Este EFICIENT vaccinul Pfizer împotriva tulpinii indiene? Expertii explica
Un studiu realizat de Institutul Pasteur din Franța a demonstrat că vaccinul Pfizer este mai puțin eficient, dar pare să ofere în continuare o protecție împotriva tulpinii indiene a coronavirusului, cea care se transmite mult mai ușor decât restul.
„În ciuda eficacității ușor diminuate, vaccinul Pfizer protejează probabil împotriva variantei indiene, conform rezultatelor testelor de laborator”, a declarat Olivier Schwartz, directorul institutului și co-autor al studiului care a fost publicat pe site-ul web BioRxiv.
Studiul a inclus în eșantion 28 de lucrători din domeniul sănătății din orașul Orleans. Șaisprezece dintre aceștia au primit două doze de vaccin Pfizer, în timp ce 12 au primit o doză de vaccin AstraZeneca, scrie japantimes.co.jp.
Persoanele care au primit două doze de Pfizer au văzut o reducere de trei ori a anticorpilor lor împotriva variantei indiene, B.1.617, conform studiului, dar au fost încă protejați.
„Situația a fost diferită cu vaccinul AstraZeneca, care a indus niveluri deosebit de scăzute de anticorpi care neutralizează” varianta indiană, arată studiul.
De cealaltă parte, pacienții care au fost infectați cu COVID-19 în ultimul an și persoanele vaccinate cu două doze de Pfizer au reținut suficienți anticorpi pentru a fi protejați împotriva variantei indiene, dar de trei până la șase ori mai puțini anticorpi decât împotriva variantei Regatului Unit, a spus Schwartz.
În același timp, studiul arată că „această variantă a dobândit rezistență parțială la anticorpi”, a spus Schwartz.
Țările au impus reguli stricte împotriva noilor variante de COVID
De menționat este faptul că, de la prima apariție, adică de la sfârșitul anului 2019 în China, virusul SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19 a dezvoltat mai multe variante, denumite de obicei după locurile în care a apărut pentru prima dată, inclusiv așa-numitele tulpini din Africa de Sud și Marea Britanie.
În ceea ce privește varianta detectată pentru prima dată în India, aceasta pare a fi mult mai transmisibilă decât variațiile anterioare. Aceasta a fost înregistrat oficial până în prezent în 53 de teritorii, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății.
Pentru a încerca să-și reducă răspândirea, Japonia a reintrodus reguli mai stricte privind sosirile din țările în care se răspândește varianta, inclusiv India, Nepal și Sri Lanka. Totodată, Franța și Germania au înăsprit regulile privind sosirile din țările afectate, inclusiv din Regatul Unit.
Sursa: capital.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: