GENERAL

Cutremur total în România! DEZASTRUL care va lovi toată țara/ Analiza Bloomberg

Vine prăpădul! Nimeni n-o să scape. România e în pericol de faliment, potrivit estimărilor realizate de către economistul-șef de la Bloomberg, agenția americană de știri. La ce trebuie să ne așteptăm?

România este în topul ţărilor care se află în pericol de faliment
În prezent, România se clasează pe locul 30 într-un top publicat de către Ziad Daoud, economistul-şef al Bloomberg pentru economiile emergente. Topul lui Ziad Daoud cuprinde statele care se află în pericol de faliment. Menționăm faptul că topul său include estimări ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi un index Blomberg privind costul de finanţare.

Deşi are un PIB de 250 de miliarde de dolari americani, România se află în pericol de faliment mai mare decât Irakul, o economie de doar 170 de miliarde de dolari americani, măcinată de război.

Potrivit lui Ziad Daoud, România va ajunge la o datorie publică de 56% din PIB în 2022 şi va plăti cu dobânzile 1,6% din PIB. În primele cinci luni din acest an, România a plătit dobânzi de peste 2 miliarde de dolari americani, adică 0,8% din PIB, arată execuţia bugetară.

În același timp, Polonia, o economie de 500 de miliarde de euro anual, se clasează pe locul 43, iar Ungaria se află pe locul 28, adică este într-un pericol mai mare decât România de a intra în faliment. Locul 49 este ocupat de Arabia Saudită, iar locul 50 este ocupat de Kuweit. Arabia Saudită are o datorie publică echivalentă cu 24% din PIB, iar Kuweitul are o datorie publică echivalentă cu 12% din PIB.

Printre ţările care se află în topul lui Ziad Daoud se numără și Tunisia, Pakistan, Egipt și Kenya. În prezent, cele mai vulnerabile economii emergente în ceea ce priveşte datoria publică sunt El Salvador şi Ghana. Cu dobânzi la finanţare de 32%, El Salvador are o datorie publică de 83% din PIB şi cheltuie cu dobânzile aproape 5% din PIB anual.

Acest top a analizat 50 de ţări cu economii emergente care sunt acum în cel mai mare pericol de faliment, potrivit analizei realizată pe baza costurilor de finanţare, a dobânzilor plătite şi a dimensiunii datoriei publice, relatează MEDIAFAX.

Amintim că investitorul Ben Madadi, care a fost până recent cel mai mare investitor persoană fizică al SIF Muntenia (SIF4), a revenit cu o postare pe pagina sa de Facebook în care a vorbit despre cauzele care au dus la explozia inflaţiei cu care se confruntă acum o mare parte a lumii, inclusiv România.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.