GENERALINTERNATIONALNOUTATISTIRI

Cum vede Rusia harta Europei în 2035

vputin

O hartă publicată în presa rusă arată cum unele aspiraţii expansioniste ale Kremlinului au devenit realitate, ridicând noi semne de întrebare cu privire la momentul în care au apărut planurile de anexare a Peninsulei Crimeea.

Acum doi ani, în presa rusă era rostogolită o hartă a Europei. Sursa era „Express Gazeta”, un cotidian tabloid care se face remarcat pentru titlurile senzaţionaliste. Harta ar fi fost elaborată, susţineau jurnaliştii ruşi, de „experţi în geopolitică” pe care nu-i numea, care ar fi folosit şi lucrări ale analiştilor Alvin Toffler, Zbignew Brzezinski şi Samuel Huntington.

Atunci, harta era considerată cel mult o încercare de a aţâţa spiretele naţionaliste în rândul categoriei de ruşi nemulţumiţi de declinul Rusiei în rândul puterilor mondiale. Acum, harta a fost reluată de publicaţiile internaţionale şi, deşi ea nu a suferit nicio modificare, o graniţă s-a schimbat categoric: cea a Ucrainei.

Aşa cum anunţa harta acum doi ani, Peninsula Crimeea a trecut înapoi la Rusia, de care a aparţinut până în 1953. Aceeaşi hartă delimitează estul separatist al Ucrainei, care ar urma să treacă tot la Rusia. După aceste schimbări, Kievul şi-ar pierde ieşirea la Marea Neagră, iar întreaga coastă de nord a acestaia ar cădea sub controlul Moscovei.

Aceasta ar fi însă doar una dintre schimbările de la graniţa Uniunii Europene. Treptat, tot mai multe state din vestul şi centrul continentului, „inima” UE, ar începe să se dezintegreze, roase din interior de tensiunile separatiste. Ruşii descriu astfel o Europă falită din punct de vedere moral şi economic, retorica fiind din acelaşi registru perfecţionat în timpul URSS.

Acelaşi discurs s-a putut auzi şi în ceea ce priveşte anexarea Crimeei şi criza din Ucraina: Moscova se prezenta drept un bastion al păcii şi securităţii internaţionale, în timp ce NATO este descris drept agresorul care înaintează nepermis de mult spre graniţele Rusiei. Astfel, declinul moral şi economic atrage scinarea pentru aproape toate marile ţări din UE.

Regatul nu mai e unit

Astfel, ruşii prevăd că scoţienii vor alege independenţa de Londra la referendumul din septembrie 2014, şi Irlanda de Nord dă curs chemării de a se alătura Irlandei ca parte a unui stat reunificat. Marea Britanie rămâne formată doar din Anglia şi Ţara Galilor.

Spania pierde Ţara Bascilor şi Catalonia

Nici mişcările separatiste din Spania, mult mai accentuate, nu rămân fără deznodământ în viziunea ruşilor. Madridul ar pierde controlul asupra Ţării Bascilor, dar şi asupra Cataloniei. Deja, în aceste regiuni circulă deja monede alternative, populaţia locală fiind nemulţumită de euro şi de criza care a izbucnit în zona euro acum trei ani. În plus, catalanii au votat deja într-un referendum local independenţa de Spania.

harta-europei-2035

Franţa rămâne fără Piemont şi Alsacia

Bascii nu se limitează însă la pământ spanniol şi se extind spre nord, ocupând doar o zonă de coastă din sudul Franţei. Piemontul ar alege, iar Alsacia-Lorena ar reveni Germaniei, de care a aparţinut până la Primul Război Mondial.

Germania câştigă cel mai mult

Ajungem astfel la primul câştig teritorial al Germaniei care, după Rusia, bineînţeles, câştigă cel mai mult în noua ordine trasată de ruşi. Germania ar prelua şi Luxemburgul, iar jumătatea de nord a Belgiei ar trece la Olanda, în timp ce sudul rămâne independent, cu numele Valonia. Tot în favoarea Germaniei, Polonia ar pierde Pomerania, Silezia şi Prusia.

Liga Nordului ia jumătate din Italia

Felul în care „experţii în geopolitică” au desenat noua hartă a Italiei acum doi ani arată că, măcar la nivel politic, nu au fost exageraţi. Ruşii au tăiat simplu Peninsula Italiană la mijloc, de la Ancona la Piombino, iar partea de nord se va numi Liga Nordului, după partidul care tocmai a bifat o reuşită majoră la alegerile europarlamentare de la sfârşitul lunii mai.

Ungaria îşi vede visul cu ochii şi devine mare

Schimbările sunt majore însă în zona de graniţă a Uniunii Europene. România, Moldova, Ucraina şi Serbia ar urma să aibă alte graniţe. În primul rând, iar o parte din Transilvania ar trece la Ungaria, după cum îşi doresc extremiştii din Jobbik, şi el partid intrat în Parlamentul European.

Ce pierd ruşii

Nici bulgarii nu ies bine din planurile ruşilor. Ei ar urma să cedeze Burgasul, port de importanţă strategică, în favoarea Turciei. Spre est, Abhazia s-ar uni oficial cu Rusia, dar ar primi înapoi Oseţia de Sud. În mod straniu, ruşii desenează pe hartă şi o pierdere. Rusia ar renunţa la Caucaz, care s-ar transformat în emirat.

Noua Rusie de lângă noi

Imediat după episodul Crimeea, care astăzi pare mai degrabă uitat, analiştii internaţionali au început să atragă atenţia asupra tensiunilor separatiste din estul Ucrainei. În câteva zile, pro-ruşii cereau independenţa de noile autorităţi de la Kiev, pe care nu le recunosc. Criza continuă şi astăzi, în ciuda unui simulacru de referendum local organizat la 16 mai şi a alegerilor naţionale de la 25 mai. Separatiştii nu-l recunosc pe Petro Poroşenko, noul preşedinte, drept lider legitim.

Iar harta focarelor separatiste s-ar plia perfect pe aspiraţiile expansioniste ale Rusiei. În aprilie, după ce anexase Crimeea, iar criza din estul Ucrainei se accentua, Vladimir Putin readucea în atenţie sintagma „Noua Rusie”. Aş vrea să vă reamintesc: teritoriul care se numea Novorossiya pe vremea Imperiului Ţarist – Harkov, Lugansk, Cherson, Nikolaev şi Odesa – nu făceau parte din Ucraina, pe atunci”, spunea Vladimir Putin într-o sesiune-maraton de întrebări şi răspunsuri cu jurnaliştii acreditaţi la Kremlin.

Dacă vom conecta aceste puncte între ele, vedem nu doar estul tulburat de separatism al Ucrainei, ci întreaga parte de sud a ţării, de-a lungul coastei Mării Negre şi până la graniţa cu Moldova şi problematica regiune separatistă Transnistria, unde „forţele pacificatoare” ruse au fost mobilizate din 1994. Adică exact cum apare ea şi pe harta „experţilor în geopolitică”. Deocamdată, singura zonă care pare să se ralieze mai greu către înfiinţarea „Noii Rusii” este chiar Odessa, unde tendinţele separatiste s-au domolit în ultima perioadă. Oraşul a avut chiar şi o prezenţă ridicată la alegerile prezidenţiale. Şi Kievul a reacţionat însă diferit.

În timp ce operaţiunile din Donbas au început sub semnul unei ofensive ridicole a armatei ucrainene, care s-a soldat cu şase tancuri căzute în mâinile separatiştilor, intervenţia în Odessa a fost mult mai fermă. Iar asta în primul rând pentru că mizele sunt mult mai mari: oraşul port este principala deschidere la Marea Neagră a Kievului. La Odessa s-a înregistrat şi cea mai dură lovitură pentru separatişti: 40 dintre aceştia au murit în Casa Sindicatelor în care se baricadaseră atunci când luptau cu armata. Ancheta a arătat că aceştia au murit intoxicaţi, în urma unui incendiu izbucnit în condţii încă neclare.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

20 de comentarii la „Cum vede Rusia harta Europei în 2035

  • Rușii sunt nebunii…..în viziunea lor poate, dar nu cred așa ceva. E nevoie de un război să se ajungă la așa ceva și cred că până în 2035 nu va începe niciunu….

    Răspunde
  • nici cu UE nu mi-e frica, nici astia nu sunt prea sanatosi… vaccinuri, controlul numarului populatiei, homosexualitate, bordel legalizat, control cu cipuri, etc… spalarea creierului pe scurt

    Răspunde
  • bozgori ordinari si infecti..si romani tradatori..ar trebui sa fiti executati fara mila prin decapitare..vreti ungaria mare?..in siberia cu voi..

    Răspunde
      • Eu sunt maghiar. si vroiam sa imi exprim toata stima si respectul pentru comentariul acesta, si vroiam sa zic ca desii nu avem aceleasi viziuni geo-politice, ma bucur ca uram cu toti retardatii de genu !

        Răspunde
          • Ia faceti voi un articol si pe tema cartii lui George Friedman `Urmatorii 100 de ani`. daca sinteti corecti , ca asta-i gurul de azi al Americii . I-a inlocuit pe Bredjinski si Henry Kisinger , cei care au facut geopolitica americana din nsfirsitul anilor `60 pina mai ieri !

            Răspunde
    • Eu sunt român și voiam să îmi exprim toată stima și tot respectul pentru comentariul acesta, și voiam să zic că deși nu avem aceleași viziuni geo-politice, ma bucur că urâm cu toții bozgorii ordinari și românii trădători!

      Răspunde
  • Nu e vorba ca esti ungur /maghiar sau ce pwla mea esti … cred si sustin ca in toate tariile prin care am fost Romania e singura care dupa Cluj ai indicatoare in ungureste sau ce plm scrie pe ele … traiesti in Romania vorbeste in crucea si biserica matii limba materna a tarii din care faci parte .Muta-te in Germania /Franta/Italia/Rusia sa vad daca ai sa vorbesti romaneste acolo dar de unde.. vi sa ne vorbesti limba tarii in care te duci sa sugi pula ca zici ca ai uitat limbra romana..
    Tara de retardati ! .. Iubesc Romanai :X

    Răspunde
    • Bai cacat ideologic ce esti tu!
      Ce plm te doare pe tine mintea aia de gaina ca ce limbi vorbim noi sau nu.
      Daca vrem vorbim in ungureste,daca nu atunci in romaneste,tiganeste sau orice limba pe care o stim.
      Nu poti obliga pe nimeni sa vorbeasca o anumita limba.
      Cati romani sunt plecati afar la lucru in Germania/Franta/Italia si multi dintre ei nu stiu numa sa injure ca in rest ii doaren pwla de limba lor, si vorbesc pe romaneste dar nimeni nu se leaga de ei sa vb numai intro anumita limba.
      Vrei si tu sa fii bagat in seama si faci pwla mare cu chestii despre care habar nu ai.
      Esti varza!
      Bekaphatod a faszomat! Magyarul!

      Răspunde
      • Bozgore,
        1.Romanii de afara nu cer drepturi care nu le apartin, in alte tari.
        2. Aia care nu stiu limba tarii in care traiesc sunt dati la o parte automat,in vederea angajari..
        3.Romanii nu cer niciunei natii sa vb romaneste la ei in tara,numai bozgori corditi fac treaba asta…Cum pul mea sa vina niste bozgorii si sa te discrimineze la tine in tara..

        Răspunde
  • cred ca te inseli amice, intra prin Catalunya, Euskadi sau Galicia si vei vedea cum intai e scris pe indicatoare in limba comunitatii autonome dupa care e folosita Castellano…. cat despre limbajul pe care il folosesti… no further comments! Toleranta e poate un cuvant prea mare pt tine, de moment Romania e un exemplu de toleranta in EU, chiar daca in Ro nu se crede acest lucru, Romania e o tara democratica si toleranta.

