GENERAL

Cum sa supravietuiesti unui atentat terorist cu bomba

De fapt, o spunem sincer, treaba asta cu supravietuitul unui atentat terorist este un pic cam…exagerata. Recunoastem! Titlul ar fi trebuit sa sune asa:

Cum sa iti sporesti sansele de supravietuire in cazul in care are loc un atentat cu bomba

Nimeni nu detine cunostintele care sa il faca invincibil si indestructibil in cazul in care un rucsac ii explodeaza la 2 metri de el. Din motive ce tin de lungimea ideala a titlului pe dimensiunea paginii am ales varianta scurta.

O spunem de la bun inceput – supravietuirea in cazul unui atentat terorist este o chestie de sansa: in cazul in care te afli exact langa locul unde se produce deflagratia, sansele tale de supravietuire se indreapta spre zero, indiferent cat de bine „protejat” ai fi. Si, apropos de asta – stiti acele „costume” pe care le folosesc genistii atunci cand intervin pentru dezamorsarea unui dispozitiv exploziv artizanal? Ei bine, in multe dintre situatii se folosesc strict pentru a tine cumva corpul decedatului in interior…asta pentru a intelege cat de mult te afecteaza o astfel de explozie.

Ce sanse de supravietuire are cineva imbracat in blugi si cu o geaca de iarna pe el? Aparent niciuna. Si totusi, sunt cateva masuri pe care trebuie sa le luam in cazul in care observam ca se intampla ceva.

Masuri pe care trebuie sa le luam preventiv pentru a nu deveni victime ale atentatelor teroriste (in general)

Desigur, nimeni nu stie cand se va intampla o nenorocire. Dar putem sa ne crestem sansele de supravietuire prin luarea urmatoarelor masuri, inainte de a se intampla ceva:

Informeaza-te asupra potentialelor riscuri!

Acest lucru putem sa il facem ori citind despre anumite amenintari pe care le semnaleaza institutiile statului in caz de pericol si pe care mass-media, conventionale sau alternative, le preiau. Anul trecut, in Vest, serviciile secrete au avertizat si informat populatia in legatura cu potentialul iminent de producere a unor atentate teroriste. Nu ne indoim ca SRI sau MAI vor face acelasi lucru in cazul in care un pericol ar ameninta Romania, chiar si cu riscul de a „panica” populatia. Apropos – nu vorbim decat de atentionari care vin de la cele doua institutii!

In plus – informati-va in legatura cu nivelul general de alerta terorista din Romania si/sau tarile in care calatoriti. Sistemul de alerta este pe culori, in care:

  • verde-scazut inseamna ca un atac terorist este foarte putin probabil
  • albastru-precaut inseamna un risc scazut de producere a unui atentat terorist
  • galben-moderat inseamna un risc terorist general, un atac terorist fiind posibil
  • orange-ridicat inseamna un risc terorist crescut, un atac terorist este probabil
  • rosu-critic inseamna un risc iminent de producere a unui atac terorist.

In acest moment Romania „stationeaza” de ceva vreme ca risc de producere a unui atentat terorist la „albastru-precaut”. In momentul in care veti auzi cu siguranta in presa ca SRI a ridicat nivelul de alerta terorista la oricare dintre culorile galben, orange sau rosu, atunci ar trebui sa fiti cu atat mai vigilenti.

Observa potentialele riscuri!

Este de bun simt sa privesti in jur si sa realizezi, cu propriile simturi si cu propria judecata, daca exista vreun potential pericol sau nu. E drept, in functie de pregatirea fiecaruia, un potential pericol care unui militar i se pare clar, unui „civil” i se va parea o situatie normala. Nu exista un manual al observarii potentialelor pericole teroriste, dar e de bun simt sa suni la 112 atunci cand observi ca anumite persoane pun intrebari specifice cum ar fi cele ce privesc perioadele de maxima aglomeratie de la metrou sau din alte locuri frecventate in numar mare de catre cetateni sau pun intrebari privind modalitatea in care se schimba paza la anumite institutii sau, de ce nu, atunci cand observi persoane care studiaza intens anumite locuri aglomerate ori anumite institutii cheie ale statului roman. Incercati in aceste cazuri sa retineri semnalmentele acelor persoane sau numerele de inmatriculare ale taxiurilor pe care le folosesc ori ale autoturismelor cu care se deplaseaza. In caz de orice, post-eveniment, pot fi macar reconstituite anumite trasee/legaturi si se pot preveni noi atentate. Un apel la 112 poate salva vieti!

