Daca-i real, atunci e nebunie: Actorii romani vor juca fiecare intr-o zona de 4 metri patrati, vor purta viziere, vor veni cu recuzita de acasa si n-au voie sa aiba peste 65 de ani
Din 1 septembrie este permisă reluarea spectacolelor în interiorul teatrelor, după 5 luni de pauză. Regulile rămân în continuare destul de stricte, astfel că sălile nu vor putea fi ocupate mai mult de 50% din capacitate.
Totodată, redeschiderea va fi posibilă doar în zonele unde procentul de infectări cu COVID-19 din ultimele 14 zile nu depăşeşte cifra de 1,5 la 1.000 de locuitori. Dacă procentul este ridicat și se depășește limita stabilită legal, evenimentele de interior nu vor putea avea loc nici măcar la capacitate redusă.
Cum acest indice nu a fost atins la sfârşitul săptămânii, în niciunul dintre judeţele ţării şi nici în Capitală, teatrele din ţară au pregătit redeschiderea.
La Iași, s-au făcut simulări și măsurători pentru a afla câți spectatori pot intra în sală, astfel încât să fie respectată distanţa fizică. Actorii vor juca piese ce le permite distanţarea şi vor purta viziere, în timp ce spectatorii vor purta obligatoriu mască, inclusiv cei mici, informează TVR.
OBSERVATOR: Angajații teatrelor contestă regulile impuse pentru redeschiderea acestora
Teatrele se redeschid și ele, dar drama e în culise, iar comedia la intrare în teatru. Actorii nu au voie să interacţioneze la mai puţin de un metru şi jumătate, iar scena va fi împărţită pentru a putea respecta distanţa fizică. Mai mult, actorii de peste 65 de ani n-au ce cauta la repetiţii şi la spectacol.
Marinela Ţepuş, director Teatrul Nottara: Unele sunt de-a dreptul hilare însă acum nu e vreme de râs şi nu va exista nicio posibilitate de a le pune în practică.
Din aer liber, la interior. Se redeschid sălile de teatru. Cu reguli, însă. Artiştii nu mai au voie să interacţioneze în timp ce joacă.
Scena va fi împărţită în zone de patru metri pătrați. În acele sectoare bine delimitate actorii își vor juca rolul fără prea multă interacțiune. Ar trebui evitate apropierile la mai puțin de 1,5 metri şi mai lungi de 15 minute.
Managerii spun că e imposibil de aplicat.
[…]Marinela Ţepuş, director Teatrul Nottara: O înşiruire de reguli pe care dacă le pui cap la cap nu poţi să le pui în practică sub nicio formă.
Distanţa dintre scenă şi primul rând de spectatori trebuie să fie de cel puţin trei metri, dacă scena şi publicul sunt la acelaşi nivel. Altfel, cea mai mică distanţă acceptată începe de la patru metri.
Iar angajaţii trebuie să poarte mască de protecţie.
Marinela Ţepuş, director Teatrul Nottara: Nu se poate nici măcar cu mască pentru că teatrul este voce şi expresivitate.
În plus, actorii ar trebui să vină cu recuzita de acasă.
Victoria Cociaş, actriță Teatrul Nottara: O să trebuiască să ne aducem de acasă căni, pahare, dar nu putem aduce fotolii, mobilier sau nu ştiu ce o să se întâmple cu costumele.
O altă regulă le recomandă actorilor de peste 65 de ani să nu mai participe la repetiţii şi spectacole: „Cum să faci teatru fără bătrâni? Ei sunt vinul vechi din viticultură„.
Adriana Popescu, director de comunicare Teatrul Național București: Mie mi se pare că această discriminare nu îşi are locul în lumea teatrelor. Prin definiție, teatrul se face şi cu actori de vârstă.
Pentru a înţelege şi mai clar că regulile sunt greu de aplicat, un exemplu este piesa de teatru „Escu”, ce, în mod normal, este jucată în stagiunea de toamnă la Teatrul Mic din Capitală.
În distribuţia piesei sunt 11 actori dintre care trei au vârste peste 65 de ani. Astfel, piesa, care durează trei ore şi conţine zeci de scene în care actorii sunt nevoiţi să se apropie, s-ar juca în opt actori.
Doar 500 de spectatori au voie în sală, la distanţă de cel puţin doi metri unul faţă de celălalt, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii. Spectatorilor li se va lua temperatura şi vor purta mască pe toată durata spectacolului.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: