SPIRITUALITATE

De ce nu ar trebui să vorbești despre copii tăi cu alți oameni?

Oamenii moderni se deosebesc de strămoșii lor atât prin educație, cât și prin nivelul lor de cunoaștere a diferitelor tehnologii. Omul secolului 21 se consideră mai progresist și mai activ. Cu toate acestea, anumite superstiții și temeri au supraviețuit până în zilele noastre. Unele dintre ele sunt complet absurde.

Cu toate acestea, oamenii continuă să creadă în ele. Evită pisicile negre, se tem să verse sare, lovesc în lemn sau scuipă peste umărul stâng, evită femeile cu găleată goală. Dar în special tinerii din zilele noastre se îngrijorează în ceea ce privește sarcina și copilul.

Viitorii părinți se străduiesc să-și ascundă bucuria până în ultimul moment. Bebelușul născut nu este arătat nici măcar rudelor timp de un an. În schimb, Instagram-ul este inundat cu fotografii ale micului lor moștenitor.

Apariția unui copil în familie este un eveniment minunat și fericit. În trecut, tinerii părinți nu invitau străini acasă pentru a nu-și arăta bebelușul. În mintea lor, superstițiile se confundau cu religia.

Se străduiau să-l boteze pe copil cât mai repede, și apoi îl spălau cu apă sfințită după ce ieșeau pe stradă. Iar unele mămici extrem de credule evitau oamenii, doar pentru ca aceștia să nu vadă bebelușul. Tinerii părinți se temeau foarte mult de ghinion.

Oamenii moderni continuă să respecte anumite reguli pentru a-și proteja micuții. Invită doar rudele și prietenii apropiați la botez, și apoi își spală bebelușul cu apă sfințită.

Mamele însă sunt întotdeauna nerăbdătoare să-și împărtășească bucuria. Pe rețelele sociale, postează fotografii cu cărucioare sau cu mânuțele și picioarele bebelușului. Mulți utilizatori de rețele sociale se amuză de faptul că femeile acoperă fața nou-născutului cu un emoticon. S-au creat chiar imagini umoristice pe această temă.

Merită să-ți protejezi așa de mult copilul? Și este utilă precauția excesivă? Cu siguranță că este mai bine să nu crezi în superstiții și în semne, dar totuși trebuie să abordăm totul cu cap. Despre cum să te porți în comunicarea cu străinii, poți afla în biserică.

Acolo, preotul va răspunde la toate întrebările legate de creșterea copilului și dacă ar trebui să împărtășești succesul sau eșecurile lui cu rudele și prietenii.

Bătrânul Nicolae Gurianov recomandă oamenilor să tacă și să nu discute comportamentul copilului lor cu nimeni. Chiar și cei apropiați pot fi invidioși și pot dori răul. Nu fac asta intenționat, așa este natura umană. Evenimentele fericite îi deranjează, iar cele triste aduc bucurie.

Să ne imaginăm o situație. Două fete au fost prietene din școală. Una dintre ele și-a găsit deja jumătatea, s-a căsătorit și așteaptă un copil. Cealaltă continuă să meargă în cluburi, să se distreze cu prietenii, dar totuși o invidiază prietena sa. Pentru că nu a reușit încă să-și găsească dragostea.

Prin urmare, toate vorbele despre colega ei de clasă o afectează profund. Și se bucură involuntar de problemele din familia ei. Când se naște un copil, prietena își dorește să audă mai multe despre cât de greu este să ai un copil, nu despre ce fericire este.

Și așa se întâmplă și în relațiile dintre oameni. Nu sunt obișnuiți să se bucure de victoriile altora. Certurile și conflictele le aduc emoții plăcute. Prin urmare, fiul mediocru al prietenei este mult mai acceptabil decât fiul cu note excelente.

„Despre copii, nu te plânge la nimeni, în afară de sfinți și de Maica Domnului. Și nu te lăuda, nu deranja dușmanii. Dacă ceva merge prost în viața ta, oamenilor le place să se bucure. Dacă merge bine, vei stârni invidie.” ~ Bătrânul Nicolae Gurianov

Despre toate problemele tale, trebuie să vorbești cu Dumnezeu și cu Fecioara Maria. Să ceri ajutor în creșterea și educarea copilului. Dar cu prietenele și chiar cu rudele, mai bine nu discutați despre copil.

Ar trebui să discutați despre vreme și despre natură, nu despre relațiile personale din familie. Astfel, nu le veți oferi niciun motiv să vă jignească, să vă invidieze sau să se bucure de răul vostru.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.