CU TIGANII SI CU TOTI COCALARII LA VOLAN!
Din 2020, mai mulți șoferi nu vor mai putea obține permisul. Codul Rutier se modifică drastic. Toți românii care vor să devină șoferi trebuie să îndeplinească o condiție de bază.
Potrivit legii, din 1 iulie 2020, persoanele care vor să aibă carnet de conducere trebuie să aibă absolvite cel puțin 10 clase. De asemenea, persoanele în vârstă vor fi supuse mai multor controale medicale pentru a constata dacă mai pot conduce sau nu pe drumurile publice.
Codul Rutier prevede și sancțiuni mai drastice penstru cei care folosesc telefonul la volan. Acestora li se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
Punctul de amendă a fost plafonat
Guvernul a decis plafonarea punctului de amendă la 145 de lei. Valoarea acestuia se calculează, conform legislației , în funcție de salariul minim brut pe țară. Valoarea unui punct de amendă este egală cu o zecime din salariul minim brut pe țară.
Clasa I de amenzi – 2 sau 3 puncte de amendă – 290-435 lei.
Clasa a II-a de amenzi – 4 sau 5 puncte de amendă – 580-625 lei.
Clasa a III-a de amenzi – de la 6 la 8 puncte de amendă – 870 – 1.160 lei.
Clasa a IV-a de amenzi – de la 9 la 20 puncte de amendă – 1.305 – 2.900 lei.
Clasa a V-a de amenzi – de la 21 la 100 de puncte de amendă – 3.045 – 14.500 lei. Clasa V de amenzi se aplică doar persoanelor juridice.
– 2-3 puncte de amendă se iau, printre altele, pentru conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10 km/h sub limita minima obligatorie stabilita pe tronsonul de drum respectiv, nerespectarea obligației de semnalizare a manevrei de schimbare a direcției de mers sau nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulația pe drumurile publice;
– 4-5 puncte de amendă se iau pentru nerespectarea semnificației indicatoarelor și marcajelor de obligare, conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisa, conducerea unui autovehicul care, în mers sau staționare, poluează fonic sau emana noxe peste limita legal admisa;
– 6-8 puncte de amendă se iau pentru conducerea unui autovehicul cu permis de conducere a cărui valabilitate a expirat, conducerea unui autovehicul de către o persoana care nu a preschimbat permisul de conducere național românesc la schimbarea domiciliului sau reședinței, în termenul prevazut de lege sau repăstrarea distantei laterale suficiente fata de vehiculul care circula din sens opus;
– 9-20 puncte de amendă se iau pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a avea montata una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare ori dacă plăcutele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate, conducerea unui vehicul cu tracțiune animala neînregistrat sau neefectuarea radierii vehiculelor din evidenta, în cazurile și termenele prevazute de lege.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: