Detaliul bulversant în cazul triplei crime de la Braşov, episod rarisim în cazuistica psihiatrică. De ce a vrut să rămână în viaţă ucigaşul după ce şi-a căsăpit familia
Comportamentul ciudat al lui Florin Mircea Buliga poate deveni caz de studiu în psihiatrie. Potrivit psihologului Ana Maria Ruşizan, este posibil ca bărbatul să fi suferit o criză psihotică, pe fondul unor frustări sau al unei depresii, dar şi pe fondul consumului de droguri.
Testele au arătat că bărbatul avea droguri în sânge la momentul audierilor.
Tentativa de sinucidere a lui Florin Buliga este anterioară crimei. Lipsa remuşcărilor, dar şi faptul că, deşi spune că avea de ani buni gânduri de sinucidere, nu le-a mai dat curs ridică multe semne de întrebare.
„Eu pot să îmi exprim părerea personală după ce am analizat toate informaţiile din ultimele zile. Personal eu cred că tentativa de suicid dinaintea comiterii crimelor a fost un fel de moment de luciditate, un ultim mod prin care a încercat să se oprească, să nu se ajungă la crimă. Comportamentul ciudat din ultimele zile, dar şi consumul de droguri ne poate face să credem că omul a suferit o criză psihotică. Sunt persoane care par perfect normale, dar pot ascunde multe probleme, poate chiar şi o depresie profundă. În timp, aceste nemulţumiri se acumulează şi devin ca o bombă cu ceas. Sunt multe cazuri studiate în psihologie când persoanele aparent normale şi-au ucis apropiaţii. Expertiza psihiatrică de la Mina Minovici va face mai multă lumină“, spune psihologul Ana Maria Ruşizan.
Din studiile de cazuri din domeniul psihiatriei rezultă deseori că mulţi dintre criminalii care şi-au ucis familiile au ales să se sinucidă imediat după atacuri. Nu şi Florin Mircea Buliga. „În literatura de specialitate sunt prezentate pe larg cazuri şocante în care unii oameni şi-au ucis familiile. Mulţi dintre ei s-au sinucis imediat după comiterea faptei. Sinuciderea apare ca o reacţie la crimă. Criza de furie dispare, iar omul conştientizează ce a făcut. Nu pot suporta consecinţele, mai ales oprobiul public, şi ajung să îşi pună capăt zilelor. Faptul că suspectul de la Braşov nu a făcut acest lucru şi că a insistat foarte mult că nu are niciun fel de probleme psihice arată că el nu a vrut să fie catalogat nebun. A vrut să îşi povestească propria variantă. Eu personal cred că el este convins de ceea ce spune“, mai spune psihologul.
Psihologul crede că Florin Mircea Buliga are tulburări, dar ştie ce a făcut. „Cu siguranţă are ceva tulburări psihice, dar nu se poate spune că nu a avut discernământ. A ştiut exact ceea ce face, fapt demonstrat şi de faptul că nu a contestat arestarea şi a spus că îşi aşteaptă pedeapsa. Eu personal cred că, din punct de vedere al definiţiei legale, a avut discernământ şi va fi judecat pentru faptele sale“, a mai spus psihologul.
Raportul preliminar al autopsiilor efectutate în cazul femeii de 42 de ani şi a celor doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13 ani, ucişi de Florin Mircea Buliga arată că toate victimele au fost ucise în somn. Potrivit rezultatelor preliminare, pe trupurile victimelor nu s-au găsit urme de de autoapărare, semn că nu s-au putut lupta pentru viaţa lor. Autopsia a confirmat şi declaraţiile ucigaşului privind cromologia crimei. Prima a fost ucisă soţia, cu trei lovituri de cuţit, apoi fata cu opt lovituri de cuţit, iar ultimul băiatul cu trei lovituri de cuţit. Toate rănile sunt situate în dreptul inimii.
Florin Mircea Buliga nu a ales întâmplător momentul crimei. El a declarat la audieri că în preajma Paştelui „trebuie să moară anumite persoane alese“. Criminalul a spus că a vorbit cu soţia şi cei doi copii până aceştia s-au dat ultima suflare, fără să explice de ce a făcut acest lucru.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: