POLITICA

DNA – LOVITURA DURA pentru Dragnea! Pedeapsa MARITA pentru MUSTATA FURACIOASA

Vești. DNA, noi lovituri pentru Dragnea! A făcut recurs la condamnare și vrea pedeapsă mărită. Dosarul TelDrum, de grup infracțional organizat, va fi trimis în judecată.

Dosarul angajărilor fictive

Procurorii au făcut apel la decizia ICCJ în dosarul angajărilor fictive, prin care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare și cer o pedeapsă mai mare.

Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.

Pedeapsa, la care se adaugă interzicerea unor drepturi, a fost dată pentru acuzația de instigare la abuz în serviciu. Pe de altă parte, șeful PSD a fost achitat pentru acuzațiile de instigare fals intelectual.

Procurorii îl acuză că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat. Anchetatorii ceruseră o pedeapsă de cu şapte ani şi jumătate de închisoare.

VEZI SI: SONDAJ BOMBĂ – Ce cred românii despre condamnarea lui Liviu Dragnea

Acum, procurorii cer majorarea pedepsei pentru instigare la abuz în serviciu și condamnare și pentru a doua acuzație, cea de instigare la fals.

Urmează, cel mai probabil, ca și avocații lui Liviu Dragnea și ai celorlalți inculpați din dosar să face la rândul lor apel.

Primul termen al apelului va fi stabilit, cel mai devreme, în această toamnă, în funcție și de momentul în care magistrații de la ICCJ vor veni cu motivarea din dosar.

Dosarul TelDrum, de grup infracțional organizat, va fi trimis în judecată

Dosarul TelDrum, de grup infracțional organizat, va fi trimis în judecată. DNA urmează să trimită în judecată dosarul în care, în noiembrie anul trecut anunta ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Liviu Dragnea si sefilor de la TelDrum pentru constituirea unui grup infractional organizat si abuz in serviciu, in legatura cu reabilitarea de drumuri judetene cu fonduri UE.

DNA arata intr-un comunicat ca dosarul s-a constituit in urma unei sesizari a OLAF (Oficiul european antifrauda) din 30 septembrie 2016. Procurorii arata in comunicatul oficial ca, in calitate de presedintel al Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi infiintat in 2001 un grup infractional organizat „care actioneaza si in prezent”, format din functionari ai institutiilor din administratia publica si oameni de afaceri. DNA arata ca acest grup infractional organizat ar fi furnizat fonduri pentru PSD, prin donatii ale membrilor.

Procurorii arata in comunicatul oficial ca, in calitate de presedintel al Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea ar fi infiintat in 2001 un grup infractional organizat „care acționează și în prezent”, format din funcționari ai instituțiilor din administrația publică și oameni de afaceri.

Acest grup ar fi urmarit obținerea ilegala de bani din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Cine sunt membrii grupului:

– Liviu Dragnea (in calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman)
– Fișcuci Marian, apropiat al lui Liviu Nicolae Dragnea și persoană care a devenit scriptic acționar majoritar al Tel Drum SA și care a acționat și ca un interpus al lui Liviu Nicolae Dragnea în administrarea societății comerciale,
– Mugur Bățăuș și Victor Piperea, funcționari în cadrul Consiliului Județean Teleorman care au participat inițial la privatizarea Tel Drum SA iar ulterior s-au ocupat de proiectele finanțate din fonduri publice și asigurarea cadrului necesar câștigării acestor proiecte de către Tel Drum SA și
– Neda Florea, la momentul inițial persoană cu funcție de conducere în Tel Drum SA care a facilitat privatizarea societății, iar ulterior acționar al societății Tel Drum SA, persoană juridică cu capital privat, director al acestei societăți și în prezent director adjunct al Tel Drum SA; s-a ocupat de administrarea societății și a asigurat participarea societății în comiterea infracțiunilor în scopul săvârșirii cărora a fost constituit grupul.

