Descoperire de ultima ora: Planta banala care combate coronavirusul
Până acum se cunoștea faptul că produsele din soc, fie ele dulceață sau mai ales siropurile, îi ajută foarte mult pe cei care suferă de insuficiențe respiratorii.
Cu toate astea, nemții au descoperit că plana are calități miraculoase și în combaterea noului coronavirus, ajutându-i pe cei care au forme ușoare sau medii.
De astfel, în ultima vreme, farmaciile din Germania au început să fie luate cu asalt de către nemți, care cumpără cantități importante de produse naturiste pe bază de soc. Mai mult, relatează presa din Germania, cererile de cumpărare au venit și din Statele Unite sau din China.
Cercetătorii susțin căp siropul de soc are calități certificate în tratarea gripei și și curățarea plămânilor de diferite secreții. Cercetătorii spun că bazându-se pe studiile de până acum, socul ar avea efecte şi în cazul coronavirusului, însă testele de până acum nu sunt foarte concludente, motiv pentru aceste studii trebuie extinse.
Țara vecină folosește mult soc
Potrivit jurnaliștilor de la Reuters, o altă țară unde siropul de soc este la mare căutare este Ungaria. Bătrânii au fost folosiți mult timp în medicamentele tradiționale din Ungaria. Înainte de pandemia de coronavirus, 90% din recolta țării a fost vândută industriei alimentare pentru a fi folosită ca și colorant alimentar roșu pentru înghețată, gem sau bomboane. Doar restul de 10% a fost utilizat în produsele de sănătate.
Anul 2020 a fost primul când toate plantele de soc adunate au luat calea industriei farmaceutice care produce siropul de soc folosit în tratarea gripei dar și la recuperarea în timpul infecțiilor cu virusul respirator, inclusiv coronavirusul.
„Mulți producători de suplimente de îngrijire medicală își doresc socul, chiar dacă nu au mai lucrat niciodată cu el”, a spus Gyorgy Csizmadia, directorul Cooperativei de vânzări Elderberry din satul Sarszentagota.
Csizmadia și colegii săi, țin cu greu ține pasul cu cererea. La această cooperativă de producție, siropul de soc se produce într-un mic atelier rural, de către bătrânii satului. Un randament mai scăzut decât era de așteptat a contribuit, de asemenea, la o creștere de patru ori a prețurilor la peste 400 de forinți (1,32 dolari) pe kg.
Erika Balaicza, medic și specialist în utilizarea ierburilor în medicină, a spus că siropul de soc ar putea accelera recuperarea în timpul unei infecții cu virus respirator, dar că pentru asta trebuie realizate anumite studii de către specialiști.
Sursa: evz.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: