POLITICA

Dezvăluiri SOCANTE despre mafia din justiția PSD! Cine a reînviat caracatița?


Unul dintre cei doi magistrați militari care au achitat definitiv un jandarm acuzat de corupție, după ce au anulat probe motivând că au fost obținute ilegal de Parchet și SRI în baza protocolului de cooperare, este judecătorul militar de la Curtea Militară de Apel București, Constantin Udrea.

Magistratul a fost dorit de ministrul Tudorel Toader ca secretar de stat în Ministerul Justiției (MJ), dezvăluie G4Media.ro. În mai anul trecut, la două luni după ce Toader îl înlocuise la MJ pe celebrul Florin Iordache, zis ”Altă întrebare”, premierul Sorin Grindeanu a cerut CSM să aprobe detaşarea judecătorului militar Constantin Udrea ca secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Pe 23 mai, Secţia de judecători a CSM a respins solicitarea.

Cei doi magistrați militari au fost anchetați de Inspecția Judiciară (IJ) pentru nerespectarea deciziilor CCR și a Înaltei Curți. Problema a fost că atât Constantin Udrea, cât şi colegul său de complet, Radu Stancu, erau vizaţi la acel moment de o acţiune disciplinară a IJ. Judecătorul militar Radu Stancu a semnat și el decizia din acest an, prin care au fost anulate probe pe motiv de protocol, în cazul jandarmului acuzat de corupție.

”La 16 mai 2017, Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnii colonel Stancu Radu şi colonel Udrea Constantin, judecători la Curtea Militară de Apel Bucureşti, pentru abaterile disciplinare prevăzute de art. 99 lit. o indice 1 și lit. ș indice 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată”, se arată într-un comunicat al IJ din 19 mai 2017.

Este vorba de nerespectarea în mod grav sau repetat a dispoziţiilor privind distribuirea aleatorie a cauzelor și nerespectarea deciziilor Curţii Constituţionale ori a deciziilor pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în soluţionarea recursurilor în interesul legii.

Acțiunea disciplinară împotriva judecătorilor militari Constantin Udrea și Radu Stancu a fost respinsă de Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM din motive procedurale, dar IJ a făcut recurs, care se judecă acum la Înalta Curte.

Magistrații militari Constantin Udrea și Radu Stancu s-au remarcat prin acuzaţii potrivit cărora SRI s-a implicat în Justiție. Cei doi judecători au reclamat în trecut că toate plângerile împotriva generalilor SRI erau soluţionate la Curtea Militară de Apel București (CMAB) de către colegii lor, Cezarian Buga şi Gheorghe Manea. Un site de ştiri obscur al fostului jurnalist Andrei Bădin a publicat şi o fotocopie a registrului de intrări de la CMAB, unde se putea observa că un anume Dumitru Dumbravă intrase în sediu. Ar fi vorba de generalul SRI Dumitru Dumbravă (trecut recent în rezervă), care s-ar fi întâlnit cu magistratul militar Gheorghe Manea.

În context trebuie precizat că judecătorul militar Cezarin Buga este fratele ambasadorului în Suedia, Iulian Buga. Cezar Buga era acuzat de magistratul Udrea de la CMAB că ar fi omul lui Marian Hapău, directorul serviciului secret al Armatei (DGIA). Buga și Hapău erau considerați de judecătorul militar Constantin Udrea ca făcând parte din ”anturajul foarte apropiat al fostului ministru Gabriel Oprea”.

Decizia celor 2 judecători militari. Pe 12 iulie acest an, cei doi magistrați, Stancu și Udrea, au dat o sentință definitivă prin care l-au achitat pe jandarmul plutonier major Marin Groza Cantemir de la Inspectoratul de Jandarmi Bihor. Acesta fusese trimis în judecată pentru luare de mită de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj. În primă instanță, în noiembrie 2017, Tribunalul Militar Cluj Napoca îl condamnase pe jandarm la 3 ani de închisoare cu suspendare. În motivarea deciziei definitive de achitare, judecătorii militari Udrea și Stancu au arătat că au anulat probele împotriva jandarmului pe motiv că au fost strânse de Parchet cu SRI.

…..
Context. Colaborarea dintre SRI și Parchet a fost declarată neconstituțională de către CCR în februarie 2016. Dezbaterea dintre juriști este dacă probele obținute de SRI pentru procurori (interceptări, filaje) de la data intrării în vigoare a noilor coduri, la începutul lui 2014, și până la data deciziei CCR, februarie 2016, rămân valabile.

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.