Foto+Video – HAOS in Romania: Inundatii, trafic de cosmar, oameni raniti, ninsoare si drumuri blocate
Ploile din ultimele zile au facut ravagii in Romania, mai multe zone fiind inundate, iar porturile de la Marea Neagra au fost inchise. De asemenea, caderile de zapada au provocat inchiderea mai multor drumuri nationale din centrul tarii.
In Capitala ploua de doua zile incontinuu, iar pe langa inundatii, au aparut si probleme in trafic. De asemenea, trei oameni au fost grav raniti de copaci cazuti, iar peste 60 de masini au fost avariate.
Primarii din Capitala, scosi la tabla: Ce explicatii dau pentru ploaia care a dat peste cap orasul
In zonele montane au inceput sa cada primii fulgi de nea care blocheaza circulatia. In judetul Harghita, traficul a fost ingreunat de cei 10 centimetri de zapada cazuti pe carosabil, la fel si in unele zone din Prahova. Judetul cel mai grav afectat de ninsori a fost insa Brasovul, unde copacii cazuti pe liniile de cale ferata au provocat circulatia trenurilor timp de mai multe ore, intre Brasov si Predeal.
Ziare.com va prezinta in format LIVE TEXT situatia din tara in urma ploilor:
19:45 – CFR a informat, printr-un comunicat remis Ziare.com, ca circulatia feroviara intre Brasov si Predeal a fost reluata incepand cu ora 19.00, dupa ce echipele feroviare au intervenit pentru taierea si indepartarea celor noua copaci cazuti pe linia de contact si pe sinele de cale ferata, intre statiile Darste – Timisu de Sus – Predeal (firul I).
De asemenea, sapte trenuri de calatori care au stationat in garile Brasov si Predeal si-au reluat circulatia in conditii de siguranta. Intarzierile totale inregistrate in graficul de circulatie a celor sapte trenuri sunt de 1.100 de minute.
Traficul feroviar pe raza judetelor afectate de vremea nefavorabila se desfasoara in continuare in conditii de ploi abundente, ninsoare si vant puternic, mai transmite CFR.
19:30 – Prim-ministrul Victor Ponta a convocat Comandamentul de urgenta, la Palatul Victoria, pentru miercuri dimineata, la ora 08.30. Comandamentul va fi condus de vicepremierul Liviu Dragnea, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.
Foto: Adevarul
19:10 – Peste 1.200 de operatori de salubritate au intervenit, pana la ora 14.00, pentru degajarea gurilor de scurgere a apelor pluviale de pe strazile Capitalei, cu 71 de utilaje, transmite Agerpres. Au fost remediate 89 de acumulari de apa si degajate 28 de guri de scurgere. De asemenea, la ora 16.00, se intervenea pentru remedierea a sapte semafoare.
18:50 – Cinci trenuri se afla oprite in garile din Brasov si Predeal, in timp ce autoritatile inca lucreaza la deblocarea traficului feroviar dupa ce mai multi copaci au cazut pe sine la Timisu de Sus, informeza Adevarul. Totodata, in municipiul Brasov doua masini au fost avariate de copacii cazuti sub greutate zapezii.
18:45 – Directorul ANM, Ion Sandu, a precizat la Realitatea Tv ca la jumatatea lunii octombrie se va sti daca iarna viitoare va fi una grea. Totodata, Sandu a spus ca, de luni, vremea se incalzeste, cu temperaturi ce vor atinge constant 20 de grade Celsius.
18:20 – In judetul Brasov, utilajele de deszapezire au intervenit pentru a elibera drumurile din tot judetul. Cea mai afectata localitate a fost Fundata, la granita cu judetul Arges,
Foto: Adevarul
18:10 – Marti s-au inregistrat de cinci ori mai multe apeluri la numarul unic de urgenta 112, in Bucuresti si in judetul Ilfov, anunta Mediafax. Astfel, daca in mod obisnuit se inregistrau 165 de apeluri pe zi, numarul acestora s-a ridicat, in prima zi din octombrie, la 715.
17:50 – S-a deschis circulatia pe sectorul de drum national DN73A, intre Predeal si Rasnov, informeaza CNADNR. Astfel, singurul sector de drum cu circulatia inchisa este DN2D, Gresu – limita judetul Covasna – Ojdula.
17:35 – Nu doar vremea rea, ci si temperaturile scazute dau batai de cap locuitorilor tarii. Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, la ora 17.00, la Brasov se inregistra doar un grad Celsius, iar in alte orase, precum Miercurea Ciuc, Joseni, Targu Secuiesc, Ramnicu Sarat sau Campulung sunt trei grade. La Bucuresti termometrele aratau sase grade Celsius.
17:30 – Pe sectoarele de drum national DN73, Campulung – Bran si DN 10, Prejmer – Intorsura Buzaului a fost ridicata restrictia de tonaj, astfel circulatia rutiera este deschisa pentru toate categoriile de vehicule, se arata intr-un comunicat al CNADNR, remis Ziare.com. Raman insa in continuare inchise doua sectoare de drumuri nationale.
17:20 – In Bucuresti au avut loc 155 de incidente, cauzate de vremea rea, intre orele 5.00 si 15.00, potrivit Inspectoratului pentru Situatii de urgenta Bucuresti.
17:10 – Circulatia tramvaielor de pe liniile 14, 40 si 56 a fost deviata, incepand cu ora 15.30, din cauza ploilor cazute in ultimele zile in Capitala si a unei avarii la reteaua de apa, la intersectia dintre Calea Calarasilor si strada Romulus.
17:05 – Potrivit unui comunicat al CNADNR, doua sectoare de drumuri nationale au circulatia intrerupta – DN73A, intre Brasov si Rasnov, si DN2D, Gresu – limita judetul Covasna – Ojdula.
17:00 – A fost ridicata restrictia impusa autovehiculelor fara anvelope de iarna, care circulau dinspre Brasov catre Bucuresti, transmite Realitatea Tv. De asemenea, este de asteptat ca in curand sa fie deblocata circulatia pe toate drumurile care aveau probleme.
16:08 – Peste 130 de copaci si stalpi au fost doborati, in Capitala, din cauza vantului puternic, Trei persoane au fost ranite dupa ce au fost lovite de bucati din copacii cazuti.
16:05 – Aproximativ 100 de masini asteapta deblocarea drumului DN73, dinspre Campulung spre Bran.
16:00 – Peste 60 de masini au fost avariate din cauza furtunii, in Bucuresti, informeaza B1 Tv.
Foto: Libertatea
15:55 – Politistii le amintesc soferilor care circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei ca au obligatia sa-si echipeze masinile cu anvelope de iarna. „In cazul autovehiculelor de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de noua locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto, acestea trebuie sa fie echipate cu anvelope de iarna pe rotile axei/axelor de tractiune sau sa aiba montate pe aceste roti lanturi sau alte echipamente antiderapante certificate”, informeaza Politia Romana.
15:45 – Proprietarii din sectorul 6, ale caror autovehicule au au fost avariate in urma caderilor de arbori sau de crengi, pot depune cerere pentru a primi despagubiri la sediul Administratiei Domeniului Public si Dezvoltarii Urbane (ADPDU) Sector 6, din Intrarea Aviator Caranda nr. 9, pentru a intra in posesia Politei de Asigurare de la firma cu care institutia a incheiat un contract, se afirma intr-un comunicat remis Ziare.com.
15:30 – A fost redeschis DN1 Brasov – Predeal.
Foto: Facebook/Razvan Paraianu
15:20 – Cinci drumuri nationale sunt inchise circulatiei, potrivit Infotrafic: DN1 Brasov – Predeal; DN1A Sacele (judetul Brasov) – limita cu judetul Prahova; DN73 Bran (judetul Brasov) – limita cu judetul Arges; DN73A Predeal – Rasnov; DN2D Ojdula (judetul Covasna) – limita cu judetul Vrancea.
15:10 – Codul portocaliu de inundatii este prelungit pe raurile din spatiul hidrografic Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea), pana miercuri la ora 12:00, anunta Administratia Nationala Apele Romane.
15:00 – Circulatia feroviara intre Brasov si Predeal este inchisa pentru eliberarea gabaritului caii ferate de copacii cazuti intre statiile Darste-Timisu de Sus, pe firul II si Timisu de Sus-Predeal, informeaza Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA, intr-un comunicat remis Ziare.com.
Foto: Facebook/Iuliana Ursache
14:50 – Pana la ora 13.00 au avut loc in Bucuresti 110 evenimente, adica arbori prabusiti pe carosabil sau pe masini, panouri publicitare desprinse sau partial desprinse, a declarat, la Realitatea TV, Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU.
14:35 – Traficul este oprit pe ruta Campulung-Brasov, din cauza zapezii. In zona Fundata, politistii au instituit restrictii de trafic pana cand utilajele speciale vor degaja carosabilul de zapada.
14:25 – O bucata din acoperisul unui bloc din zona Scala din centrul Bucurestiului a cazut pe carosabil. O echipa ISU se afla in apropiere, pentru a asigura zona.
14:20 – Un baiat de 17 ani a fost ranit de crengile unor copaci, in Bucuresti. Tanarul este internat la Spitalul Universitar. Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti a precizat pentru Realitatea TV ca „incidentul s-a petrecut pe strada Cetatea de Balta din Bucuresti”.
14:15 – Viceprimarul Capitalei, Marcel Nicolaescu, a declarat, la Realitatea TV, ca echipele primariei sunt pe teren. „In acest moment, situatia este din ce in ca mai buna, ploaia s-a mai domolit. Avem 97 de reclamatii, dintre care 89 au fost rezulvate. Multe guri de scurgere au fost infundate. Am mai avut interventii la casei si blocuri unde s-au infundat racordurile”, a spus acesta.
Foto: Facebook/Cosmin Iftode
14:05 – Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat pentru Mediafax ca pompierii au intervenit pentru de scoate apa din subsolul unor locuinte, fiind in desfasurare doua interventii pe strada Brumarescu si pe Soseaua Antiaeriana.
13:55 – Meteorologii au extins avertizarea de cod galben de lapovita si ninsoare pentru Suceava, Bacau, Vrancea si Neamt.
13:48 – Prefectul judetului Covasna, Dumitru Marinescu, a anuntat, la Digi 24, ca in jurul orei 14.00 va fi redeschisa circulatia pe DN 2D.
13:40 – Un autocar cu copii a ramas blocat, din cauza zapezii, in zona Rucar Bran.
13:30 – Meterorologii au extins avertizare de cod galben de lapovita si ninsoare pentru judetele Prahova si Buzau. Avertizarea este valabila pana la ora 16:00. Codul portocaliu emis pentru opt judete a fost restrans la cele doua judete ale Dobrogei, Tulcea si Constanta.
13:25 – Claudiu Tamarjan, seful Politiei Rutiere Brasov, a declarat la Realitatea TV ca utilajele de deszapezire nu au iesit pe drumuri pentru ca nu au fost facute licitatiile la nivel local.
Foto: Facebook/Palamariu Dana
13:16 – „In sectorul 4 au fost 16 copaci cazuti, trei panouri publicitare, un plop a rupt cablurile electrice si cinci semafoare s-au stricat, iar traficul a fost usor ingreunat, in intersectii”, a declarat, la Realitatea TV, primarul Cristian Popescu Piedone. Edilul a mai subliniat ca nu exista probleme la canalele colectoare.
13:10 – Meterorologii au emis avertizare de cod galben de lapovita si ninsoare pentru judetele Brasov, Covasna si Harghita.
13:00 – Pe linia tramvaiului 11, in zona Calea Giulesti din Bucuresti, circulatia a fost blocata cateva zeci de minute, din cauza firelor electrice rupte de vant.
12:50 – Nu functioneaza semafoarele la intersectia Bulevardul Basarabia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918, la intersectia strazilor Mircea Vulcanescu cu Popa Tatu, pe Soseaua Giurgiului, la intersectia cu Drumul Gazarului, la intersectia Calea Mosilor cu Bulevardul Carol I, pe Drumul Sarii, la intersectia cu strada lt. Gaina si pe Soseaua Colentina, la intersectia cu Teiul Doamnei.
12:40 – Peste 20 de masini au fost avariate in noaptea de luni spre marti de copacii doborati de furtuna, a declarat pentru Mediafax purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Andrei Codau.
Cel mai grav incident a avut loc pe strada Dimitrie Pompeiu, unde un copac doborat de vant a avariat cinci masini. Alte incidente au avut loc pe strazile Frunte Lata, Mozart si Lacul Tei, unde copacii au cazut pe cate doua autoturisme.
12:25 – Centrul Infotrafic a anuntul ca in judetul Brasov, incepand cu ora 12.00, a fost restrictionat accesul autovehiculelor neechipate corespunzator pentru circulatia in conditii de iarna. Astfel, masinile nu pot patrunde pe DN1, intre Darste si limita cu judetul Prahova.
12:14 – Un barbat a fost ranit la cap, in Capitala, dupa ce niste crengi s-au rupt din cauza vantului. El a fost transportat la spital.
12:00 – Un microbuz cu elevi a ramas blocat in localitatea Poiana Stoichii, judetul Vrancea, dupa ce a incercat sa faca o manevra de intoarcere. Primarul comunei Vintileasa, Georgel Spataru, a precizat, la Digi 24, ca in microbuz erau trei copii, iar masina a ramas blocata din cauza faptului ca zapada era prea moale.
11:50 – In Poiana Brasov ninge molcom din noaptea de luni spre marti. Stratul de zapada a depasit deja 10 centimetri, copacii fiind acoperiti in totalitate de nea.
11:40 – Dumitru Marinescu, prefectul de Covasna, a declarat la Realitatea TV ca au fost scoase utilajele de deszapezire. „Avem probleme din cauza zapezii, soferii au fost sfatuiti sa-si schimbe cauciucurile de vara cu cele de iarna”, a declarat oficialul.
11:30 – Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfasoara normal, se arata intr-un comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.
Pana la ora 10:00, nu s-au inregistrat intarzieri si nu a fost anulat niciun zbor pe aeroporturile Capitalei, din cauza conditiilor meteo.
11:20 – Mihai Timu, meteorolog ANM, a declarat, la Digi 24, ca, in 24 de ore, in Bucuresti, au cazut 79 de litri de precipitatii pe metru patrat.
11:10 – Echipele de Interventie RATB actioneaza pentru refacerea cablurilor electrice de pe bulevardul Vasile Milea. Troleibuzele 71, 93 si 96 sunt in continuare blocate.
11:05 – In zona Victoriei, un arbore s-a prabusit pe o parte din trotuar si pe prima banda de circulatie. ISU anunta ca in ultimele sase ore, in Bucuresti, 61 de copaci s-au prabusit pe mai multe artere si 12 strazi au fost inundate.
11:00 – In Masivul Bucegi este ceata, iar vantul bate cu putere, viscolind zapada. In aceste conditii, salvamontistii le recomanda turistilor sa evite sa urce pe munte, intrucat se pot rataci sau exista riscul sa ramana blocati pe vaile montane.
La peste 2.000 de metri altitudine s-a asternut un strat de zapada care masoara intre 15 si 20 de centimetri, anunta Antena 3.
10:47 – Incepand de marti, 01 octombrie 2013, din cauza scaderii accentuate a valorii temperaturilor exterioare, RADET Bucuresti anunta initierea probelor „la cald” in sistemul centralizat de incalzire. Probele vor fi efectuate pe parcursul a trei zile, acest interval de timp fiind necesar pentru echilibrarea sistemului de distributie si furnizare a energiei termice.
10:38 – In judetele Harghita si Covasna, zapada asternuta ingreuneaza circulatia. Pe DN 13 A, traficul se desfasoara foarte greu.
Pe carosabil s-au asternut deja 10 cm de zapada. Pe DN2 D, circulatia este blocata, politia recomandand rute ocolitoare.
10:30 – Circulatia feroviara se desfasoara pe un singur fir intre statiile Chiajna – Gradinari si Crivina – Peris, firul II fiind inchis din cauza copacilor cazuti in gabaritul caii ferate, anunta CFR Calatori intr-un comunicat remis Ziare.com.
10:27 – Traficul troleibuzelor ramane blocat pe Bd. Vasile Milea. Se lucreaza la deblocare. Au fost blocate traseele urmatoarelor mijloace de transport,din cauza crengilor cazute – tramvaiele 1, 25, 8 si 11, troleibuzele 71, 93 si 96.
10:23 – In statia de metrou Victoriei sunt sute de persoane care asteapta in statie. De asemenea, la statia Berceni metroul a fost blocat pentru scurt timp din cauza unui scurt-circuit.
10:19 – Circulatie este ingreunata si pe calea ferata, din cauza copacilor cazuti. Oana Branzan, purtator de cuvant al CFR Calatori, a precizat, pentru Digi 24, ca la ora actuala nu sunt trenuri blocate.