In plus, poti semnala la acelasi numar de urgenta situatii precum bagaje suspecte uitate in locuri aglomerate (metrou, gari, aeroporturi) sau persoane care au un comportament suspect (de exemplu, incearca sa se ascunda sau se uita pentru a identifica ce camere de supraveghere sunt instalate intr-un anumit loc; ar putea sa fie simpli hoti de buzunare, dar in aceeasi masura ar putea fi persoane care planuiesc ceva mai periculos).

Atentie – apelul nejustificat la 112 se sanctioneaza! Nu abuzati de acest numar, folositi-l strict in situatii care presupun o urgenta!

Incearca sa te indepartezi de locul unde observi o anumita activitate suspecta!

In mod cert, daca observi un individ agitat sau turbulent care se afla intr-o multime, te indepartezi de acel loc si nu mergi in acea directie sub nicio forma. In aceeasi logica, in cazul in care observi ceva suspect care intra in limitele suspiciunii normale privind iminenta producerii unui eveniment major cu potential terorist, te indepartezi de locul respectiv.

Masuri pe care trebuie sa le luam in cazul in care suntem in apropierea locului in care s-a produs un atentat terorist cu bomba

Atat SRI cat si alte servicii din lume incearca sa indice populatiei urmatoarele masuri:

  • Evaluati-va situatia – Esti ranit? Ai schije in corp? Ai rani care sangereaza? Te poti deplasa? Simti miros suspect (gaze, fum, etc)? Opreste-ti hemoragia cu un material textil si foloseste hainele pentru a-ti astupa caile respiratorii in cazul in care in zona s-a produs fum dens sau simti miros persistent de gaze ori alte substante chimice.
  • Sunati la numarul unic de urgenta – 112! Puteti folosi orice telefon mobil pentru a suna la acest numar, chiar daca (ghinion!) vi s-a terminat creditul! Sunati si relatati pe scurt cele intamplate, in speranta ca serviciile medicale de urgenta vor interveni ceva mai rapid decat s-a intamplat in cazul nenorocirii de la #Colectiv.
  • Evacuati zona! Evitati pasajele inguste sau iesirile stramte – puteti crea o busculada sau puteti fi ranit/ucis de multimea care se inghesuie sa iasa prin acel loc. Evitati sa deveniti victime dupa ce ati supravietuit unui atentat!
  • Cooperati cu fortele de ordine si/sau personalul medical care vor veni la fata locului! Indicati-le zona in care a avut loc deflagratia si indicati-le daca ati observat alte pericole in zona (miros de gaze, de exemplu, de la eventualele tevi sparte in deflagratie sau structuri pe cale sa se prabuseasca). Orice informatie poate salva viata salvatorilor si a celorlalti raniti care inca se afla in zona periculoasa!

Precizari in urma publicarii articolului cu „refugiatii”

Am primit numeroase injurii in urma publicarii articolului referitor la intrarea „refugiatilor” in tara noastra, in special din partea unora care ne acuza de faptul ca suntem intoleranti ori ca tindem sa catalogam „refugiatii” ca fiind potentiali teroristi. Departe de noi acest gand. Totusi, vom continua sa avertizam si sa informam populatia Romaniei cu privire la potentialele pericole la adresa cetatenilor, avand in vedere urmatoarele considerente:

  • declaratiile sefului SRI, Eduard Helvig, cum ca in ultima vreme SRI a dejucat mai multe atentate teroriste
  • confirmarea existentei unor tineri romani care s-au radicalizat si s-au indreptat catre islam, in special incercand sa se alature ISIS si exprimandu-si dorinta de a participa la comiterea unor atentate teroriste (vezi si cazul romanului arestat in Germania sub suspiciunea intentionarii comiterii unor atentate)
  • intrarea in Romania a unor grupuri de „refugiati” care intentioneaza sa isi aduca aici prietenii si rudele, in special avand in vedere faptul ca acelasi gen de „refugiati” au curmat prin actiunile lor vietile mai multor occidentali, in Paris, Berlin, Bruxelles, etc.

Toate aceste situatii duc la concluzia pertinenta ca orice cetatean roman informat in legatura cu modalitatile de actiune pentru prevenirea si/sau limitarea efectelor unui atentat terorist, poate fi un cetatean care supravietuieste. (Sursa: politicscam.ro)

VEZI SI: Distragerea atentiei publice a functionat – primii „refugiati” s-au angajat deja in Romania

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.