    Răspunde
  • ungurii si tiganii si alte natii care au invadat spatiul carpato dunarean isi permit sa faca cam multe figuri pentru ca romanii sunt o natie pasnica si toleranta, altfel erau exterminati de mult

    Răspunde
  • Si inca un lucru foarte-foarte important. Ungurii nu au venit , ei au fost aici. Diferenta uriasa. Doar granitele intre cele doua tari au fost miscate. Macar atata istorie ar trebui sa stie toata lumea. Si daca ati si citit Tratatul de la Trianon trebuie sa si stiti ca ce au promis si au semnat politicienii romani. Ungurii nu cer altceva dacat ce li s-a promis acum 95 de ani de catre politicieni romani printr-un tratat international. In rest numai bine si sanatate !

    Răspunde
  • Ungaria o sa ajunga asa peste cadavrul meu…si banuiesc al multor altora care nu ar accepta niciodata in viata asta asa ceva,deci nu cred ca s-au gandit asa bine acei rusi care au facut acea harta 🙂

    Răspunde
  • Ce va mai place sa va atatati ! Ba ca ungurul e asa ba ca romanul e altfel. Si uite asa in timp ce romanii se balacaresc cu maghiarii si maghiarii cu romanii, tiganii si alte natii vin si curata tot ce e de curatat de prin Romania. Iar noi si maghiarii cu ce ne alegem?: cu injuraturi, amenntari samd. Ambele tabere sunt sigur ca se gandesc la un eventual razboi interetnic la nevoie dar intrebarea este: aveti ideie cata varsare de sange va fi?, cate familii si vieti de ambele tabere vor fi distruse? Asa ca domnule de etnie maghiara si roman nativ, sunteti siguri ca familiile voastre vor scapa tefere si ca nu veti plati un pret prea mare in cazul unui comflict serios intre romani si maghiari in loc sa va adunati impreuna pentru dialog? In timp ce voi va veti casapi unul pe celalalt altii precum tiganii sau straini de aceasta tara se vor hranii din nenorocirea pe care o veti creea impreuna daca veti continua sa ganditi asa .

    Răspunde
  • toata lumea injura? Hai sa comentam si analiza + harta Europei in viziunea rușilor! Ce se întâmplă cu tarile cu care Rusia are interese strategice ( politice si economice)? Pai Germania cel mai mare importator de gaze rusi le-ar da o parte din Polonia, cam cum a fost înainte de război. Plus le dau cele doua provincii franceze, care sunt jinduite de Germania cam cum visam noi la Basarabia. Ungurii care o cam cârmesc cu Orban cu tot spre ei le-ar da o bucata din Romania, culmea nu cele doua județe ci o parte din tratatul de la Viena plus ceva din Banat, iar in aceste zone ungurii nu au majoritatea si chiar nici minoritatea. In rest noi primim Basarabia ca sa stam cuminti ca ni se ia vestul tarii. Despre Franta, Anglia, Spania si Italia nu prea trebuie sa fii mare politolog geo-strategic sa nu vezi ca sunt zone din ele care vor autonomie si chiar o pot obține. In mare pare plauzibili o reîmpărțire a Europei dar eu cred ca se tinde ( nu pot enunta de catre cine) la o divizare cam ca la 1500-1600 a Europei pe principiul ca o natiune mica nu poate creea probleme.

    Răspunde
  • Ma bucur ca rusii is fac planuri. Lasa sa isi faca! Din planurile lor lipseste o componenta foarte importanta si anume Dumnezeu. Si eu mi-am facut planuri sa fac afaceri, sa castig la loto si multe altele, dar Dumnezeu a avut ultimul cuvant de spus si nu a iesit cum mi-am facut eu planul. Oare cate imperii si imparati nu si-au facut planuri? Unde sunt acum acele imperii, unde sunt acum acei imparati si unde le sunt planurile?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.