Civilizatia impotriva culturii sau invers?
- nu există dovezi rezonabile pentru existența unui creator sau cârmuitor suprem,
- o „moralitate” adevarata nu există,
- o etică seculară obiectivă este imposibilă;
Orice fel de postulare a valorilor sfarseste cu nihilismul: sa mai astepti o asemenea situatie pentru EUROPA! Cultura daco-getică reprezintă o sinteză originală ce își are rădăcinile bine și adânc înfipte în mediul și în credința autohtonă, putând fi urmărită în timp cu milenii în urmă. Hadrian Daicoviciu spunea că această originalitate nu exclude, ci, dimpotrivă, implică acceptarea unor influențe din afară. Dar dacii nu s-au mulțumit cu preluarea unor elemente de cultură materială de la alte popoare. Ei le-au adoptat, le-au transformat și adesea le-au îmbogățit, contopindu-le în creațiile lor tradiționale și făurind o civilizație profund originală.
Ne lipseste capacitatea de a pelua, de a imbogati si de a adapta pezentului, parti din trecut. Omului de azi ii este mai usor sa schimbe tot decat sa foloseasca amintirea trecutului pentru a stiliza imaginatia. Trecutul nu e doar o simpla amintire. E un element ce descrie istoria omului, e un instrument care te poate calauzi spre atingerea Absolutui. Ar putea omul sa aduca la un loc elementele ce figureaza pe harta
Este incontestabil că în Europa secolul I î.Hr, în afara statului roman, celții și geto-dacii constituiau cele două popoare importante în spațiul european, care atinseseră în dezvoltarea lor materială și social-politică un înalt nivel. Este de aceea firesc ca între cele două culturi să fie influențări reciproc. Pe cand azi, reciproc nu ne mai influentam, “furam” tot ce apare nou la altii, peste noapte detinem noutatea celuilalt fara sa avem ceva nou de oferit in schimb. Modernitatea a pus strapanire pe omul de azi schimbandu-I caracterul total, facandu-l sa nu mai ecunoasca vechile valori care il defineau, nu cu multa veme in urma.
Azi ne-a pierit dorinta de lupta, originalitatea, unicitatea, puterea de a prelucra, de a stiliza “ noul” pentru a-l transforma in proprietatea personala plina de originalitate. Ceea ce e mai rau, e faptul ca azi, ne este foarte greu sa ne dezvoltam cultura, sa imbunatatim tot ceea ce formeaza o civilizatie, e cu atat mai greu sa faci un progres si sa fii recunoscut ca popor. De ce ? Pentru ca e si mai greu sa pastrezi ceea ce ai dobandit candva. Traditiile se pierd usor, usor, trecutul nu mai e ceva ce candva te ducea cu gandul la puritate, frumosul acela, care in general exista la fel de putin in realitate ca si Binele sau Adevarul. Dar totusi trecutul nu mai este frumos si nu te mai atrage ba chiar individual se inhiba doar la primul impuls care il face sa inteleaga ca e vorba de n element din trecut.rr Fiecae caz in parte se leaga de conditiile supravietuirii unei anumite categorii de oameni: astfel ca “omul de turma “ va percepe alte lucruri de valoae ale Frumosului decat omul de exceptie sau chiar supraomul.
Deci, omul de exceptie pare a se fi pierdut undeva intre trecut si prezent, este acel tip de om care reuseste azi sa vada in tecut Frumosul Absolut. Putini mai reusesc sa atinga absolutul pur, sa evadeze din pezent si sa ajunga acolo unde totul prinde viata si e ca nou. Totusi, daca Frumosul nu mai inseamna ceea ce insemna candva, azi ce reprezinta el?
Modernitatea absorbita de civilizatia formata din elemente total diferite. Rusinea de a recunoaste ca stramosului I se datoeaza totul. Cosmopolitismul mancarurilor, al literaturii, al ziarelor, al formelor, al gusturilor, chiar si al peisajelor. Tempoul acestei directii de curgere este “prestissimo” , impresiile se sterg, instinctiv, ne ferim sa adoptam ceva ce tine de trecut, iar in adancime sa “digeram” ceva.
Modernitatea – o aranjare artificial a prezentului , a naturii, pierde din valorile adevarate ale omului. Fura ceea ce omul vedea in oglinda, adevarata imagine a individului in raport cu o cultura aparuta in trecut careia ar trebui sa I se adauge ceva nou, la fiecare noua treapta pe care omul o urca spre a ajunge la perfectiunea pe care insusi o percepe a fi o forma a Absolutului.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: