Germania trimite o undă de şoc în toată Europa! Decizia luată în plin război
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, este de părere că războiul dintre Rusia și Ucraina va fi unul de lungă durată. În aceste condiții, el a cerut analizarea anumitor restricții ce au fost impuse țării invadatoare.
Perspectiva unui război de durată, între Ucraina și Rusia ar putea să schimbe deciziile luate de Uniunea Europeană împotriva Moscovei. Mai exact, liderii de la Bruxelles ar putea să reconsidere unele sancțiuni. Despre această problemă a vorbit, marți, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz.
Germania se teme că războiul din Ucraina va fi unul de uzură și va afecta economia europeană
Sancţiunile impuse până în prezent Rusiei după invazia acesteia în Ucraina sunt concepute în aşa fel încât să provoace economiei ruse cât mai multe daune posibil şi în acelaşi timp să fie cât mai „suportabile’” pentru ţările europene, a declarat Scholz la Berlin, la o conferinţă de presă comună cu preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola.
Multe țări de pe „Bătrânul Continent” sunt dependente de energia livrată de Rusia
Cancelarul german a semnalat totodată că Germania nu este singura ţară care depinde de Rusia pentru aprovizionarea cu gaze naturale sau cărbune, dar a estimat că dacă Uniunea Europeană îşi va atinge obiectivul diversificării surselor de energie rezultatul va fi similar cu cel al unui embargou energetic împotriva Rusiei.
Trebuie să cumpărăm energie de la amici, nu de la inamici; în caz contrar plătim războiul”, a spus la rândul ei Metsola, admiţând că la ora actuală nu toate ţările europene sunt în situaţia de a se putea lipsi de importurile din Rusia.
„Agenda verde nu mai este abordată doar din perspectiva climei, ci şi din cea a securităţii’”, a adăugat preşedinta Parlamentului European, conform Agerpres.
Nemții se gândesc la noi surse de import
Pentru a reduce dependenţa faţă de resursele energetice ruseşti, guvernul german are în vedere diversificarea surselor de import şi construirea de noi terminale pentru gaze naturale lichefiate (GNL) – deşi aceste gaze sunt mai scumpe – şi constituirea de rezerve strategice de gaze şi cărbune pentru iarna următoare.
Altfel, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat că a început exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră. El a precizat că începând din iarna viitoare, România va avea iarna conduma gaze, pentru încălzire, și din alte surse decât cele de până acum.
Ministrul Energiei a făcut o postare pe Facebook, în care a explicat ce se întâmplă și când vor ajunge primele gaze naturale din Marea Neagră în sistemul național.
Sursa: evz.ro
SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:
ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!
DONEAZĂ MAI JOS PRIN REVOLUT:
sau prin PayPal: