MEDICAL

DEZASTRU UMANITAR in INDIA. Bolnavii de COVID mor pe stradă, familiile caută oxigen pe piața neagră

India se luptă cu un al doilea val al pandemiei de COVID-19, descris drept un tsunami, care a venit cu niveluri record ale numărului de decese și cazuri noi. Persoanele infectate cu noul coronavirus mor pe străzi, la crematorii se adună mormane de cadavre, iar spitalele rămân fără oxigen și paturi, în timp ce criza din India scapă de sub control.

India a raportat aproape trei milioane de cazuri active. Cu toate acestea, cifrele adevărate sunt considerate a fi mult mai mari, modelele folosite de specialiști sugerând că până la 15.000 de oameni mor în fiecare zi.

La nivel internațional se fac eforturi importante pentru a veni în ajutorul Indiei. Concentratoare de oxigen, ventilatoare, vaccinuri și materie primă pentru vaccinuri, echipamente medicale, de protecție și chiar ambulanțe vor fi trimise în țara din sud estul Asiei.

Dimensiunea dezastrului din India: Bolnavii de COVID mor pe stradă, familiile caută oxigen pe piața neagră

Situația din India pare desprinsă dintr-un scenariu de film apocaliptic: persoanele infectate cu SARS-COV-2 rătăcesc pe străzi în căutarea unor spitale cu paturi disponibile, morgile au rămas fără brancarde, iar copacii din parcuri urmează să fie folosiți pentru arderea cadavrelor.

Se desfășoară o vânătoare frenetică de oxigen, disponibil doar pe piața neagră, pentru a menține în viață rudele grav bolnave, iar oamenii care și-au făcut stocuri de provizii au stârnit panică și lipsuri în spitale.

Relatările din ce în ce mai sumbre apar pe măsură ce cel mai mare focar de COVID-19 din lume s-a agravat luni, numărul cazurilor noi atingând un record mondial, 352.991, pentru a cincea zi consecutivă și decesele au atins un maxim istoric de peste 2.800.

India a raportat aproape trei milioane de cazuri active. Cu toate acestea, cifrele adevărate sunt considerate a fi mult mai mari, folosite de specialiști sugerând că până la 15.000 de oameni mor în fiecare zi.

Cu o populație de 1,3 miliarde de oameni, țara are un număr de 17,31 milioane de infecții și 195.123 de decese de când a început pandemia cu mai mult de un an în urmă.

Printre motivele exploziei infectărilor: relaxarea restricțiilor, mitingurile electorale în masă și marile adunări religioase.

Indienii mor în spitale din cauza lipsei de oxigen
În orașul Hisar din nord-vest, protestatarii s-au adunat în fața unui spital după ce 5 pacienți cu coronavirus au murit luni dimineață. Familiile lor susțin că de vină este lipsa de oxigen.

A fost al treilea incident în doar 24 de ore în statul Haryana, unde au fost raportate 10.000 de cazuri noi într-o zi, a raportat NDTV, citată de The Daliy Mirror.

La sfârșit de săptămână, 20 de pacienți au murit la un spital din Jaipur, 4 au murit la un spital din Gurgaon și alți 4 într-un spital Rewari, pe fondul lipsei de oxigen.

În New Delhi, 24 de pacienți au murit vineri la un spital din cauza presiunii scăzute a oxigenului.

O persoană moare la fiecare patru minute în capitală, unde sunt ocupate aproape toate paturile din unitățile de terapie intensivă.

Spitalele din New Delhi au trimis mesaje SOS pentru resurse, spunând că nu au reușit să facă față valului de pacienți.

Cererea de oxigen a crescut cu mai mult de 20% la nivel național, mulți apelând la o piață neagră înfloritoare, unde li se solicită prețuri exorbitante, pentru a-i menține pe cei dragi în viață.

Oamenii ajung să plătească și 50.000 de rupii (480 de lire sterline) – de peste opt ori prețul normal – pentru o butelie de pe piața neagră.

Dr. Randeep Guleria, directorul Institutului de Științe Medicale din India, a declarat: „Acumularea de stocuri de medicamente precum Remdesivir și de oxigen de către persoanele fizice creează panică și provoacă o lipsă a acestor produse.”

Cadavrele sunt incinerate în crematorii improvizate
În New Delhi și în alte orașe copleșite de pandemie, cadavrele erau arse în facilități improvizate care ofereau servicii de incinerare în masă.

Atât de multe trupuri neînsuflețite sunt incinerate în capitală, încât autoritățile au primit cereri de a începe tăierea copacilor din parcuri pentru a fi folosite la rugurile funerare.

Postul local NDTV a difuzat imagini cu trei lucrători din domeniul sănătății din estul statului Bihar care târau un cadavru spre locul de incinerare, întrucât morgile nu au suficiente tărgi disponibile.

Alte imagini arată cadavrele sunt transportate în brațe către rugurile din incinta crematoriului.

Ce măsuri ia guvernul?
Prim-ministrul Narendra Modi, arătat cu degetul pentru organizarea de mitinguri electorale de masă fără respectarea măsurilor de precauție de bază, a îndemnat toți cetățenii să se vaccineze și să fie prudenți.

El a avertizat că țara se confruntă cu o „furtună” de infecții, și s-a îndreptat către restul lumii pentru ajutor.

Spitalele mobile sunt înființate în unele locuri care au rămas fără paturi.

În New Delhi, guvernul regional a anunțat că va oferi vaccinuri gratuite tuturor celor peste 18 ani, în încercarea de a încetini răspândirea infecțiilor.

Carantinarea capitalei a fost prelungită până la 3 mai.

Mai multe state, inclusiv Maharashtra, cel mai bogat, au oprit vaccinările în unele locuri duminică, spunând că proviziile s-au epuizat.

Producătorii de vaccinuri s-au străduit să crească producția, parțial din cauza lipsei de materie primă și a unui incendiu la o unitate care produce serul AstraZeneca.

Inoculările au atins un maxim de 4,5 milioane de doze în 5 aprilie și au înregistrat în medie aproximativ 2,7 milioane pe zi, arată cifrele guvernamentale.

La nivel național, aproape 142 de milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin contra COVID.

Ce ajutor oferă statele lumii?
Marea Britanie, Germania, Franța, Statele Unite și Singapore se numără printre statele care s-au angajat să trimită ajutor medical urgent pentru a ajuta la lupta împotriva crizei care copleșește spitalele din India.

Marea Britanie trimite 495 concentratoare de oxigen, 120 de ventilatoare neinvazive și 20 de ventilatoare manuale. Prima livrare va sosi marți.

Membrii UE urmează, de asemenea, să trimită ajutor, în vreme ce SUA ridică interdicția de a trimite materii prime în străinătate, permițând Indiei să crească producția de vaccin AstraZeneca.

Casa Albă a anunțat va furniza imediat materii prime pentru vaccinuri producătorilor indieni. “La fel cum India a trimis asistență în Statele Unite, deoarece spitalele noastre erau tensionate la începutul pandemiei, suntem hotărâți să ajutăm India în momentul în care are nevoie”, a declarat președintele Joe Biden.

Washingtonul a fost criticat pentru întârzierea unei decizii privind trimiterea de doze de vaccin excedentare în străinătate. SUA are milioane de doze neutilizate de vaccin AstraZeneca, care nu a fost încă aprobat pentru utilizare.

SUA vor furniza, de asemenea, echipamente medicale și echipamente de protecție. Între timp, Franța anunță că va furniza oxigen.

La Bruxelles, Comisia Europeană a declarat că intenționează să trimită și oxigen și medicamente. Ursula von der Leyen, a declarat că organizația „pune în comun resurse pentru a răspunde rapid cererii de asistență a Indiei”.

Pakistanul, vecinul Indiei, cu care are o relație tensionată pe fondul disputelor teritoriale, a oferit echipamente și materiale medicale. Fundația pakistaneză Edhi s-a oferit, de asemenea, să trimită o flotă de 50 de ambulanțe în India.

Sursa: fanatik.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.