Procurorii sustin ca primul pas al acestui grup a fost privatizarea Tel Drum SA și transferarea acestei persoane juridice din proprietatea Consiliului Județean Teleorman în sfera de influență și control a suspectului Liviu Nicolae Dragnea, prin persoane interpuse.

Au urmat achiziționarea de catre CJ Teleorman, atât din fonduri ale acestei unități administrative teritoriale cât și prin obținerea unui credit bancar, a unui utilaj (tren reciclator – stabilizator la rece in situ) de o valoare foarte mare (30 miliarde ROL) a fost apoi închiriat și ulterior înstrăinat către Tel Drum SA, dupa privatizărea firmei.

Odata ce firma a fost vanduta catre apropiatii lui Dragnea si dotata cu utilaje cumparate din banii Consiliului Judetean, Tel Drum a inceput sa primeasca, în perioada 2002-2005, contractele pentru lucrările de reabilitare și întreținere a structurii rutiere aflate în administrarea Consiliului Județean Teleorman, către Tel Drum SA, fără licitatii.

Ulterior, membrii presupusului grup infractional organizat ar fi inceput sa infiinteze mai multe firme controlate de ei, astfel încât acestea să poată fi interpuse în procedurile de atribuire a contractelor publice, să fie utilizate pentru crearea de circuite comerciale și financiare și să fie asigurat transferul beneficiilor materiale către membrii grupului infracțional organizat.

Procurorii DNA sustin ca a urmat asigurarea câștigării de către Tel Drum SA a contractelor de lucrări finanțate din fonduri publice, în special în cazul Consiliului Județean Teleorman, gratie influentei politice a membrilor grupului. Exemplu: utilajul pe care Consiliul Județean Teleorman l-a vandut către Tel Drum SA era unul dintre criteriile de calificare în cazul lucrărilor de reabilitare a drumurilor județene.

Procurorii acuza si „obținerea în mod preferențial și fraudulos de finanțări din bugetul național” prin intermediul lui Liviu Dragnea și obținerea ilegala de fonduri UE prin furnizarea de documente false și inexacte.

Alti pasi ai presupusului grup infractional organizat, potrivit comunicatului DNA:

– Facilitarea și intermedierea numirilor unor persoane fizice în funcții din cadrul administrației centrale, prin intermediul membrilor grupului infracțional organizat care administra Tel Drum SA,
– Furnizarea de fonduri pentru PSD, prin donații ale membrilor grupului infracțional organizat și ale societăților controlate de aceștia
– Asigurarea accesului la informații confidențiale din cadrul instituțiilor administrației centrale și furnizarea de documente cu caracter confidențial către membrii grupului infracțional organizat din mediul privat.
– Obținerea de beneficii patrimoniale de către membrii grupului infracțional organizat, provenite din activitatea infracțională și din utilizarea frauduloasă a fondurilor publice (beneficii cărora membrii grupului infracțional organizat le dau o aparență legală prin scoaterea lor din patrimoniul societății în special cu titlu de dividende, prin plata unor remunerații cu titlu de salariu, prin simularea unor operațiuni comerciale sau civile de transfer de drepturi de proprietate sau drept de folosință, prin încheierea unor contracte de prestări servicii sau livrare bunuri între societățile controlate de aceștia).

Comunicatul oficial al DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de suspecții:

DRAGNEA NICOLAE-LIVIU, președintele Consiliului Județean Teleorman la data faptelor, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– constituirea unui grup infracțional organizat,
– două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene,
– două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

FIȘCUCI MARIAN, persoană apropiată primului menționat, acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA, pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat;

PITIȘ PETRE, fost consilier în cadrul CJ Teleorman, reprezentant al Tel Drum SA , pentru săvârșirea infracțiunilor:
– constituirea unui grup infracțional organizat,
– evaziune fiscală, în formă continuată,
– complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

NEDA FLOREA, reprezentant al SC Tel Drum SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– constituirea unui grup infracțional organizat,
– complicitate la două infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul;

ION FLORIAN, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat;

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.