GENERAL

„Este un scenariu apocaliptic!” Adevărul despre arma nucleară a lui Putin

În urma conflictelor din Ucraina, din ce în ce mai mult voci au adus în discuție un posibil război nuclear. Pe acest subiect există numeroase discuții și declarații, iar părerile sunt împărțite în două: unii spun că liderul de la Kremlin nu ar apela la acest fel de arme, în timp ce alții sunt siguri că Vladimir Putin este la un pas de a le folosi.

De ce Vladimir Putin nu ar apela la arma nucleară? Un general român a dat răspunsul: Este un scenariu apocaliptic
Pe fondul acestor discuții, generalul Virgil Bălăceanu, fostul șef al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei, a oferit un interviu pentru adevărul.ro în care precizează că situația actuală este una dificilă, mai ales după ce Vladimir Putin a dat ordin ministrului rus al Apărării să ridice starea de operativitate a forțelor de rachete strategice.

”Este într-adevăr un moment dificil, dar într-o analiză legată de ce ar însemna şi ce ar fi însemnat utilizarea armelor nucleare strategice, mă refer acum la Războiul Rece, nu neapărat la situaţia de acum, arma nucleară strategică este o armă de descurajare, pentru că automat folosirea ei duce la autodistrugere. Adică cel care foloseşte va fi lovit la rândul său”, spune generalul Virgil Bălăceanu.

Ideea de folosire a armelor nucleare trebuie exclusă
Întrebat cine ar câștiga la final dacă ar fi vorba despre un conflict nuclear, generalul Virgil Bălăceanu a precizat că trebuie ”să plecăm de la premisa că dacă luăm în discuţie un scenariu apocaliptic, pentru că nu îl pot califica altfel, în momentul în care o rachetă nucleară strategică este lansată, în mod sigur prin sistemul de supraveghere-cercetare care este foarte complex este depistată plecarea respectivă. Dacă a plecat o rachetă nu ştiu către cine se îndreaptă, nu ştiu care este ţinta, pentru că a fost depistată plecarea în faza iniţială când se găseşte pe o parte de traiect ascendentă. Şi atunci apare răspunsul”.

”Răspunsul trebuie să fie proporţional. S-au lansat 4 rachete, statul respectiv care a lansat este lovit cu alte 4. Există determinări care sunt zonele care pot fi lovite şi aşa mai departe. Şi atunci lucrurile stau din nou în elementul de descurajare. Sigur, ceea ce a făcut Putin este o afirmare de care trebuie să ţinem seama şi se ţine seama, pentru că Federaţia Rusă este o putere nucleară. Dar şi alte state membre NATO sunt puteri nucleare, vorbesc aici de Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie. Deci repet, ideea de folosire a armelor nucleare trebuie exclusă pentru că altfel mergem pe ideea de autodistrugere”, spune acesta.

Nu se apasă pur şi simplu pe un buton
Întrebat dacă l-ar vedea capabil pe președintele Vladimir Putin să folosească armele nucleare, generalul Virgil Bălăcenu a precizat că generalii rusi nu ar accepta acest ordin.

”Ce l-ar împiedica să apese? Nu cred că generalii ruşi ar accepta, pentru că ordinul politic ajunge la militari. Militarii trebuie să transmită un ordin militar, iar dincolo de ordinul militar sunt nişte proceduri tehnice legate de lansare. Nu se apasă pur şi simplu pe un buton şi a plecat racheta Topol. Deci sunt conştienţi că în momentul în care au lansat racheta respectivă, teritoriul Federaţiei Ruse va fi lovit, vor fi distruse marile oraşe, zone întregi vor fi sub incidenţa efectelor armei nucleare.

…………………

Geralul Virgil Bălăceanu spune că o armă nucleară strategică ”loveşte suprafeţe mari, loveşte oraşele, produce efecte distrugătoare de 10, de 20, de 30 de ori, de 100 de ori şi mai mult de atât faţă de loviturile de la Hiroshima şi Nagasaki. E vorba de a mai fi sau a nu mai fi în momentul în care se trece la utilizarea armelor strategice. Arma nucleară a făcut ca războiul rece să fie un război rece şi nu unul cald”.

Sursa: capital.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.