10:10 – In judetul Constanta, porturile raman inchise. Valurile au ajuns, in larg, si la sapte metri. La tarm, valurile au atins trei-patru metri inaltime. Vantul bate in rafale ce ating pe alocuri chiar si 50-60 km/h. O nava de pasageri, cu 600 de americani la bord, a cerut ajutorul Capitaniei Constanta pentru a acosta in port, insa din cauza furtunii starnita pe mare, capitanului i-a fost imposibil sa ajunga in port.
10:00 – Trei accidente au avut loc pe DN1, din cauza zapezii, anunta Romania TV.
09:55 – Circulatia autobuzelor liniei 601 pe Splaiul Independentei din Capitala a fost reluata.
09:47 – Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti Ilfov (SABIf), medicul Alis Grasu, a declarat pentru cotidianul Adevarul ca pana la aceasta ora au fost destul de multe solicitari, insa este vorba in principal de situatii in care pacientii au nevoie de consultatii sau transport la medicul de familie.
09:40 – Ploile abundente au dus la un scurt-circuit la metrou, in zona statiei Aurel Vlaicu. Circulatia a fost oprita timp de aproximativ 20 de minute, dupa care cei ce se aflau pe peron au fost preluati de un tren de pe contrasens. In acest moment circulatia se desfasoara normal.
09:33 – Pe DN2D Ojdula – Tulnici (judetul Vrancea), cateva masini neechipate pentru circulatia in conditii de iarna nu mai pot inainta din cauza viscolului si a stratului de zapada depus pe carosabil, care masoara cativa centimetri.
09:30 – In judetul Covasna, traficul rutier este intrerupt pe DN11, la iesirea din Bretcu catre Oituz, din cauza unui tir care a derapat. Mai mult, pe carosabil s-a depus un strat subtire de zapada.
09:27 – O masina din zona Floreasca din Capitala a fost avariata de un copac care a cazut.
Foto: Realitatea TV
09:20 – Bogdan Oprita, coordnator SMURD, a declarat la Realitatea TV ca femeie ranita in Bucuresti a fost suferit o fractura si ca a fost transportata la spital pentru mai multe investigatii.
09:10 – Circulatia rutiera de pe bulevardul Iuliu Maniu din Capitala este blocata.
09:07 – O femeie in varsta de aproximativ 30 de ani a fost ranita in zona Casei Presei Libere din Bucuresti. Aceasta a fost lovita de un copac care a cazut din cauza vantului. Starea ei este buna, insa a suferit o fractura la un picior.
09:03 – Tramvaiele de pe liniile 1, 8, 11 si 25 din Bucuresti nu circula, dupa cum au anuntat autoritatile.
09:00 – Echipajele ISU din Constanta lucreaza la indepartarea unui copac cazut pe strada Bucuresti colt cu Ardealului, informeaza B1 TV.
08:55 – O masina care transporta marfa a ramas blocata pe o strada din cartierul bucurestean Pantelimon. Soferul a incercat ore intregi sa-si scoata camionul din noroi, informeaza Antena 3.
08:53 – Traficul rutier este intrerupt in judetul Giurgiu, pe DN61, in localitatea Vadu Lat, din cauza unui copac cazut pe partea carosabila, anunta Centrul Info Trafic al Politiei Romane.
08:47 – In judetul Hunedoara, traficul rutier este intrerupt pe DN7 Deva – Arad, in localitatea Lesnic, din cauza unui accident rutier. O autoutilitara a intrat in coliziune cu un tir. Cauza probabila a accidentului a fost depasirea neregulamentara. Deocamdata, nu se stie daca sunt victime.
08:44 – In judetul Ilfov, traficul rutier este intrerupt pe Centura Bucuresti, intre Glina si Splaiul Unirii, din cauza unui accident in care au fost implicate un autotren si un autoturism, informeaza Centrul Info Trafic al Politiei Romane. O persoana a fost ranita. Circulatia a fost deviata intre kilometrii 24 si 27, prin Bucuresti.
08:42 – „Un copac a cazut pe Vasile Milea blocand circulatia in zona. Echipajele ISU Bucuresti au degajat insa crengile, iar acum se circula. O situatie similara a avut loc si pe Splaiul Independentei, langa Podul Basarab, dar si aici situatia este in curs de rezolvare. Apelurile se fac continuu, oamenii avand probleme in tot orasul”, au declarat reprezentantii ISU Bucuresti, pentru Adevarul.
08:40 – In judetul Teleorman o gospodarie a fost inundata in Rosiorii de Vede si mai multi copaci au fost doborati in Alexandria, anunta B1 TV.
08:35 – O nava de pasageri cu cateva sute de persoane la bord si-a deviat traseul din cauza conditiilor meteo. Aceasta nu reusea sa intre in portul Constanta.
08:32 – Autoritatile din Capitala au mai anuntat ca 11 bannere si panouri au fost distruse din cauza vantului. De asemenea, un copac este in pericol sa se prabuseasca pe Splaiul Independentei si mai multe masini au fost avariate.
08:29 – Andrei Codau, purtator de cuvant al Politiei Rutiera Bucuresti, a declarat ca traficul se desfasoara cu dificultate in Bucuresti, fiind probleme pe bulevardele care ajung in centrul Capitalei, dar si pe bulevardele 13 septembrie, Drumul Taberei si Bulevardul Timisoara.
„Avem si copaci cazuti pe carosabil. In Floreasca un copac a cazut pe doua masini”, a adaugat acesta. Codau a precizat ca numeroase semafoare sunt defecte, amintind de cel de la intersectia Bulevardului Basarabia cu 1 Decembrie.
Foto:Facebook/Cristi Dorombach
08:23 – Zece copaci au fost doborati de vant, informeaza Realitatea TV. Din aceasta cauza traficul rutier a fost grav afectat.
„De la 5 dimineata pana in prezent (ora 08:00 – n.red.) numarul de interventii a fost semnificativ mai mare decat de obicei. Daca ieri in 24 de ore am avut 5 interventii, acum am avut 13 solicitari in ultimele trei ore. Majoritatea au fost de indepartare a copacilor de pe carosabil sau de pe autoturisme. In Sectorul 5 am trimis un echipaj pentru a incerca sa extraga apa de pe carosabil”, a declarat Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucuresti.
08:20 – In Sectorul 3 sunt probleme in trafic din cauza strazilor inundate.
08:18 – Mai multe troleibuze au ramas blocate in trafic, dupa cum au anuntat autoritatile.
„La aceasta ora mai sunt blocate troleibuzele 71, 93 si 96 din cauza unor crengi care au cazut pe liniile de contact. Echipele de interventie sunt la fata locului si actioneaza pentru remedierea situatiei. Incepand de astazi mijloacele de transport au fost suplimentate cu 15-20%”, a afirmat Constantin Tobescu, purtator cuvant RATB.
08:15 – Aproape intreg orasul Constanta a fost acoperit de apa din cauza inundatiilor, anunta Pro TV. Mai mult, toate porturile au fost inchise luni seara, din cauza furtunii iscate in larg, iar comandantii navelor aflate in raza exterioara a porturilor au fost sfatuiti sa ia toate masurile de precautie.
Foto:Jurnalul/Webcam
Potop previzibil
Incepand de duminica ploua in partea de sud a Romaniei, meteorologii emitand cod portocaliu de ploi, intrat in vigoare luni seara, la ora 21:00. Avertizarea este valabila pana miercuri, la ora 02.00.
In Bucuresti, potopul a inceput luni seara, cu vant puternic si ploaie in rafale. Meteorologii atentioneaza asupra faptului ca in intervalul mentionat procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in regiunile extracarpatice si cele centrale, unde frecvent temperaturile diurne se vor situa cu aproximativ 10 grade sub valorile medii multianuale ale acestei perioade a anului.
Primarul Sorin Oprescu a cerut, luni, suplimentarea echipamentelor care actioneaza in teren pentru buna functionare a traficului din Bucuresti.
Astfel, in acest moment, ApaNova monitorizeaza zonele inundabile si actioneaza in teren cu 40 de echipe, din care 20 autocuratitoare si 20 de masini cu pompe. In conditiile in care situatia o va impune, ApaNova va suplimenta numarul echipelor aflate in teren cu inca 20 de utilaje, se afirma intr-un comunicat al Primariei, remis Ziare.com.
Conform raportarilor operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, un numar de 1.231 operatori curatenie cai publice actioneaza in prezent pe arterele din Bucuresti, pentru evacuarea frunzelor si deseurilor stradale de la rigole si gurile de scurgere.
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: