ECONOMIC

Feteasca neagra – totul despre un vin de calitate

Alegerea vinului pentru un eveniment special sau chiar pentru o cină în doi este o misiune important care trebuie îndeplinită cu mare grijă. Se zice că o data cu trecerea timpului vinul devine și mai bun, iar acest lucru este confirmat de specialiști în degustarea și producerea vinului. Feteasca neagră, dar și cea albă sunt soiuri de vin produse în România, dar și în afara țării, care pentru mulți sunt niște soiuri cu un gust impresionant. Pe parcursul acestui articol vom afla împreună informații despre feteasca neagră și albă, cu ce preparate culinare le putem asocia și cum știi care dintre cele două tipuri este potrivit gusturilor tale.

Fetească neagră

Feteasca neagră reprezintă o varietate de struguri din care se pot obține vinuri roșii calitative. Acești struguri sunt adaptați condițiilor climatice ale Europei de Est fiind cultivați în mare parte în România și în Republica Moldova. Dacă ești un băutor de vinuri desăvârșit nu ezita să deguști Feteasca neagră specifică acestor regiuni.

Fetească albă

Feteasca albă reprezintă tot o varietate de struguri, însă de data asta una din care se pot obține vinuri albe de calitate. Vinurile din acest tip sunt cunoscute în special pentru aromele lor fructate care pot avea note de citrice, mere verzi, pere și flori albe, dar și pentru prospețimea pe care o au.

Asocieri culinare cu fetească neagră

Industria culinară și industria vinurilor au o strânsă legătură, astfel că există momente în care acestea se îmbină, vinurile punând în lumina reflectoarelor un produs culinar și viceversa. Așadar, vă invit să descoperim împreună asocierile culinare inedite care se pot face cu feteasca neagră:

  • Obrăjori de vită la cuptor;
  • Carne de vită sau de miel la grătar;
  • Rață la cuptor;
  • Lavacake de ciocolată neagră;
  • Prepeliță la cuptor;
  • Pastele cu sos roșu;
  • Ratatouille classic;
  • Carne de porc
  • Brânzeturile.

Asocieri culinare cu fetească albă

La fel cum feteasca neagră se asociază cu anumite tipuri de mâncare, așa și feteasca albă are tipurile sale de opera culinare cu care poate fi servit, cum ar fi:

  • Peștele afumat;
  • Păstrăvul;
  • Saramura de pește;
  • Mâncarea de varză cu afumătură;
  • Pastele cu sos alb;
  • Fructele de mare;
  • Brânzeturile.

Cum știi care dintre cele două vinuri este potrivit pentru tine?

Gusturile fiecărui om sunt extrem de diversificate, de aceea trebuie să te informezi și să deguști toate tipurile de vin până să-l găsești pe cel care să te satisfacă pe deplin. Dacă mâncărurile tale preferate constau în carne roșie, paste cu sos roșu sau carnea de vânat, feteasca neagră este soiul de vin potrivit pentru tine. În același timp, dacă preferi carnea albă, pastele cu sos alb sau fructele de mare, feteasca albă este soiul de vin potrivit pentru tine și pentru gusturile tale în materieculinară.

Cuvânt de final – feteasca neagra & feteasca albă

Acestea fiind spuse, așa cum trebuie să te informezi despre anumite lucruri pentru a fi sigur că le vei găsi pe cele potrivite ție, la fel trebuie să te informezi și totodată, să testezi anumite tipuri de vin până îl vei descoperi pe cel potrivit ție. Descoperă, degustă și bucură-te de calitatea superioară a vinurilor din soiurile fetească neagră și fetească albă cu orice ocazie pe care o ai, mai multe detalii pe: https://cramaunu.ro/produs/feteasca-neagra/

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:

sau prin PayPal:

Redacția

contact: [email protected]

Lasă un răspuns

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.