Cum să te protejezi de spionajul pe Internet. Folosește aceste browsere și unelte ca să te ferești de ochiul BIG BROTHER
Știm deja foarte bine cu toții că nu mai avem intimitate pe Internet. Ne sunt vânate toate cautările, care ajung apoi în mâinile marilor companii.
„Să luăm exemplul Waze, o aplicație de navigare pe care o puteți folosi și pentru a evita traficul. Oare de ce o asemenea aplicație ar vrea acces la evenimentele din calendar, plus la informațiile confidențiale? Este asta esențial pentru funcționarea aplicației? Sau de ce vrea să poată citi și modifica contactele din agendă? Nu merge altfel? Sau Runkeeper, care vrea să aibă acces la lista de apeluri efectuate – pentru ce anume e de folos asta unei aplicații care măsoară câți kilometri ați alergat?”, scrie Valentina Pavel în Dilema Veche.
Tutuși, exista cațiva pasi pe care îi poți urma când instalezi un nou program, ca să te ferești de „ochii indiscreți”:
Uita-te la Advanced settings- de cele mai multe ori acolo gasești setări care nici nu știai că există
Grijă la „sincronizare”- verificați aplicațiile și setările și de pe calculator, și de pe telefon/tabletă, asta mai ales daca acestea sunt sincronizate
Ca să fii sigur că site-ul pe care îl accesezi este sigur poți folosi „Lightbeam”, un program care ne arată ce legături există între siteul pe care îl accesați și alte siteuri.
Ca să rămâi în siguranță pe Internet este important să mai urmezi și aceste sfaturi, după cum spune Valentina Pavel:
-Citiți termenii și condițiile/permisiunile de care au nevoie aplicațiile pe care le instalăm, mai ales ale celor gratuite
-Ai grijă ce scrii. Dacă e un lucru pe care nu l-ai zice nici în gând, e clar că nu trebuie să îl scrii în online
-Nu pune prea multe informații despre tine pe Internet
-Ia în considerare și utilizarea programelor cu licență deschisă (open source). Fiind cu licență liberă, oricine poate avea acces la codul-sursă și verifica exact cum funcționează. Pe lîngă sistemele Windows și Apple, mai există și Linux. Pe lîngă Microsoft Office, mai există și Libre Office. noteaza activenews.
Ce motoare de căutare/unelte să folosești?
-Firefox, Abrowser sau Icecat sunt o variantă mai bună
-plug-inuri gen Ghostery, Privacy Badger, Adblock Plus, Disconnect sau HTTPs everyware.
-pentru chat Cryptocat pe calculator sau TextSecure ori ChatSecure.
-pentru intimitate pe browser învățați să folosiți ToR și sistemul de operare Tails
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal:
Ce minciuna . In loc sa navighezi normal,bagi 1 program care chiar ca spioneaza tot . Ma da destepti mai sunteti