Din seria “lupta” anti Covid: Inchiderea ultimei fabrici de sticla din Romania, ce functiona continuu de … 400 de ani
Pandemia de coronavirus a lasat fabrica de sticla de la Avrig (judetul Sibiu) fara comenzi, ceea ce a dus la oprirea cuptorului, la inchiderea societatii si disponibilizarea celor peste 100 de angajati.
Fabrica din Avrig producea obiecte unice de menaj, cum ar fi pahare, cani, vaze, boluri, farfurii, decantere, unele decorate sau gravate dupa cum doreau clientii. Oamenii lucrau exclusiv pentru export, iar caderea totala a pietei in perioada de „lockdown” cauzata de pandemia de COVID-19 a dus la oprirea tuturor contractelor. Pana in martie, fabrica livra in fiecare luna produse in valoare de minimum 160.000 de euro catre tari precum Germania, Italia, Franta, Elvetia, Belgia sau Austria.
Societatea avea in urma cu 20 de ani peste 1.000 de angajati, iar, inainte de oprirea activitatii, avea doar 120 de persoane. In trecut, aici s-au facut paharele pentru nunta printului Charles cu Diana, s-a lucrat pentru Versace si Tiffany, dar si pentru alte marci foarte cunoscute de pe mapamond.
„Inca din luna martie incoace au tot scazut comenzile, am reusit sa mai reducem din personal, dar tot era greu. Iar acum, in ultima saptamana, nu am mai avut efectiv nicio comanda. M-am zbatut foarte mult si am avut vizitatori, comenzi, apoi a venit pandemia si ne-a pus capac. La noi, fata de alte domenii, daca ai de lucru ai, daca nu, e gata. Cuptorul acela functiona 24 din 24, ceea ce presupunea costuri mari, prea mari ca sa le putem sustine. Datoriile au fost tot mai mari, creditorii nu au mai acceptat si s-a cerut falimentul”, spunea directorul Doru Teodorescu, imediat dupa oprirea activitatii, la sfarsitul lunii iulie 2020, citat de presa locala.
Fabrica exista de aproape 400 de ani, din 1625. Comenzile erau aproape in totalitate pentru clienti din afara Romaniei, iar cei care erau curiosi de activitatea fabricii o puteau vizita cel putin cinci zile pe saptamana, uneori chiar si sambata. Conducerea reusise sa incheie contracte avantajoase pentru intreg anul 2020, dar toate intelegerile au cazut dupa ce coronavirusul s-a extins in toata lumea.
Fabrica a fost cumparata in 2004 de compania franceza ARC International, producator al sticlariei Luminarc, pentru circa 2 milioane de dolari si transferata ulterior in proprietatea unei firme inregistrata in Insulele Virgine Britanice, Vois Group Limited.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: