NOUTATIPOLITICA

DISTRUGEREA in masa a ROMANIEI: Noi ÎMPRUMUTURI, de peste un MILIARD, în iunie! Iata ce vor sa faca cu TITLURILE de STAT

Îngroparea României continuă! Noi împrumuturi, de peste un miliard de euro, în iunie! Fraților, ăștia ne amanetează viitorul! Paharul de apă oferit astăzi gratis va fi plătit în aur peste 10 ani! Și, dacă citiți mai jos amănuntele, se observă că vor să facă un fel de Caritas.

Să emită acum obligațiuni de stat fără număr. Adică banii pe care-i dau la salarii să fie luați înapoi prin certificatele de trezorerie emise pentru următorii 15 ani!!! Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a planificat împrumuturi de 5,825 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna iunie 2017, în creștere cu aproape 42% față de luna anterioară, când suma totală planificată a fost de 4,105 miliarde de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.

Din totalul împrumuturilor planificate în luna iunie, circa 5,3 miliarde de lei vor fi atrase prin opt licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat, iar 525 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni.

Sumele vor fi destinate finanțării deficitului bugetului de stat și refinanțării datoriei publice.

Conform prospectelor de emisiune, MFP va organiza în luna iunie două licitații de certificate de trezorerie cu discont, în valoare totală de 1,8 miliarde de lei. Prima licitație va fi lansată în data 8 iunie 2017, valoarea emisiunii fiind de un miliard de lei, iar cea de-a doua, va avea loc în data de 15 iunie și o valoarea de 800 de milioane de lei.

De asemenea, vor mai fi organizate șase licitații de obligațiuni de tip benchmark, cu scadența la 2, 4, 5, 7 și 15 ani, în valoare totală de 3,5 miliarde de lei, fiecare fiind urmată, a doua zi, de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni.

În anul 2017, volumul total al împrumuturilor ce urmează a fi lansate de MFP pe piața internă prin emisiuni de titluri de stat este determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de 2,96% din PIB (circa 24 de miliarde lei), care urmează să fie finanțat în proporție de 65% de pe piața internă și 35% de pe cea externă, precum și de nivelul refinanțărilor de titluri de stat 2017 denominate în lei scadente în 2017.

Ministerul Finanțelor va avea o abordare flexibilă în realizarea procesului de finanțare în 2017, urmărind păstrarea caracterului predictibil și transparent al ofertei de titluri de stat pentru a reacționa adecvat la potențialele modificări ale tendinței pieței și comportamentul investitorilor.

MFP are în vedere atragerea de resurse financiare de pe piețele externe prin emiterea de euro-obligațiuni într-un volum de 2,5 — 3 miliarde euro (echivalent), în funcție de evoluțiile și oportunitățile oferite de aceste piețe, ținând cont de necesitatea consolidării rezervei financiare în valută existentă la dispoziția Trezoreriei Statului și din efectuarea de trageri din împrumuturi contractate de la instituții financiare internaționale în valoare de 0,6 miliarde euro.

MFP mai are în vedere emiterea unui volum de titluri de stat pe piața internă în valoare de 48—50 miliarde lei, cu o structură a maturităților de 30%/70% (termen scurt versus termen mediu și lung), din care 14 — 15 miliarde lei certificate de trezorerie cu discont și 34 — 35 miliarde lei obligațiuni benchmark.

Pentru realizarea obiectivului de consolidare și extinderea a curbei de randamente a titlurilor de stat denominate în lei și de îmbunătățire a lichidității pieței titlurilor de stat, MFP are în vederea redeschiderea emisiunilor de titluri de stat de tip benchmark până la atingerea unor volume pe emisiune de circa 2 miliarde de euro, pe fiecare maturitate a acestora.

În total, în aprilie, România s-a mai îndatorat cu 3 miliarde EURO!

Ministerul Finanţelor a împrumutat în aprilie 4,4 mld. lei intern şi 1,75 mld. euro de pe piaţa externă

De pe piaţa locală, Trezoreria a luat de la bănci aproximativ 4,4 mld. lei, prin lansarea unor certificate de trezorerie şi obligaţiuni, valoarea totală a împrumuturilor, inclusiv licitaţiile suplimentare, fiind în linie cu nivelul planificat pentru luna aprilie. Costul la care s-a împrumutat statul a fost în general în scădere faţă de cel înregistrat la licitaţiile precedente. Finanţele şi-au propus pentru aprilie împrumuturi de pe piaţa internă de 3,9 mld. lei, la care se adaugă suma de 465 mil. lei la licitaţiile suplimentare.

Ministerul Finanţelor a mai atras în aprilie cumulat 1,75 mld. euro de pe pieţele financiare internaţionale printr-o emisiune nouă, în valoare de 1 mld. euro, cu o maturitate de 10 ani, şi 750 mil. euro prin redeschiderea emisiunii lansate în octombrie 2015, cu maturitatea iniţială de 20 de ani. Pentru maturitatea de 10 ani s-a obţinut un randament de 2,411%, cel mai scăzut nivel istoric pentru această maturitate. Redeschiderea emisiunii scadente în 29 octombrie 2035 a fost realizată la cel mai scăzut randament de 3,55%, în scădere faţă de cele înregistrate atât la lansarea iniţială din octombrie 2015 (3,93%), cât şi la redeschiderea din februarie 2016 (3,90%).

Dacă punem cap la cap informațiile comunicate oficial, rezultă că Ministerul Finanțelor Publice s-a împrumutat astfel:

– 2,835 miliarde lei în ianuarie 2017

– 3,533 miliarde lei în februarie 2017

– 3,061 miliarde lei plus 240 milioane euro în martie 2017
– 2,750 miliarde lei plus 1,75 miliarde euro în prima jumătate a lunii aprilie.

Majoritatea împrumuturilor sunt pe termen mediu și lung, recordul fiind deținut de o emisiune pe piața internațională din 10 aprilie, când ministerul condus de Viorel Ștefan a atras 750 milioane de euro cu scadență în 2035.

Guvernul Grindeanu a împrumutat, așadar, în total, în primele trei luni și jumătate de mandat, 12,181 miliarde lei și 1,990 miliarde euro. Adică, echivalentul a aproximativ 4,697 miliarde euro. Or, în 2009, pe când începea să-și arate colții criza economică, România a împrumutat de la Fondul Monetar Internațional circa 12,9 miliarde euro, din care a tras efectiv, pe parcursul a șapte tranșe (2009-2011), aproximativ 11,9 miliarde euro. (sursa)

VEZI SI: Sorin Grindeanu: Vom aduce acasă românii din diaspora, la nevoie vom trimite poliția după ei!

VEZI SI: CEARTĂ ca la ușa cortului între Olguta Vasilescu și Sorin Grindeanu! Fiola l-a făcut „PULIFRICI AMĂRÂT” pe premier!

 

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.