NOUTATI

DEZVALUIRI INCENDIARE – Apare un NOU SERVICIU de INTERCEPTARE a comunicațiilor. Cine îți va putea ASCULTA TELEFONUL și CITI EMAILURILE

Într-o seară de vineri, pe 22 septembrie, la ora 18.31, ministrul de Interne Carmen Dan a postat pe siteul instituției pe care o conduce un proiect de Ordin de Ministru pentru reorganizarea Direcției Generale Anticorupție.

După ce a reușit modificarea legii de adoptare a OUG prin care predecesorul său, Dragoș Tudorache, a reorganizat celebra ”Doi Ș’un Sfert”, Carmen Dan a trecut la al doilea serviciu secret din subordinea sa, DGA, cel care anchetează faptele comise de personalul MAI, aparatele administrației publice și ale Internelor.

Cum proiectul de ordin nu a primit critici publice, este foarte probabil ca pe 12 octombrie, când se consumă perioada de consultare publică, el să fie emis.

Fără servicii în anchete

În esență, reorganizarea nu aduce schimbări majore în schema Direcției, dar adaugă un serviciu nou, pe care DGA nu l-a avut, de la înființarea sa, în 2005, încoace. Este vorba de interceptarea comunicațiilor, telefonice și pe calculator. DGA provine, de fapt, din ruperea, acum 12 ani, a serviciului secret cunoscut ca ”Doi Ș’un Sfert” și nu a avut până acum tehnică de înregistrare a convorbirilor, acest ”serviciu” fiind oferit până de curând doar de Direcția de Informații și Protecție Internă, fosta UM 0215 sau UM 0962. După decizia Curții Constituționale, din 16 februarie 2016, de excludere a serviciilor secrete din anchetele penale, mai multe structuri din ministerul de Interne și-au făcut servicii de interceptări, Direcția Operațiuni Speciale, Brigada de Combatere a Crimei Organizate, DIPI. Acum a venit rândul DGA să primească acest atribut.

VEZI SI: Radu Banciu, despre Halep: „Este ridicol să devii numărul 1 într-un sport în care tu nu ai câștigat niciodată nimic”

Cum acționează

În proiectul de ordin de ministru se spune: ”Direcția anchete este condusă de un director ajutat de un director adjunct, se subordonează nemijlocit unui director general adjunct anume desemnat de directorul general și are în compunere Serviciul anchete, Serviciul transcrieri operative, Serviciul de interceptare a comunicaţiilor, Serviciul operaţii, Centrul operaţional 1 – Iaşi, Centrul Operaţional 2 – Timişoara şi Centrul operaţional 3 – Cluj-Napoca.”

Serviciul de interceptare este nou introdus în schema de funcționare și va avea ca atribuții: ”desfășoară activităţi de punere în executare a măsurii de supraveghere tehnică constând în interceptarea comunicațiilor ori a oricărui alt tip de comunicare la distanță, dispusă prin mandat de supraveghere tehnică / ordonanță, la solicitarea structurilor de parchet; obține datele de trafic și de localizare prelucrate de către furnizorii de rețele publice de comunicații electronice ori furnizorii de comunicații electronice destinate publicului în condiţiile legii.”

VEZI SI: Elevii ar putea primi 100 de euro în plus la alocație! Pentru acest lucru ei trebuie să îndeplinească o singură condiție!

Dispare serviciul ”Umbre”

Din proiectul ministrului Dan dispare din organigrama o structură înființată în 2014. Se numea simplu ”Serviciul Special” și era organizat în două compartimente, Compartimentul Operativ și cel numit Sprijin. Acest serviciu efectua doar misiuni sub acoperire și, potrivit unui ordin din 25 iulie 2014, ”Polițiștii din cadrul serviciului își desfășoară activitatea în mod conspirat”.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.