CORUPȚIA din ANAF. Mafia evaziunii fiscale, susținută de inspectorii instituției / Fiscul, direct responsabil de neîncasarea taxelor și impozitelor de la marile companii
Auditul Curții de Conturi la Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul ANAF a dezvăluit o situație șocantă: instituțiile de control au fost lipsite de autoritate. ANAF a ignorat o decizie crucială a Curții de Conturi și a refuzat să efectueze un control fiscal extensiv la un grup de firme care practicau evaziunea fiscală la nivel masiv. În plus, inspecțiile inspectorilor ANAF au fost direcționate către firmele cu risc fiscal mic, evitându-se adevărații evazioniști.
Cu toate măsurile de austeritate impuse de Guvern în România, incluzând creșterea taxelor, accizelor și impozitelor, ANAF nu a reușit să colecteze taxele și impozitele de la marile companii din țară. În timp ce oficialitățile criticau evazioniștii, ANAF a respins un ordin al Curții de Conturi de a efectua un control fiscal la un grup de firme cu probleme evidente.
Curtea de Conturi a constatat că ANAF nu a respectat cererea de control fiscal la un grup de firme care a acumulat datorii enorme și practicat evaziune fiscală în mod evident. În loc să execute această cerință, ANAF a preferat să acorde prioritate unui ordin venit din Austria, solicitând verificarea altor 43 de firme cu risc fiscal scăzut.
Auditul Curții de Conturi a cerut o analiză detaliată a riscurilor legate de respectarea obligațiilor fiscale de către SC Rotact Bev SRL și partenerii săi comerciali, datorii neachitate în valoare totală de 238.423.808 de lei în perioada 2018-2022, achiziționând sau livrând volume mari de produse sau servicii cu un număr limitat de parteneri din România și Bulgaria. Cu toate acestea, ANAF a evitat să efectueze inspecții și a delegat controlul la firmele austriece, ignorând cererea Curții de Conturi.
Auditul a dezvăluit că, deși s-a cerut programarea inspecțiilor la SC Rotact Bev SRL, THE WINEDEPOT SRL și FEPRA EPR SA, DGAMC a solicitat ca inspecțiile să fie prioritizate conform unui eșantion de 43 de contribuabili propus de autoritățile din Austria. ANAF a preferat delegarea controlului către alte structuri în loc să efectueze inspecțiile solicitate de Curtea de Conturi. Se cere identificarea și pedepsirea celor responsabili pentru această neglijență în executarea cererii Curții de Conturi.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: