Dezvăluirea revoltătoare a unui măcelar înainte de Sărbători: „Când vedem cancer în carnea de porc…”
Dezvaluirea unui macelar in prag de sarbatori este alarmanta! Inspectorii de specialitate din cadrul ANSVSA atrag atenția crescătorilor și consumatorilor de carne de porc obținută în urma sacrificărilor tradiționale, asupra pericolului apariției trichinelozei în urma consumului de carne de porc neexaminată sanitar veterinar.
Barbatul, care practica meseria aceasta de 30 de ani, a povestit ce se intampla cu carnea bolnava, la propriu, a unui animal.
Acesta a precizat ca atunci cand exista cancer in carnea de porc, aceasta nu este aruncata la gunoi, ci este de vanduta, mai departe clientilor.
Din pacate, nici carnea procesata nu este sanatoasa, fiind responsabila pentru producerea mai multor tipuri de cancer.
Pentru a preveni îmbolnăvirea populației consumatoare de carne și preparate derivate, înainte și după sacrificarea porcilor domestici sau a împușcării vânatului sălbatic, proprietarii sau consumatorii au obligația de a solicita medicului veterinar examinarea cărnii în scopul identificării trichinelozei.
Nerespectarea prevederilor legale atrage după sine sancțiuni contravenționale sau, după caz, penale.
Ce este trichineloza
Specialiștii atenționează că Trichineloza este o boală parazitară, ce se transmite de la animale la om, fiind produsă de un parazit numit Trichinella Spiralis. Principalul rezervor şi vector al acestui parazit îl constituie animalele din preajma locuinţelor umane: şobolanii, şoarecii, carnivorele domestice (câinele şi pisica) animale din zona silvatică (vulpe, jder) şi porcii sau alte specii infestate. Omul se poate îmbolnăvi consumând carne infestată de porc, nutrie, mistreţ, urs, neexaminată de medicul veterinar şi insuficient friptă, fiartă sau preparată crudă, sărată sau afumată, iar boala se manifestă prin febră ridicată (38-40 grade), tulburări digestive, dureri în masele musculare însoţite de edeme ale feței etc. În cazul unor simptome sau pentru prevenirea îmbolnăvirii se poate face un examen trichineloscopic.
Din cauza pestei porcine, autoritățile anunță măsuri extreme.
Daca vreti sa aveti şorici pe masa de Craciun, nu transportati carne de porc fara documente, nu e o gluma, e un avertisment venit de la presedintele ANSVSA. Preşedintele ANSVSA a anunţat că de miercuri, 11 decembrie, vor avea loc controale în trafic, iar oricine va fi prins cu un porc în portbagaj va fi amendat, iar carnea va fi confiscată.
La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 254 de localități din 28 de județe, cu un număr de 709 focare (dintre care 11 focare în exploatații comerciale și 4 focare în exploatații de tip A). Numărul focarelor active se află în scădere față de precedenta actualizare a situației. În alte 7 județe au fost diagnosticate doar cazuri la mistreți. De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017, și până în prezent, au fost eliminați 540.591 de porci afectați de boală și au fost diagnosticate 2.379 de cazuri la mistreți.
Cum alegi carnea de porc proaspata
- primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te asiguri ca identifici stmpila sanitar veterinara pe carnea de porc;
- un lucru important de stiut este urmatorul: carnea proaspata nu trebuie sa se lipeasca de degete, ci trebuie sa fie tare, intr-o culoare trandafirie, cu fibrele dense;
- daca vrei bucati de carne mai „impanate”, asigura-te ca grasimea este alba sau de un roz-alb, moale, iar la atingere lasa o senzatie de unsuros;
- in functie de varsta porcului, carnea are alta culoare. Astfel, la porcii tineri, carnea este roz-albicioasa si are o consistenta moale, in timp ce la porcii batrani, carnea este intr-o culoare mai inchisa, un rosu inchis si are o consistenta tare;
- de asemenea, atunci cand apesi carnea, aceasta trebuie sa revina rapid la forma initiala, daca este proaspata;
- in ceea ce priveste pastrarea sa, carnea de porc nu trebuie pastrata niciodata in pungi de plastic sau de hartie, ci in tavite de poliester acoperite cu celofan. Temperatura la care se pastreaza trebuie sa fie intre 0 si 7 grade Celsius, pentru a-i mentine calitatile un timp mai indelungat;
- este indicat sa nu cumperi niciodata carne condimentata sau marinata deoarece unii vanzatori aplica astfel de tratamente carnii de proasta calitate sau chiar alterata, tocmai pentru a-i masca mirosul;
- desi majoritatea cumpara carne de la macelarie, crezand ca este mai proaspata, inspectorii sanitari-veterinari recomanda carnea ambalata, care are termenul de valabilitate inscriptionat;
- nu cumpara preparate din carne cu membrana crapata, cu goluri in compozitie, cu acumulari de grasime sau apa sub membrana;
- in ceea ce priveste consumul de carne de porc, nu opta niciodata pentru carne de porc in sange deoarece risti sa te imbolnavesti de boli grave precum trichineloza.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: