GENERAL

DIICOT loveste lumea interlopa: Petre Geamănu și Eugen Preda, ARESTATI

Tribunalul București a decis vineri ca șapte suspecți dintr-un dosar în care DIICOT a făcut miercuri mai multe rețineri să fie arestați pentru 30 de zile. Printre cei șapte se numără Petre Geamănu, fratele lui Sandu Geamănu, și Eugen Preda, liderul ”clanului luptătorilor”.

Aceștia au fost puși în libertate joi, când a expirat ordonanța de reținere.

Referatul cu propunerea de arestare preventivă a interlopilor Petre Geamănu, fratele lui Sandu Geamănu, și Eugen Preda, liderul ”clanului luptătorilor”, conține detalii despre metodele violente ale acestora. Documentul a fost pus la dispoziția G4media.ro de către DIICOT în format anonimizat, în baza legii 544/2001.

Potrivit documentului, o familie din Buzău a împrumutat de la grupare 6000 de euro și i s-a cerut o camătă lunară de 1000 de euro. Cum nu au putut să restituie împrumutul, procurorii susțin că interlopii ar fi recurs al amenințări cu violența.

”Inculpatul …. a amenințat-o pe soția sa cu acte de violență, arătându-i o sticlă cu benzină pe care o avea în mână și afirmând că a venit să îi dea foc. Acesta a solicitat suma de 16.000 euro (sau cel puţin 14.000 euro), continuând amenințările cu moartea la adresa familiei sale, adresate atât personal, cât și prin intermediul unuia dintre bărbații care îl însoțeau (…), se arată în referatul DIICOT.

Procurorii DIICOT i-au reținut miercuri pe Petre Ilie, zis Petre Geamănu, Eugen Preda, liderul clanului Luptătorii, Florin Ilie, zis Florin Ciocolată, Radu Ilie, Nicolae Cristescu, zis „Jupuitu”, sau „Nicu Mincinosu”, Terente Stoica, Marius Nomoloșanu, Marian Ilie, zis Marin Geamanu, Solomon Sotir și Împărățel David Onoriu și au cerut, joi, Tribunalului București, arestarea lor preventivă a acestora. Instanța a judecat propunerea procurorilor, dar a amânat pronunțarea pentru vineri, după ce ordonanțele de reținere au expirat, scrie Gândul.ro.

Miercuri, procurorii DIICOT au ridicat și dus la audieri 15 persoane, după percheziții în București și județele Ilfov, Argeș, Dâmbovița și Ialomița, la membrii grupării conduse de Petre Geamănu. Din cei zece pentru care s-a cerut arestarea preventivă, instanța a admis cererea procurorilor numei pentru șapte dintre aceștia, trei fiind plasați în control judiciar. În acest sens, au fost lăsați să plece Nicolae Cristescu și Florin Ilie, zis Florin Ciocolată, Radu Ilie, doi dintre nepoții lui Petre Geamănu.

În urma perchezițiilor au fost ridicate și arme de vânătoare, o pușcă de asalt cu două încărcătoare, dar și o cantitate de cocaină, despre care surse apropiate anchetei au menționat că ar fi fost deținută de un fin al lui Geamănu, din județul Călărași, care a menționat că avea drogurile pentru consum propriu.

Procurorii DIICOT au dezvăluit modalitatea prin care liderul interlop Petre Geamănu îi șantaja pe dezvoltatorii imobiliari cărora le impunea taxe de protecție sau le dădea „amenzi”. De teamă, victimele evitau să ceară ajutorul autorităților.

Petre Geamănu, sau „Împăratul lumii”, cum îi plăcea să fie considerat, a fost eliberat în 2018 și a revenit în comuna natală, Chitila, situată la granița cu Sectorul 1. Acesta și-a stabilit cartierul general pe malul lacului Străulești, luciu de apă pe care l-a preluat de la nașul său, omul de afaceri Costel Bucur, cunoscut din postura de fost patron al clubului FC Gloria Buzău.

Aici, fostul deținut a început să organizeze petreceri, la care chema figuri cunoscute în lumea interlopă. În același timp, a început să cunune cât mai mulți interlopi sau să le boteze copiii, motiv pentru care noua grupare pe care încerca s-o pună pe picioare sporea pe zi ce trece.

Petre Geamănu își făcea imagine pe internet

Potrivit unor surse apropiate anchetei, noii recruți primeau numerele de telefon ale celorlalți membri și erau informați că au obilgația să intervină pentru fiecare, așa cu și ei urmau să-i sară în ajutor în caz de nevoie.

În același timp, Petre Geamănu, posta, pe Facebook, imagini de la majoritatea evenimentelor la care lua parte, în așa fel încât să reiasă faptul că este unul dintre cei mai puternici lideri ai lumii intrelope din țară.

Există mărturia unei femei care ar fi fost atacată în propria casă de către Geamănu și oamenii lui, pentru recuperarea unei presupuse datorii. Pentru că habar nu avea cine este Petre Geamănu, bărbatul i-ar fi recomandat să se uite pe Facebook, după care i-a arătat o canistră de benzină și ar fi amențat-o că îi va incendia proprietățile.

Procurorii DIICOT au anunțat că, printre victimele grupării conduse de Petre Geamănu s-ar număra și mai mulți dezvoltatori imobiliari.

„Noua structură, pe fondul renumelui clanului, a adus eficiență grupului infracțional, acesta devenind unul dintre cele mai temute din țară. Cooptarea unui cunoscut practicant de sporturi de contact de performanță, în vederea constituirii grupului infracțional organizat a sporit randamentul acțiunilor de constrângere ori intimidare, exercitate în scopul obținerii de sume de bani”, au anunțat procurorii DIICOT.

În acest fel, Petre Ilie, zis Geamănu ar fi amenințat mai mulți dezvoltatori imobiliari, la rândul lor apropiați lumii interlope, cărora le reproșa „îndrăzneala” de a demara proiecte fără acordul său.
Pentru a li se permite continuarea sau finalizarea lucrărilor, membrii grupării le cereau acestora taxe de protecție. Pentru a fi convinse să plătească, victimele erau, de obicei, amenințate și urmărite, iar membrii grupului la vizitau, des, șantierele.

Gruparea se ocupa de recuperări și taxe de protecție

Petre Geamănu se ocupa și de recuperări de bani. Procurorii DIICOT susțin că acesta punea ochii pe persoane cu bani, după care aveau datorii sau cărora li se putea „impune o datorie”. Apoi, persoanele în cauză erau amenițate, îar în cazul sumelor recuperate liderul interlop din Chitila percepea un comision consistent.

Format din patru frați, clanul Gemenii a început să se facă remarcat încă din anii ’90. Lideri erau Alexandru și Marin Ilie, care sunt gemeni, urmați îndeaproape de Petre, fratele lor mai mic. Cel de-al patrulea frate, un anume Gheorghe, a fost un simplu căruțaș, care nu a reușit să se impună în vremurile sângeroase ale anilor ’90 începutul anilor 2000.

În perioada respectivă, gemenii Sandu și Marin frecventau cluburile din cartierul studențesc Regie, unde semănau teroare și de unde încasau taxe de protecție. În acea perioadă, ambii frați purtau arme de foc cu muniție letală, pe care nu ezitau să le folosească.

Cu toate că au stat mai mult pe la închisoare, potențialul violent al celor doi a făcut ca gruparea Gemenii să devină una dintre cele mai temute din țară. Singurul membru care se află, momentan, la închisoare, este Sadu Geamănu, care ispășește o condamnare de 27 de ani pentru uciderea unui bătrân pe care, ajutat de alți trei locotenenți, l-ar fi torturat cu bestialitate pentru a-l convinge să spună unde își ține banii.

Sursa: comisarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.