EDUCATIV - CULTURA

CUM SĂ CREZI ÎN TINE? ASTĂZI, DESPRE COMPETENȚE

dincolo-de-nori-e-lumea-ta-de-maine_462371
De câte ori nu v-aţi simţit stresaţi atunci când aţi fost puşi faţă în faţă cu o personalitate pe care o admiraţi?

De câte ori nu v-aţi simţit stresaţi, atunci când aţi fost puşi faţă în faţă cu o personalitate pe care o admiraţi sau când a trebuit să vorbiţi în public? Dacă aţi simţit acest lucru, nu faceţi parte din categoria oamenilor foarte încrezători în ei însuşi, care nici nu clipesc în asemenea situaţii.

Majoritatea oamenilor, care se confruntă cu o subestimare a forţelor proprii, preferặ să se abandoneze emoţiilor, ratând astfel posibilitatea de a-şi construi o stare de spirit foarte bună.

Dacă eşti una din milioanele de persoane care ar dori să înceteze a se comporta în acest fel, ascuzându-se în spatele propriilor temeri, dând dovadă de o lipsa de încredre în sine, te rog să citeşti următoarele rânduri.

Competenţă induce încrederea – Secretul dobândirii respectului de sine şi încrederii constă, de fapt, în conştientizarea abilităţilor tale. Bineînțeles că acest lucru îl vei face dacă vei studia continuu şi vei aplica ceea ce înveţi. De exemplu, dacă ai de făcut o prezentare importantă, în faţa a mai multor persoane, trebuie să studiezi foarte bine tema pe care ţi-ai propus să o dezbaţi. Încearcă să intuieşti întrebările ce vor veni de la audienţă, să cunoşti fiecare aspect al problemei, nu numai esenţa. În acest fel vei fi sigur pe val, cucerind publicul. Să ceri întotdeauna feedback, numai astfel vei putea să-ţi îmbunătăţeşti performanţele.

Crede în tine – A crede că vei eşua înainte să înfrunţi problemele: iată unul din motivele pentru care oamenii nu au încredere în ei înșişi. Da, „puterea minţii” nu este doar un concept abstract. Chiar poţi eşua dacă pleci de la această premisặ. Nu atrage energiile negative asupra ta, încă de la început. Gândeşte-te întotdeauna la success, exersează acest mod de a gândi zilnic. În acest fel, sigur vei reuşi să te simţi stăpân pe tine. Viaţa este foarte frumoasă, atunci când ştii să transformi micile obstacole în oportunităţi.

Acceptă Critica – foarte mulţi oameni nu acceptă să fie criticaţi. Nu luaţi observaţiile interlocutorilor ca pe ceva personal, adică « nu puneţi la inima », cum se zice în limbajul popular. Fiţi foarte atenţi la fiecare sugestie, gândiţi-va de ce aţi primit-o şi analizaţi bine dacă merită atenţia dumneavoastră. Ignoraţi criticile neconstructive.

Încearcă să fii calm – Panica nu va fi niciodată benefică. Nimănui. Dacă te vei afla, vreodată, în situaţia de a nu ştii ce să faci, sau să nu ştii ce va urma, păstrează-ţi stăpânirea de sine. Nu gândi la cald, nu intra în panică. Dacă nu ai un răspuns, fii sincer şi recunoaşte că nu poţi răspunde, dar precizează că vei studia problema. Dacă nu ştii ce ai de făcut în următoarele minute, nu e un lucru rău să admiţi că te-ai blocat şi să ceri permisiunea unei pauze.

Dacă ai citit aceste rânduri şi, totuşi, vei spune „am încercat, nu pot”, te rog reciteşte-le. Este timpul să începi să gândeşti pozitiv.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.