ECONOMIC

Cronica unei morţi anunţate

Din nou criminalii îşi fac de cap. Nikolai Muşeghian era un programator din zona crypto. Băiatul era un geniu, fiind primul care-a intuit modul în care contractele smart pot fi hack-uite.

Fac o paranteză pentru cei care nu au legătură cu domeniul. Contractele smart sunt programe care rulează descentralizat(de exemplu, pe reţeaua Ethereum). Ca idee, un contract smart poate implementa, de exemplu, un contract de credit, în care o parte împrumută pe altcineva. Acel contract ştie să ia ratele din portofelul împrumutatului la intervalele stabilite de timp, să calculeze dobânzi, penalităţi, etc. Totul se desfăşoară conform contractului pre-programat, fără a mai necesita intervenţie umană.

Fără doar şi poate, Nikolai Muşeghian era o personalitate de primă mână în lumea crypto. A fost în mijlocul unor proiecte fabuloase. De exemplu, a fost cel care a dezvoltat MakerDAO, RAI(un proiect în care e implicat şi un român destul de cunoscut pe piaţa crypto, Ştefan Ionescu), Rico s.a.m.d.

Între altele, Muşeghian a contribuit hotărâtor la ruperea de dolar a aşa-numitelor stablecoins(monede crypto având ca referinţă o monedă fizică). Aici e o poveste cu cântec deoarece apariţia stablecoin-urilor s-a constituit ca motiv pentru autorităţile SUA ca să forţeze reglementarea lor, deoarece ar fi avut ca suport dolarul care, nu-i aşa, e monopolul SUA. Prin ruperea de dolar a monedelor stabile, s-a rupt şi tentativa SUA de a reglementa şi controla fenomenul. De asemenea, modalitatea în care Muşeghian a intuit backdoor-ul iniţial din contractele smart e o altă povete cu cântec care, probabil, a deranjat multă lume.

Acum vine chestiunea frumoasă. Imaginea care însoţeşte articolul este un tweet de-al lui Muşeghian din 28 octombrie. În aceeaşi zi Muşeghian e găsit mort în Porto Rico, aparent înecat. Ce spunea în tweet-ul de dinainte de moarte? Că CIA şi MOSSAD-ul i-au împins o spioancă în pat, care i-ar fi plantat un laptop. Acum nimeni nu ştie care e treaba cu laptop-ul. Probabil era ceva cu material compromiţător care-ar fi fost „găsit” de poliţie, iar omul era în tensiune. Mă rog, nu ştiu care e treaba, dar ştiu cum se fac chestiile de genul ăsta. În mod sigur, Muşeghian trebuia „pacificat”, adică transformat în căţel de către respectivele servicii.

Vreau să vă spun că, pentru cei din zona crypto – pentru cei deştepţi, nu pentru fraierii care au impresia că speculează, transformându-se în guşterii exchange-urilor – banii nu sunt o problemă. Se rostogolesc sume uimitoare. De asemenea, domeniul e ţinut puternic sub observaţie de către serviciile secrete deoarece există interesul lansării CBDC-urilor şi se vrea un mecanism de control strict al acestora. Dacă vreţi, întreaga zonă crypto este un teren de joacă sau, mai bine spus, un laborator de experimentare. Banii sunt împinşi cu nemiluita pentru că serviciile sunt interesate de know-how-ul din interiorul fenomenului. De aceea, contactul cu diverşi agenţi nu e o chestie întâmplătoare. La tot pasul dai de securişti din diverse servicii. Se înţelege de la sine că dacă atingi anumite nivele, băieţii te iau la ochi şi caută să te influenţeze. Cel mai probabil, în cazul lui Muşeghian, idioţii au călcat prea tare pedala ameninţării. Sau, dacă e să ne luăm după tweet, omul o fi refuzat anumite ticăloşii din cauza informaţiilor pe care le deţinea. Astfel încât, neputând să-l controleze, l-au eliminat. Din păcate Muşeghian nu avea decât 29 de ani. Păcat!

Ce înţelegem din toată povestea pe care v-am spus-o? Recent, s-au sărbătorit 15 ani de la apariţia Bitcoin. Cu toate că numitul Satoshi Nakamoto e cel mai bogat individ din ecosistemul Bitcoin, după 15 ani de zile nu se ştie încă cine e. Nu e ciudat? Am mai tratat subiectul cu ceva timp în urmă. Sigur că e ciudat! Însă o asemenea „anonimitate” nu ţi-o poate asigura decât un serviciu secret, probabil acela care a iniţiat tot proiectul. Iată de ce lumea crypto e plină de bani şi de agenţi. E un proiect secret militar, iar cei care calcă strâmb sunt eliminaţi după regulile stricte ale milităriei. Interesant e însă că, mai nou, Porto Rico a devenit altarul preferat unde sunt sacrificaţi rebelii crypto.

Dan Diaconu

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.