COVID-19 in Romania. AVERTISMENTUL unor medici renumiti: ‘Este exact modelul Lombardiei. Spitalul va deveni focar de infecție’
Medici renumiți din România critică măsurile autorităților și atrag atenția asupra faptului că țara noastră va călca pe urmele Italiei în privința epidemiei de coronavirus. Dr. Silvia Costinean, medic neonatolog în cadrul Spitalului „Marie Curie” din Capitală vorbește despre lipsa echipamentelor de protecție în rândul personalului medical din România care amplifică extinderea epidemiei, iar dr. Gabriel Tatu Chițoiu, medic cardiolog la Spitalul de Urgență Floreasca din București, despre consecințele unui ordin al comandantului acțiunii de combatere a coronavirusului, care vor fi de tip Italia si Spania, potrivit 360medical.ro.
În opinia neonatologului Silvia Costinean, România se aseamănă cu Italia în privința gestionării pandemiei de coronavirus.
,Pare că a preluat în totalitate modelul aplicat în Lombardia, în toate aspectele: introducerea graduală, lentă, mult prea lentă, a măsurilor restrictive, având o populație neascultătoare, din motive culturale diferite, dar, în final, același comportament;
mutarea întregii presiuni asupra sistemului medical; decizia de a nu testa personalul și de a-l menține la lucru indiferent dacă e pozitiv sau nu; criza echipamentelor de protecție, desigur nu atât de rău că în cazul României, dar și acolo au ajuns să poarte o mască 12-14 ore, apoi le dezinfectează utilizând foenul.
În România, prin absența PPE (nota redacției:Personal protective equipment ) nu numai că pui în pericol viața personalului medical, dar în același timp îl “înarmezi” cu virusul potențial ucigaș, îl transformi în ucigaș, pentru că medicul, asistenții infectați vor transmite mai departe virusul, altor pacienți, neinfectati, colegilor, familiei, deci amplifică extinderea epidemiei, așa cum s-a întâmplat deja.
Este exact modelul Lombardiei”, a precizat dr. Silvia Costinean, pentru 360medical.ro.
Din cele aproape 100.000 de cazuri de COVID-19 pe care a fost nevoită să le gestioneze, peste 10.000 au decedat, clasându-se pe locul doi în lume la numărul de îmbolnăviri și pe primul loc la decese. La ce duce presiunea prea mare asupra sistemului sanitar? Italia ne-a oferit răspunsul.
,,Medicii italieni au ajuns în situația de a decide cine trăiește și cine moare, pe cine ajută și pe cine nu. Pentru mine acest lucru este cel mai pervers lucru care se putea întâmpla. Pentru că se întâmplă în foarte multe situații, adică se întâmplă de sute de ori. Consecințele psihoafective pe termen lung asupra celor implicați în aceste decizii cred că sunt inestimabile. O asistentă s-a sinucis. Să duci în conștiința ta, să ai în minte imaginile celor pe care ai decis să nu-i ajuți, pentru tot restul vieții. Dar, în realitate, aceste decizii, nu lor, medicilor, le aparțin, ci politicienilor cu funcții de decizie. A lor trebuie să fie povara aceasta. Ei sunt criminalii neasumați, cei care s-au izolat și s-au pus la adăpost, lăsându-i pe alții să ducă lupta în locul lor”, e de părere dr. Costinean.
Un ordin, emis duminică de comandantul acțiunii de combatere a coronavirusului, prevede că personalul medical nu poate refuza tratarea niciunui pacient care necesită îngrijiri medicale pe motiv că nu este testat pentru Covid-19.
,,Refuzul de internare, și atragem atenția asupra acestui lucru, a unui pacient care are nevoie de îngrijiri medicale spitalicești cade sub incidență penală. Atragem atenția managerilor și șefilor de secții, precum și medicilor care efectuează gărzi în spitale că pacienții nu pot fi refuzați la internare pentru a efectua tratamentul pe motiv că nu există confirmarea faptului că sunt pozitivi sau negativi Covid-19”, a declarat Raed Arafat.
Potrivit dr. Gabriel Tatu Chițoiu, această prevedere este stupidă.
,,Consecința este că acești pacienți intră în spitale nepregătite pentru așa ceva, cu personal fără mijloace de protecție. Mare parte din ei vor fi confirmați pozitivi în cursul spitalizării. În acel moment, ei deja au infectat spitalul, personalul medical și pe pacienții nonCOVID din spital. Adică… scenariul Suceava. Spitalul respectiv va deveni focar de infecție cu consecințe de tip Italia și Spania”, a medicul cardiolog pe pagina sa de facebook.
Referitor la prevederile stipulate de Ordonanța Militară nr.4, medicul a mărturisit că exact când începuse să spere că autoritățile încep să controleze situația, acestea au venit cu o ,,ordonanță sinucigașă”.
,,Ordonanța 4 în loc să restricționeze și mai mult, relaxează accesul celor cu risc crescut (peste 65 de ani) pe stradă. Este suficient să spună că ei se duc la doctor ca să fie lăsați în pace. Iar dacă se duc la doctor se vor aglomera acolo. Absolut stupid! În Marea Britanie cei cu risc crescut au fost consemnați 4 luni în casă, în Serbia la fel… în Rusia nu mai vorbim”, a spus dr. Gabriel Tatu Chițoiu.
Taiwan, Singapore, Coreea de Sud sunt țări de luat ca model câștigător, e de părere dr. Silvia Costinean, care recunoaște că acestea au folosit tehnologia – diverse aplicații de urmărire a deplasării indivizilor, a celor depistați pozitiv, pentru a realiza anchetele epidemiologice, dar în condițiile în care ele nu au avut timpul, pe care l-a avut Europa.
Sursa: stiripesurse.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: