Dieta chinezului care a trăit 256 de ani
Secretul vieţii chinezului Li Ching Yuen, care a trăit un număr uimitor de 256 de ani, stă în hrana sa zilnică pe bază de ierburi. Prestigioasa publicaţie americană “New York Times” scria în 1930 că Wu Chung-Chieh, un profesor de la Universitatea din Chengdu, a descoperit în documentele imperiale că guvernul chinez l-a felicitat pe Li Ching-Yuen în anul 1827, cu prilejul împlinirii vârstei de 150 de ani, iar documentele de mai târziu relevă că oficialii l-au gratulat în 1877 de ziua lui la 200 de ani.
În 1928, un corespondent al “New York Times” a scris că mulți dintre bătrânii comunităţii sale aveau bunici care l-au cunoscut când erau băieți și că el era deja matur. Conform relatărilor, Li Ching Yuen a avut o carieră de fitoterapeut. Încă de la vârsta de 10 ani aduna ierburi de prin lanțuri muntoase și a deprins tainele naturii privind efectele miraculoase a ierburilor asupra longevităţii. Timp de aproape patruzeci de ani a mâncat doar mâncare de plante, cum ar fi
23 de neveste şi peste 200 de copii
În 1749, la vârsta de 71 de ani, s-a înregimentat în armata chineză, ca profesor de arte marțiale. Li a avut mult succes la femei. A fost însurat de 23 de ori şi a avut peste 200 de copii. În primii 70 de ani a adunat ierburi din Kansu, Shansi, Tibet, Annam, Siam și Manciuria.
Negustor după 100 de ani
După vârsta de 100 de ani s-a făcut negustor. Trăia din vânzarea ierburlor adunate de alţii. El ar fi fost depăşit în etate, potrivit unuia dintre discipolii săi, de un bărbat în vârstă de 500 de ani, care l-a învăţat pe Li exerciții de Qigong şi i-a dat recomandări privind dieta de viaţă lungă. În afară de Qigong şi o dietă bogată în verdeţuri, ce altceva putem învăța de la acest maestru al longevității? Pe patul de moarte, conform relatărilor vremii, Li ar fi spus : „Am făcut tot ce era de făcut în această lume.”
Secretul longevităţii
Li a fost întrebat despre secretul longevităţii sale. Acesta ar fi răspuns: „Păstrați o inimă liniștită, staţi ca o broască țestoasă, plimbaţi-vă sprinteni ca nişte porumbei şi dormiţi precum câinii.” Acestea au fost sfaturi Li date dictatorului militar Wu Pei-fu. Li le-a explicat discipolilor săi că viaţa lungă poate fi obţinută prin menţinerea calmului şi a liniştii sufleteşti, combinate cu tehnici de respiraţie şi mişcări ritmice. Evident, dieta lui ar fi jucat un rol determinant pentru o viaţă atât de lungă.
De ce este atât de greu de crezut? Durata medie de viață, în prezent, în occident este între 70-85 ani, gândul că cineva trăiește peste 100 de ani pare destul de hilar. Mintea umană nu-şi poate imagina cum poate cineva trece de 200 de ani. Pare extrem de suspect cazul. Dar de ce nu credem că oamenii pot trăi atât de mult?
Trebuie să ținem cont de faptul că există fiinţe care nu duc un stil de viață istovitor, că nu trebuie să se confrunte cu stresul datoriei, nu respiră aerul poluat al marilor orașe. Acele persoane nu mănâncă zaharuri rafinate sau făină, alimente cu pesticide, pulverizate peste ele. Ei nu mănâncă carne grasă, deserturi zaharoase și alimentele modificate genetic. Fără antibiotice. Fără alcool și fără tutun.
Dietele lor includ plante aromatice, nu superfoods, ca ale civilizaţiei de azi, cu steroizi care distrug organele noastre şi sistemul imunitar. De asemenea, astfel de fiinţe petrec timpul liber în natură, practică tehnici de respirație și de meditaţie. Toate acestea au dovedit că îmbunătățesc sănătatea mintală, fizică și emoțională. Păstrează cu ei doar lucrurile simple, pentru a avea un somn adecvat.
Petrec o mare parte din timp în natură, sub soare. Atunci când avem o șansă de relaxare la soare, ne simțim instantaneu reîmprospătaţi. Noi o numim „vacanță”. Imaginaţi-vă cum aţi petrece o viață întreagă în munți, într-o armonie perfectă mintală, spirituală şi stare fizică.
Autorul textului este Steven Bancarz, creatorul „Spirit Știința și Metafizică”. Administrează o platformă socială, numită „Conscious Forum”, unde oferă spaţiu de exprimare oamenilor deschiși la minte, pentru a discuta cu cei preocupaţi de starea lor de sănătate.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: