Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID. „Am rămas cu gura căscată”
Un experiment neobișnuit de prevenție a infectării cu coronavirus în cadrul unui azil de bătrâni s-a finalizat cu succes, a anunțat compania farmaceutică Eli Lilly.
Un medicament care conține anticorpi monoclonali – crescuți în laborator – a prevenit infecțiile la rezidenții căminului care au fost expuși la virus, chiar și în rândul persoanelor în vârstă fragile, care sunt cele mai vulnerabile în fața Covid-19, potrivit rezultatelor preliminare ale unui studiu realizat în parteneriat cu Institutele Naționale de Sănătate, transmite The New York Times.
Cercetătorii au descoperit o reducere cu 80% a infecțiilor în rândul rezidenților care au primit medicamentul, comparativ cu cei care au primit placebo, și o reducere de 60% în rândul personalului, au precizat reprezentanții Eli Lilly.
Datele nu au fost încă revizuite de către alți experți din domeniu sau publicate. Compania se așteaptă să prezinte constatările la o viitoare întâlnire medicală și să le publice într-un jurnal, dar nu a spus când.
Studiul a inclus 965 de participanți de la cămine de bătrâni: 666 de membri ai personalului și 299 de rezidenți. Compania spera că vor participa mai mulți rezidenți, dar s-a dovedit dificil să-i înscrie; mulți aveau demență, iar alții erau suspicioși în privința injectării unui medicament intravenos.
S-au înregistrat patru decese din cauza Covid-19 în rândul participanților la studiu. Toate cazurile au fost printre subiecții care au primit un placebo, nu medicamentul.
Medicamentul, bamlanivimab, are deja o autorizație de utilizare de urgență de la Agenția Federală pentru Hrană și Medicamente, fapt care îi permite companiei Eli Lilly să îl furnizeze pacienților simptomatici la începutul infecției.
A fost un experiment neobișnuit: în camioane echipate cu laboratoare mobile, personalul medical s-a deplasat la cămine de bătrâni în momentul în care a fost detectată o singură infecție acolo.
Cercetarea s-a încheiat în weekendul trecut, cu o întâlnire de urgență a consiliului de monitorizare și siguranță a datelor, un grup independent care monitorizează rezultatele primite. Datele au fost suficient de puternice și convingătoare pentru a se renunța la placebo.
„Am rămas cu gura căscată când am văzut tabelul rezultatelor”, a spus dr. Myron Cohen, profesor de medicină la Universitatea din Carolina de Nord și cercetător principal al studiului.
Deși studiul s-a încheiat, dr. Daniel Skovronsky, șeful științific al companiei Eli Lilly, a declarat că compania va continua să intervină în căminele de bătrâni din rețeaua sa de studiu ori de câte ori când va fi detectat un focar. „Toată lumea va lua medicamentul”, a spus el.
Experții care nu au făcut parte din studiu au fost entuziaști, dar au subliniat că nu au văzut încă datele complete. „Văd doar aspecte pozitive aici”, a spus dr. Ofer Levy, director al programului de vaccin de la Spitalul pentru Copii din Boston. „Acesta este un câștig.”
Dr. Kathleen Neuzil, directorul Centrului pentru Dezvoltarea Vaccinului și Sănătate Globală de la Școala de Medicină a Universității din Maryland, a fost, de asemenea, entuziasmată de rezultat.
„Efectul mortalității este remarcabil”, a spus ea, adăugând că medicamentul ar trebui utilizat pe scară mai largă pentru a preveni și trata Covid-19, „în special la populații precum rezidenții căminelor de bătrâni, care au o mortalitate ridicată.”
Sursa: comisarul.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: